Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Lägg in ”Senaste inläggen” i en dropdown blogg.se

Du behöver alltså leta upp hur ditt ”Senaste inlägg”-kodstycke ser ut i kodmallen och sedan kopiera från <ul></ul> och ersätta det i en dropdownmeny.

Ofta ser stycket ut såhär:

&amp;lt;ul&amp;gt;
{% for entry in blog.entries[:20] %}
&amp;lt;li&amp;gt;&amp;lt;a href="{{ entry.url }}"&amp;gt;{{ entry.title }}&amp;lt;/a&amp;gt;&amp;lt;/li&amp;gt;
{% endfor %}
&amp;lt;/ul&amp;gt;

Översatt från filmen:

Senaste inläggen i en dropdown

Hej hörni.
Idag så ska jag visa er hur man lägger in senaste inläggen och liknande i en dropdown. Till exempel här hamnar alla mina kategorier, det här är bara en testblogg men jag tänkte bara att jag skulle visa er. Här hamnar arkivet och här är senaste inläggen. Nu har jag inga länkar och därför så hamnar ingenting där.

Hur som haver, för det första så behöver du en dropdown. Jag tänker inte gå igenom hur du gör en dropdown utan vi kommer bara gå igenom hur du lägger in självaste senaste inläggen för jag har redan tips om hur du gör en dropdown så det får ni kolla på där och så får ni lära er där och sen så får ni gå tillbaka till detta tipset då. Men nu är det som så att det här gör man i kodmallen och ska man ha dropdownen för alla sidorna så ska man ju också göra det här på alla sidorna. Men då är det som så, vi ska se här, vi gör som så att vi börjar med att gå in i min vanliga blogg så ska jag visa, så kan vi jämföra lite och jag vet att det är svårt för er att se i de här filmerna exakt vad som står och så men liksom det ni behöver är egentligen ett hum och jag tror att ni kan räkna ut själva om ni bara tänker till. Allt kan ju inte vara på ett silverfat så att säga.

Hur som haver, i en vanlig dropdown ser det ofta ut så här, det är li och så lägger ni en länk där och så skriver ni vad den ska heta och sen är det /a och sedan /li. Så, så här ser det ut i vanliga fall när vi skapar de här länkarna och om vi då kollar en snabbis här på min blogg här så kan vi ju kolla lite snabbt bara. Då har vi ju dem här. Här uppe är ju de här länkarna, precis. Men som ni såg på den här då har jag ju lagt in att det här sköts automatiskt och då så gör man helt enkelt som såhär att istället, ni vet att det ligger ju inom ul, så vi säger att det ser ut, nu ligger ju det här redan …(hör inte vad Sanna säger), men så här brukar det ju se ut. http lalalala och sen står det där lalalala och så har ni kanske tre-fyra stycken sådana på varje. Så här brukar det ju se ut ungefär men det ni gör istället, ni låter det här ul som står där och /ul , ni låter det vara kvar och sen så bläddrar ni ner på, i sheetet så att säga, bläddra ner tills ni kommer till div side och här nere, det är ju här nere här koderna till självaste senaste inläggen finns och det är här ni ska plocka koder.

Då letar vi upp senaste inläggen så då kan vi trycka control-f, senaste, nej ok, vi går ner här igen. Varför vill den inte göra som jag vill, det är så typiskt att den aldrig vill göra som jag vill när jag ska göra mina fina videos till er. I alla fall, vi letar upp senaste inläggen, det kan ju inte vara så svår. Jag hittade mitt här och här ser vi senaste inläggen och vi ska ju inte ha med själva det här, att det står senaste inläggen för det sköter vi ju via dropdownen här sedan. Det enda vi ska ha det är den koden som är här nedanför men som ni minns så sa ju jag att ni skulle låta ul vara där uppe så då behöver ni inte plocka med ul en gång till för då blir det ju dubbelt och då blir det fel. Så det ni ska ta det är bara det här. De här tre raderna helt enkelt. Det som är for entry in entries, sen är det li och sen är det endfor. Då tar vi de tre raderna där, kopierar vi dem och så går vi tillbaka upp igen och så byter vi ut dem som vi hade där, som jag bra gjorde som ett test och så klistrar vi in och ta-da. Den här numer 20 här, det betyder hur många som ska synas så skriver ni 10 där så kommer 10 av dina senaste inlägg att synas och skriver ni fem så kommer fem, ja ni förstår. Samma sak gör man på alla de här ställena helt enkelt. Kommer vi ner ska vi lägga in categories till exempel, kategorierna, då har vi det här. Det ser inte ut så här utan det är så här det ska se ut. Så då går vi ner och så letar vi upp kategorierna. Här hittar vi dem och samma sak igen, vi låter ul vara, tar de har tre raderna, kopierar dem går upp och lägger in dem men låter ul vara kvar, så. Samma sak om ni vill lägga in arkivet till exempel och länkarna då, så här har vi länkarna, då gör man samma sak och det var det jag skulle visa er idag. Har ni några frågor så är det bara att ställa dem i kommentarsfältet. Ha det så bra. Hejdå.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.