Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Lägg in flikar vid din header

Lägg in flikar vid din header

Om man vill ha en liten extra meny på sin blogg, i form av flikar, så finns det ett ganska så enkelt sätt att göra det.


Vill du se hur det ser ut på riktigt, så kika här: [Länk]

Hur gör man då?

1. Gå in på din stilmall.

2. Lägg in följande kod längst ner på din stilmall och spara sedan stilmallen:

/*Credits: Dynamic Drive CSS Library */ 
/*URL: http://www.dynamicdrive.com/style/ */ 

.mattblacktabs{ 
width: 100%; 
overflow: hidden; 
border-bottom: 1px solid black; /*bottom horizontal line that runs beneath tabs*/ 
} 
.mattblacktabs ul{ 
margin: 0; 
padding: 0; 
padding-left: 10px; /*offset of tabs relative to browser left edge*/ 
font: bold 12px Verdana; 
list-style-type: none; 
} 
.mattblacktabs li{ 
display: inline; 
margin: 0; 
} 
.mattblacktabs li a{ 
float: left; /*Ändra till right om du vill ha flikarna till höger*/ 
display: block; 
text-decoration: none; 
margin: 0; 
padding: 7px 8px; /*padding inside each tab*/ 
border-right: 1px solid white; /*right divider between tabs*/ 
color: white; 
background: #414141; /*background of tabs (default state)*/ 
} 
.mattblacktabs li a:visited{ 
color: white; 
} 
.mattblacktabs li a:hover, .mattblacktabs li.selected a{ 
background: black; /*background of tabs for hover state, plus tab with "selected" class assigned to its LI */ 
}


3. Gå nu in under dina kodmallar.

4. Lägg in följande kod precis ovanför <div id=”content”> (1 i bilden)

<div class="mattblacktabs">
<ul>
<li><a href="adressen till sidan">Länk 1</a></li>
<li><a href="adressen till sidan">Länk 2</a></li>
<li><a href="adressen till sidan">Länk 3</a></li>
<li><a href="adressen till sidan">Länk 4</a></li>
<li><a href="adressen till sidan">Länk 5</a></li>
</ul>
</div>


5. Ändra nu dina länkar, så att de får rätt adress och så att själva länkordet i sig blir det du vill.
Där det står adressen till sidan, där ska du lägga in adressen till den sidan du länkar till. Där det står Länk 1, Länk 2 osv, där skriver du själva ordet som syns i fliken, dvs det som du klickar på.
Vill du lägga till ytterligare länkar, så lägger du till ytterligare rader: <li><a href=”adressen”>Länk</a></li>

6. Gör nu samma sak på dina andra kodmallar, archive page, category page och entry page (2 i bilden ovan).

Om du vill ändra färger på flikarna osv, så gör du alla inställningar i stilmallen, dvs i den koden som du la in i steg 2.
Alla förändringar du kan göra, finns förklarade på engelska.
Lycka till!

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

308 comments

 1. SvaraMalin

  Jag kom fram till att man måste ta bort alla , och i stilmallskoden för att få det att funka. Åtminstone på min blogg. Tack för en jättebra blogg!!! Kramar

 2. Svaramartina

  Hej!
  Jag har fått hjälp att designa min blogg tidigare, men nu sitter jag och pular själv och försöker lära mig…
  Jag har nu två flikar över min header, men jag vill ta bort dem hur gör jag…

  Bloggen jag försöker ändra är sommarnatt.blogg.se

  Tack på förhand

 3. Svaraw

  hej hej!

  jag löste större delen av problemet genom att ta bort alla p och br i stilmallen, precis som ”Malin” sa men det funkar inte helt ändå! snälla, kolla på min blogg! jag vill gärna ha bakrund på menyn och så men det är liksom som att alla rubriker kommer utanför själva menyn och alla inlägg och kategorier kommer jämmte varandra, hur får jag dom så att det ”staplar” sig en och en på olika rader?

  1. SvaraKimmy

   För att få färg på texten/bakgrunden så ska du ändra färgerna på dina länkar, om du inte vet hur man gör det så kan du hitta det på den här sidan! 🙂

 4. Svaraanonym

  Alltså, jag förstår verkligen inte! Även om jag tar bort p och br funkar det inte heller! Kategorierna hamnar bara som i punkter under varandra under header 🙁 hjääälp….

  1. SvaraTherese

   Det gjorde mitt oxå. Satt och pulade i ca 3 timmar innan allt hamnade rätt. Det gäller att kunna en del och försöka sig på egna lösningar för det här som hon skrivit verkar inte fungera alls för någon men det är en hjälp på vägen.

  2. SvaraBättan Bäst

   Heeej!
   Jag fick också så, en lista med fula punkter framför. Mitt problem va att jag innan jag klistrade in texten längst ner i stilmallen inta hade avslutat hela stilmallen med ett }.
   så innan du klistrar in det länst ner, kolla så hela stilmallen slutar med ett } och klistra in texten efter det, det kan va problemet!

 5. SvaraHanna

  Alltså, det här inlägget var annorlunda förut? Jag ahr helt andra koder (okay, inte helt andra men lite annolunda) koder på min blogg, det funkar hur bra som helst men det här funkar inte?

 6. SvaraJulia

  Inget funkar! Hjälp mig, det är bara gråa punkter staplade på varandra! Den som hjälper mig med det så det funkar får bloggsvars inbjudan! Snälla!

  1. SvaraLinnea

   Samma här! Så jag försökte använda de som stod här förut på min andra blogg men fungerade inte! Och de som står här fungerar inte heller?

 7. Svaramadde

  jag får det inte att funka alls, det blir bara grå times new roman text på en stapel med svarta punkter framför… 🙁

 8. Svaraemelie larsson

  hejsan , jag har en liten fråga 🙂 man klistrar ju in adressen vart man vill komma när man klickar på fliken.Men jag skulle gärna vilja klistra in flera adresser så när man klickar kommer det flera inlägg.Hur gör jag då ? hjääälp 🙂

  1. Svaravendelachantelle-

   när man ska kistra in adressen ska så ska man ta kategori-adressen och inte adressen på ett inlägg, När man skriver ett inlägg så längst ner på sidan finns det en flik som det står:

   Kategori: Allmänt då kan man ändra allmänt till en annan kategori t.ex. Musik ,,,,, beroende på vad man har lagt in för kategorier. sedan när man har lagt upp inlägget kollar man på sin blogg under kategorier och väljer då t.ex. Musik, och trycker på den. När sidan kommit upp så kopierar man den adressen som står uppe i själva adress fältet och där har du själva adressen som du ska klistra in i stilmallen ………..

   Jag hade också problem med det tills jag fattade….

   1. emelie larsson

    ååå tack så mycket för svaret 🙂 förstår inte riktigt om jag går in och ska skriva mitt inlägg längst ner står det allmänt klickar jag på den kommer där inte flera ”kategorier” hur gör jag då ? 🙂

   2. emelie larsson

    fixa det nu , det tog ett tag men det var värt det 🙂
    TACK SÅ JÄTTEMYCKET för hjälpen

 9. Svarak

  det var annorlunda förut med andra koder och grejer, jag har gjort det här förut och då fungerade det jättebra men nu funkar det inte ens.

 10. Svaraellen

  Är det nån som vet hur man gör dropdown flikar så man liksom bara kan nudda vid tex, kategorier och så åker den ner automatiskt och så står kategorierna nedanför ? Så som kittyland.blog.se har! kan inte du,lari , visa ett ’inlägg’ om det ?

 11. Svaraemily

  hej, jag har fixat länkar nu. men när man trycker på dom så kommer man till en konstig sida. jag vet aatt man måsste göra något men hur och var? snälla hjälp mej.

  tack på förhand 🙂

 12. SvaraTherese

  Har ett problem som jag inte tycks lösa själv hur jag än försöker. Jag har tagit bort blogginläggen från förstasidan så att det bara står en presentation där. Men då vill inte sido menyn vara på sin plats! Men lägger jag dit blogginläggen igen så är sido menyn på plats! Fattar inte vad som är felet!
  Tacksam för hjälp!

  1. SvaraTherese

   Har nu listat ut vad det beror på men vet inte riktigt hur jag ska fixa det. Det beror på reklamen för uppdaterar man sidan och reklamen byts så flyttas sido menyn.

 13. SvaraJennifer

  Jag skaffade flikar vid headern, och fixade länk till olika kategorier som jag har på min blogg. Sen när man klickar på t.e.x fliken bilder så står det på ett annat språk och så är bakgrunden jätte konstig. Hur gör man för att få den riktiga bloggdesignen när man klickar på flikarna också? 😀

 14. SvaraCarolina

  Det blir jätte konstigt när jag ska göra detta. Jag har gjort precis som det står på beskrivningarna här uppe hur man ska göra. När jag sparar och sedan går in på min blogg för att trycka på en kategori så kommer det verkligen ingenting, istället för att komma just in på kategorin jag klickat står det NOT FOUND och allt annat är vitt på bloggen. Vad ska jag göra för att det inte ska bli såhär? Hjääääälp!!!

 15. SvaraFelicia

  Hejsan och tack för en jättebra och fin blogg med många hjälpredor! Jo, nu är det såhär att jag har fått in länkarna på min design, exakt där dom ska vara. Men jag förstår inte riktigt hur jag ska få en sida på min blogg till tex; ”Om mig”, jag menar; Jag vill att man ska komma fram till den ”sidan” länken har. Jag förstår inte alls hur det ska funka att göras. Jag är jättetacksam för svar!

 16. SvaraHillevi

  Hej hej! Jag undrar hur man får upp menylänkarna högst upp på bloggen? Just nu sitter de nedanför headern.. 🙂
  Annars fungerar allt som de ska!

  1. SvaraC l a r a < 3

   Det är enkelt!
   Lägg in

   &lt;div class=&quot;mattblacktabs&quot;&gt;&lt;ul&gt;&lt;li&gt;&lt;a href=&quot;adressen till sidan&quot;&gt;Länk 1&lt;/a&gt;&lt;/li&gt;&lt;li&gt;&lt;a href=&quot;adressen till sidan&quot;&gt;Länk 2&lt;/a&gt;&lt;/li&gt;&lt;li&gt;&lt;a href=&quot;adressen till sidan&quot;&gt;Länk 3&lt;/a&gt;&lt;/li&gt;&lt;li&gt;&lt;a href=&quot;adressen till sidan&quot;&gt;Länk 4&lt;/a&gt;&lt;/li&gt;&lt;li&gt;&lt;a href=&quot;adressen till sidan&quot;&gt;Länk 5&lt;/a&gt;&lt;/li&gt;&lt;/ul&gt;&lt;/div&gt;
   

   ovanför istället för ovanför .
   Hoppas det funkar;)

 17. Svaraida

  Jag heter ida och har suttit med detta as länge koderna funkar men länkarna går ju inte till någonting denna blogg som jag hjälper min kompis med. SNälla förklara enklare :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

 18. SvaraSandra

  hur får man flikarna upp så att dem är över headern? och när jag skriver in en adress så kommer man inte fram till den, det står att sidan inte finns. någon som kan hjälpa?

 19. SvaraPaulina

  Hej! Jag undrar ifall man kan ordna så att man kan lägga till flera adresser till en flik? Tacksam för svar och din blogg har hjälp till oehört mkt. 😉

 20. Svaraerika

  Jag undrar hur man kan få menyn att gå ihop med inläggen. Just nu är mina fristående, dvs finns mellan headern och innehållet. Hjälp!

 21. SvaraOlivia

  Det funkade för mig mig, men när jag tog bort det igen så försvann halva bloggen! TACK SÅ HEMSKT MYCKET FÖR DET!

 22. SvaraSara

  Jag funderar vad det är för kod som använts för flikarna på designadinblogg, när man håller musen över så kommer det fler länkar?

 23. SvaraLisa

  jag undrar om man kan göra som små menyer… alltså om jag har gjort flikar så trycker man på en av dom och kommer dit man ska.. kan man göra en liten meny till den sidan då?

 24. SvaraJulia Cooling

  Haluu! adressen till min blogg har inte me detta att göra för jag designar en annan blogg, men jag skulle vilja ha så att när man håller på flikarna blir de lixom listor under 🙂 Tacksam för svar 😀

  1. SvaraLisa

   Yes ! Nu funkar det 😀

   Till er alla andra : Gå längst ner i Redigera Stilmall och ändra lite där, då kan det komma upp. Så var det för mid 🙂

 25. SvaraJulia

  Hejj och tack för en bra&hjälpsam blogg:D,, jag har fixat så det blir länkar och tack så mkt 🙂 ! men om jag klickar på länken (tex) outfits så står inte mina länkar där längst upp, och jag har gjort så som det står men det funkar inte 🙁 Är jätte tacksam för svar, hejsvejj

 26. SvaraAmanda

  Hejsan! Jag har gjort en ny header och då vart det plötsligt värsta mellanrummet mellan headern och länkarna. Jag har redan kollat där det står ”padding” under avsnittet header i kodningen och där står det 0 på allt. Vad har jag gjort för fel? På förra designen funkade det gätte bra… Tacksam för svar!!

 27. SvaraSarah

  Jag har flikarna nu
  men hur ska jag göra för att få informationen i flikarna ?
  tex : Om mig , hur får jag informationen om mig dit när man trycker på den?

 28. SvaraAlice

  Hej!
  Jag har testat det här, men när jag gjorde det blev det skitkonstigt.
  Jag tog bort koden, men då försvann headern på framsidan!
  Vad ska jag göra för att fixa det?
  Jag kanske tog bort en rad för mycket kod, jag vet inte, HJÄLP!
  Kolla på bloggen och HJÄLP!
  // Alice

 29. Svarabea

  hej !
  jag fattar inte riktigt vad dom är bra för , är dom bara för att vara snygga eller är det nån funktion i det ?
  för jag tänkte mig att det skulle va som katekorier som om man tryckte på en flik tex  om man döpt den till” shopping ” så skulle men på något sätt kunna lägga in shopping där så när man tryckte på den fliken kom de fram om ni förstår, går det ?

 30. SvaraLinn

  Jag vill ha flikar till mina kategorier, men ta bort kategorierna i min lista som alltid funnits där. Går det? Annars faller ju hela funktionen med flikarna…enligt mig.

 31. SvaraLisa Hedström

  alltså ja har gjort de där nu men de blir jätte konstigt när man trycker på typ kategorier då flyttas ju typ hela menyn. vorre jätte tacksam för svar!

 32. SvaraJulia

  Hej! Jag har ordagrant gjort som du sa, men flikarna kommer bara som i en spalt längst till vänster! Vet inte vad jag ska göra, vill ju inte förstöra hela nu med att prova massa saker. Kan någon hjälpa mig!?
  Tack för en bra blogg!

 33. SvaraNatalie

  Jag har fått fram flikarna där jag vill ha dem min när man trycker på dem så står det file not found. vill ju ha inlägg där, hur gör jag då? :p

  1. SvaraJulia

   Du går in INNAN på t.ex. en kategori (eller det du vill ska komma upp när du trycker där!). Sen kopierar du hemsidan (typ .) sen klistrar du in den länken där det står så i kodmallen! 🙂

 34. SvaraNatalie

  Jag har fått fram flikarna där jag vill ha dem men när man trycker på dem så står det file not found. vill ju ha inlägg där, hur gör jag då? :p

 35. SvaraEbba

  Hej! Mitt fungerade bra men jag har en fråga: det är många som har sånna där flikar uppe vid headern och man t. ex rör vid någon så kommer det upp namn på inläggen man har sparat under den kategorin, hur gör man det?? snällt ifall jag får svar!

 36. Svaranikki

  Nu har ju jag samma fråga som alla andra, men jag hittar ju inget svar. Om man vill få sin meny till flikarna så att kategorier och allt ligger där uppe hur gör jag då? 

 37. Svaraangelica

  Hur får man flikarna i mitten? vill inte ha dom på höger eller vänster sida och när jag skriver in ”center” blir det jättekonstigt..

 38. SvaraLindah

  Hej!
  Jag får inte alls menyn till att se ut som du visar på ditt exempel, det blir en osmaklig spalt istället. 🙁

  1. SvaraHanna

   samma här… det jobbiga är att man inte kan få svar på det heller. om någon vet kan de väll berätta? behöver verkligen hjälp!

 39. Svaranicolebica

  Hur fixar man dropdownmeny som kommer fram vid mouseover på flikarna?
  Om jag t.ex. har en flik där det står dagens och när jag tar musen dit så kommer det upp flikar under där det står outfit, snygging, låt osv osv..
  Hur gör jag det?!

 40. SvaraMonday

  Hej!
  Toppen blogg by the way! Jag har gjort en horisontell droppdownmeny och skulle vilja ha en där det står senaste inläggen som ändras vart eftersom. Hur gör man då?
  Tack på förhand.
  Hälsningar Monday

  1. SvaraEbba

   hur gör man e dropdown meny? alltså när man rör vid fliken så kommer det ner inläggen?? snällla deet vore snällt om du skrev tillbax på min blogg eller här..

   tack på förhand /Ebba

 41. SvaraCajsa

  Jag försökte och det funkade bara dte att precis bredvid flikarna kom rubriken….

  Hur kan man göra för att ”sära” på dom elr ”få ner” rubriken?
  Kram!! <333

 42. SvaraAndrea

  Men ååååh, det funkar inte! Flikarna hamnar bara högst upp till höger, jämte headern. Någon som vet vad jag gör för fel?

 43. SvaraSandra

  Hejhej, det funkade bra denna kod. Till det att jag klickar på det för då kommer man till kategorien men sidan blir jätte konstig, inläggen hamnar väldigt mkt åt vänster vad ska jag göra? Vore bra med ett svar tack:D

 44. SvaraSara

  Hej, jag har lagt in koden och allt och det fungerar men allt hamnar väldigt mycket åt vänster. Flikarna och inläggen hamnar på vänter sida, headern i mitten och menyn på höger.

 45. SvaraKira

  hej!
  Fick flikarna att fungera super bra, men sku villa ha dom som vita med svart text i stället. Inga egentliga flikar utan bara ord som sen är länkar till olika kategorier. Har försökt ändra på alla möjliga background colors och fick dem till helt vita, men utan text. Hur får jag alltså texten till svart? SVAR TACK!

  1. SvaraMahlin

   Precis så jag också vill ha! Sen har jag faktiskt en fråga till för att lägga till en ”extra” sida där man kan skriva typ information. Jag håller på och fixar mammas blogg och hon vill ha en sida med lite information och tillhörande bilder ;o

   vore extremt tacksam för svar!

 46. SvaraWilliam

  Hej!

  Jag har fixat det så att flikarna syns på förstasidan, men när man går in någon annanstans försvinner dem. Jag förstod inte vad du menade med att ändra det i de andra kodmallarna, så jag antar att det beror på det.

  Men jag vet inte var de andra kodmallarna är…
  Hjälp någon?

  1. SvaraEbba

   Det betyder att du ska kopiera koden och lägga in på samma ställe i alla andra kodmallar. Hoppas det hjälpte 😉

   1. William

    jo, nu har  jag gjort det, men flikarna försvinner ändå så fort man går bort från startsidan :/

 47. SvaraOnly Ellen

  Asså flik-grejen funkar på alla sidor utom ”Framsidan” i kodmallen, även om jag lagt in den händer det inget på bloggens förstasida..? Har jag gjort fel någonstans?

 48. SvaraSkrotmamman

  Jag förstår hur jag gör flikarna, men hur gör jag en SIDA (på blogg.se) Eller kan jag bara länka till inlägg? Det blir ju skitlöjligt, om jag typ vill göra en presentation…… Att publicera det som ett inlägg först???

 49. SvaraLouise

  Jag lyckades få in knapparna under menyn, men när jag trycker på en knapp så åker hela sidan ut till vänster? Hur gör jag så att det inte blir så? Tacksam för svar!! 🙂

 50. Svarabella

  Det funkar men nu är min profilbild borta och det finns inget om mig eller kategorier eller månader eller länkar!!! HJÄLP!!

  1. SvaraFanny

   Hej!
   Jag har fått in flikarna som jag ser att du också har, under headern. Men min blogg blir jättebred, hur har du bredden som den ska? :S
   Mvh fanny

 51. Svaramaria

  kan någon förklara hur man ändrar färg i arkivet och på texten på rubrikerna? just nu så er min blogg hemsk ut!

  Hjälp mig nån!?:S

 52. Svaraemma

  Det funkar inte för mej, det blir bara vanliga länkar. Det blir inte som på bilden. Det funkade förut, men sen gjorde jag om den och nu vill jag ha flikar igen men nu så funkar det inte :/
  Snälla tacksam för svar!

 53. SvaraHelen

  Hej!
  Jag har tack vare denna hemsida lyckats göra en dropmeny på min blogg. Tack så jättemycket för hjälpen! Det är en jättebra sida du har här!!!

  Men jag undrar om du kan hjälpa mig med två saker: jag vill ha ”kategorier” och ”arkiv” i dropmenyn, går det att lösa? Vill att den ska uppdateras allt eftersom. Sen undrar jag om man kan göra en ny sida att länka till, tex med info om mig eller med kort på.
  Tacksam för svar!

  1. Svarachinnos/ hanna

   ja,så får jag med .___.
   nu har jag typ 5 länkar och jag viöö ha två till då blir det som punkter -.-

 54. Svarachinnos/ hanna

  hej, det funkade perfekt för mig ! men jag är ändå inte nöjd för jag a typsnitt och färg på flikarna men var gör man det .. ? för om man t.e.x ska gör en dropdown meny så står det att man ändrar i stillmallen och så kollade jag i stillmallen nu för att de om man ändrade på samma ställe som med dropdown(om du fattar vad jag menar) men då stård det massvis med konstiga saker och sen står det en rad på svenska längnst ner i stillmallen * ändra till right om du vill ha flikarna till höger * och såna saker stog det i stillmallen om man skulle ha dropdown meny och typ * ändra typsnitt och allt sånt .. :/ skulle va tacksam för svart 🙂

 55. SvaraMatilda

  Jag har fått in allt och det ser bra ut förutom EN sak.

  När man klickar på den första länken ovanför headern försvinner länkarna. Detta händer bara på den första länken, dom andra fungerar kalasbra!

  Så hur gör jag för att ”headerlänkarna” inte ska försvinna när man klickar på den första (song of the day)? Irriterande problem när allt det andra funkar perfekt…

 56. SvaraMatilda

  Ja, och nu ramlade såklart hela menyn ner när man klickar på vilken länk som helst. Var inne i kodmallen och försökte lägga in den grå texten som står överst inne på varje sida. Nu har jag ingen aning vad jag ska göra..

 57. Svaraellinor sjöberg

  Hej! Jag har ett problem. (dock angår det inte detta, men hitta inte vart jag skulle kommentera) . Men när jag tar bort ”sök funktionen” på bloggen blir texten i menyn så himla konstig och det blir pluppar föra alla texter. Det gör mig irriterad. Vill ju ha det som vanligt, även att jag tagit bort sök. Hur gör jag för att fixa iordning detta till vanligt och vanlig text ? 🙂 kram ellinor.

 58. Svaramaja

  allting funkade som det skulle, men sen bläddrade jag ända ner på bloggen och där fanns också flikarna.. hur ska jag får bort dom? behöver verkligen ett svar!!

 59. SvaraMaria

  Funkar bra for mig!
  Men hur gor jag om jag vill lagga in en egen bild som sjalva fliken? den fyrkantiga ser trakig ut…skulle vilja gora en bild som ser ut som en papersflik men vet inte vart jag ska lagga in koden med bilden?

  1. SvaraPetro

   behåll float: right. de står att man kan ändra till left om man vill, men du ska behålla right. raden ovanför står det margin, padding och padding-left. det är padding-left du ska testa dig fram med! Det står först 100px, prova ändra till 150 eller nåt sånt, så flyttas det mer till mitten. testa dig fram 🙂

 60. Svaraemelie

  hur gör man om man bara vill ha fyra flikar? får en liten ruta där det egentligen ska vara en, hur får jag bort den?

  1. SvaraJolin
   &lt;a href=&quot;adressen till sidan&quot; rel=&quot;nofollow&quot;&gt;Länk 1&lt;/a&gt; &lt;a href=&quot;adressen till sidan&quot; rel=&quot;nofollow&quot;&gt;Länk 2&lt;/a&gt; &lt;a href=&quot;adressen till sidan&quot; rel=&quot;nofollow&quot;&gt;Länk 3&lt;/a&gt; &lt;a href=&quot;adressen till sidan&quot; rel=&quot;nofollow&quot;&gt;Länk 4&lt;/a&gt; &lt;a href=&quot;adressen till sidan&quot; rel=&quot;nofollow&quot;&gt;Länk 5&lt;/a&gt; 
   1. jojo

    men hur gör man inläggen i länkarna det funkar inte att copy texten där uppe och klistra in?

 61. SvaraSevim

  Tack så jättemycket!
  Det tog lite tid att lära sig men jag har fixat det!
  Du gör sjukt bra ”sånthär” med blogg-kodning och så vidare!
  Herregud! Thank god att du finns! 😀

 62. SvaraJohanna

  ursäkta men om jag vill ha detta i mitten av bloggen hur lyckas jag då? 🙂 
  svara gärna till min blogg i en kommentar eller så.

 63. Svaramartina

  någon som vet hur man gör inlägg i själv länkarna ?
  t.ex om jag vill göra ett inlägg i länk 1 hur gör jag då? 
  sjukt tacksam för svar 🙂

   1. Josephine Jansson

    Det är ju bara att göra ett vanligt inlägg, och sedan ta den länken och klistra in till ”Länk 1”. 😀

 64. SvaraJulia

  Hej!Alltså det blir helt konstigt när jag gör flikarna blir på sidan.Kan det vara att jag har design från bloggdesign.nu

 65. SvaraLina

  Nu när jag klistrat in alla de där länkarna fattar jag inte vilken adress man ska skriva i 1
  Hoppas på svar!

 66. SvaraLina

  Nu när jag klistrat in alla de där länkarna fattar jag inte vilken adress man ska skriva i 

  &lt;li&gt;&lt;a href=&quot;HÄR (adressen till sida=n&quot;&gt;1&lt;/a&gt;&lt;/li&gt;
  

  Hoppas på svar!

  1. SvaraKellie

   Ta dina inlägg i olika kategorier sen kopierar du länkadressen på kategorien som du då har i din blogg 🙂

 67. SvaraMaja

  Alltså, jag har tagit bort alla koder om det här, men när jag trycker på ”December” eller någon annan månad i arkivet så ser det ändå ut sådär och det vill jag inte ha längre. 
  Fast det är inte flikar, utan en rosa ruta under hela headern och sedan en punktlista med de punkterna jag en gång skrev in. 

  Det hoppar även upp en bild i menyn som jag också tagit bort förut. 
  Vad ska jag göra?

  1. SvaraEllen

   Jag är faktiskt inte säker men jag tror såhär:
   Koden som du la i stilmallen har en bit där det står ”.mattblacktabs li a{ float: left; /*Ändra till right om du vill ha flikarna till höger*/ ” och då antar jag att du kan ändra till ”central” oxå.
   Hoppas det funkar. //ellen 😀

  2. SvaraJennie

   i andra delen av koden i stillmallen så ska du ändra padding-left värdet. Min header är 800px bred och då ser koden ut såhär

   padding-left: 266px; /*offset of tabs relative to browser left edge*/

 68. SvaraCarolina [FOTO]

  Hur får man länkarna i mitten? Eller ett sådant där vitt mellanrum på vänster sida om den första länken?

  Tacksam för svar 🙂 

 69. Svarasofia

  hur gör jag om jag vill flytta ner länkarna lite, asså så att dom ligger typ vid rubrikerna ? ;o
  tacksam för svar !

 70. Svarasofia

  när jag har lagt in alla koder och allt är färdigt blir alla länkar i menyn i samma färg som flikarna.. tacksam för svar!

 71. SvaraCamilla

  Funkade fint för mig förutom att flikarna inte inte syns i alla kategorier, bara vissa…
  Lite hjälp tack!

 72. Svarajessica

  Är det någon som har lite koll på varför det inte går att ändra texten för mig? alltså från t.ex. times till arial? Har försökt flera gånger, för det är väl i stilmallen man ändrar det? Tacksam för svar:)

 73. SvaraEllen

  Hej, kika på min blogg! Ser ni det svarta strecket under länkarna :(?? Hur tar man bort det :'( super tacksam för svar!

 74. SvaraEmelie

  Hej! Jag gjorde dessa länkarna på min nya blogg. Jag har hållt på och ändrat fram och tillbaka och nu efter en vecka så märkte jag att den ena länken inte hänger med. Om du går in på min blogg och går in på någon av länkarna och sedan går vidare därifrån till länken ”moments” så kommer inte rätt sida. Har suttit nu en timme och försökt att lösa detta!! Vad gör jag för fel?

 75. Svarazarah

  Hejsan, jag har fått in länkarna på min sida och det funkar super 🙂 tack för sidan btw!
  MEN om jag vill ha flera inlägg till samma länk, hur gör jag då? =)

 76. SvaraSophia

  Hur gör man för att ändra färg på texten i flikarna? Har försökt en massa gånger men det funkar inte…

  Tacksam för svar!

 77. SvaraLana

  Hej. Lyckades med själva kodningen, men undrar ba hur man gör en sida till de flikar. Typ Om Mig, så när man trycker på den så kommer det en sida där d står om mig. Jag vet inte hur man gör d. snällla hjälp 😀

  1. Svaralinn

   Är inte 100% säker men jag tror att du trycker på ”Om” i menyn så att du kommer upp på själva sidan där det står om dig. Sedan kopierar du adressen längst upp (där du söker på sidor), sedan klistrar du in den vart du nu vill ha den. Hoppas det funkar! 🙂

 78. SvaraMichaela

  Hej, jag har skrivit in länkarna och det. (adresserna till sidorna jag vill länka också). Men när jag trycker på länkarna står det bloggen är avslutad?. den hittar inte ? vad är fel. ?

 79. SvaraJeanette

  Hej.
  Jag får det inte att fungera. Blir inga flikar alls utan bara en punktlista till vänster. Har testat att ändra olika saker men ingenting fungerar. Jag vore tacksam för snabb hjälp eftersom detta är till ett skolarbete.

  1. SvaraLInda

   Kontrollera att stilmall-koden är rätt! alltså att den verkligen är inlagd och på rätt ställe (LÄNGST NER) 🙂

   1. Jeanette

    Jag har gjort precis som det står, kopierat och lagt ner det längst ner i stilmallen :S

 80. SvaraJill

  asså jag kanske verkar helt dum i huvudet nu men asså jag skulle lägga in själva  adressen till sidan och tryckte på fliken för att få upp den men då kom det upp en sida där det stog nåt om att sidan inte fanns så då skulle jag prova att lägga in ett inlägg där men det funka inte. Vet nån hur man gör så kan ni gärna svara. =D

 81. SvaraJenna

  Hej! Jag undrar om man kan sätta in sånadär flikar fast lodräta och bredvid headern? 😀 Vore as nice.
  Tacksam för svar (:

 82. SvaraSANNA JÖNSSON - LIVRÄDD MED STIL

  För mig fungerar det inte alls?
  Någon som skulle vilja hjälpa mig? Kommentera min blogg, vore riktigt snällt! 🙂

 83. SvaraKlara

  Hej!

  Allt funkar jätte bra! Förutom att på startsidan blir det inga flikar utan länkar på vänstra sidan på headern. liksom på min bild på headern, texten står liksom över header bilden!
  Annars är det jätte bra!:) kolla på min blogg så att du förstår hur jag menar.

  jätte tacksam för svar!

 84. Svaracarl

  Hej!

  Jag har fixat flikar! Men när jag trycker in på en flik så försvinner alla flikar och jag måste trycka på ”till bloggens startsida” för att få fram dom igen. Vill att flikarna ska finnas att trycka på även inne i de andra flikarna

 85. SvaraOlivia

  Hejsan! Det här handlar inte om det här inlägget, jag har en sån här ”upptilltoppenlänk” bredvid varje rubrik, och bara för att jag har satt så att mina länkar har streckade linjer under innan, och när man håller på dom så där uppe också, så blir det likadant med den där ”upptilltoppenlänken” också, men den vill jag bara ska vara oberoende av det. tacksam för hjälp!

 86. SvaraKarin

  Alltså, det funkade att få in flikarna och allting, men i själva fliken så står det: ”Länk 1, Länk 2″o.s.v. Hur gör man för att ändra den texten, så att det istället står typ ”Startsida”? 

  1. SvaraJeanette

   Det är hur lätt som helst 🙂 Du går bara in i kodmallen och ändrar Länk 1, Länk 2 osv till det du vill att det ska stå istället. Glöm inte att ändra detta i alla kodmallarna.

 87. SvaraJeanette

  Äntligen fick jag det att funka! Först så kom det bara upp i punktform vid sidan, men sen ändrade jag designtyp till samma som i detta inlägget och då fungerade det 🙂

 88. Svaralinn

  Hur gör jag om jag vill ha själva ”menyn” i mitten av headern? Har testat att ändra till ”center” istället för ”right” eller ”left” men då kommer dom fortfarande på höger sida bara att de svarta blir över hela headern :S Lite dålig på att förklara men hoppas på att någon förstår och kan hjälpa mig! 🙂

 89. SvaraAngelica

  Går det att ändra designen på själva fliken? Har försökt ändra i stilmallen och kollat i kodmallarna men hittar inget där. Behöver man helt andra koder då?

 90. SvaraJamie-Sofia

  hey you ,
  testade denna kod och tog en bra tid att fixa, men med tanke pa att jag ar helt och hallet oteknologisk i vanliga fall.
  Tack sa hemskt mycket for hjaplen, resultatet syns pa min blogg iallafall, men kanske behovs lite sma-andringar annu.
  Tack igen, – JayJay (: xx

  1. SvaraWilma

   Mina flikar hamnade under varandra, typ som i menyn. men jag vill ha dem på en linje typ. Det har funkat förut men nu funkar det inte. Vet nån hur man gör??

   1. Amalia

    När jag gör detta hamnar länkarna under varandra istället för på en rad :/ hur gör jag så att de hamnar på en rad?

 91. SvaraAngelica

  Har ordnat flikarna och lagt in ett inlägg (en adress)under flikarna men jag undrar hur jag går tillväga för att lägga in fler inlägg (adresser) under samma flik?

  Hoppas någon kan hjälpa mig.

  1. SvaraAngelica

   Det ändrar du i näst sista stycket som du la in i ”redigera stilmall”. Stycket ser ut så här:

   .mattblacktabs li a:visited{
   color: white;

   byt bara white mot black.

 92. Svaraemma♥

  Hmm.. Jag får in menyn som det ska vara.. Det ser hur bra ut som helst. Men sen när man kollar på min design på en större (eller mindre) skärm så sitter menyn helt fel? Den har liksom åkt till sidan.. Kan man göra så att den ”Fastnar” så att säga? Tack på förhand!

 93. SvaraKlara

  AAAAAAAHH det funkar inte, eller länkarna funkar men det blir jättefullt, alltså är det problem med stilmallen? Jag  har gjort om koden minst 20 gånger och nu behöver jag verkligen hjälp! Snälla svara

  1. SvaraEmelie

   ta bort /*Ändra till right om du vill ha flikarna till höger*/ så ska det funka 🙂 gjorde det för mig i alla fall 😉

  2. SvaraAmanda

   Blev samma för mig Klara, Hittade inget sätt. Så jag har suttit och skrivit av allting asså ” adressen” och sånt, Funkar för mig nu iaf 🙂

 94. Svaramadeleine

  Jag får in allt men länkarna står under varandra och inte bredvid varandra. vad har jag gjort för fel? :O

   1. elinalutti

    leta efter dedär som står ”block”, kommer inte riktigt ihåg vart det var, men om du trycker ner ”CTRL” + ”F” och skriver ”block” kommer det nog fram 🙂
    och ta bara bort ”block”, så blir dom bredvid varann iställlet för under varann ^^

   1. Filippa

    Istället för left eller right skriver man center 🙂 Men det blir lite konstigt då i alla fall på min blogg.. Men testa att ändra margin/padding eller nåt sånt! Det kanske funkar men jag är inte säker!

 95. SvaraGabriella

  Förklara lite bättre. T.ex hur man lägger till så det kommer en liten flik till arkiv. Senaste inläggen. skitdrygt .. för det funkar inte ett piss.

 96. SvaraTerese

  Jag har fått in flikarna och allt. det ser skit bra ut. men nu fattar jag inte hur jag ska få in mina inlägg i länkarna ! HJÄLP

 97. SvaraJulia

  Alltså jag hittar inte mina kategorier! Jag har lagt till några olika kategorier, men i min meny så syns bara 2 stycken!
  Hur gör jag för att alla ska synas?

 98. SvaraHanna

  Mina fem länkar är på en gå linje, men jag vill att linjen går från höger till vänster utan att de finns någon annan färg. Om min header är 560px vill jag att linjen ska vara precis över och vara 560px också. Jag har verkligen försökt med allt, men inget fungerar. Någon som har någon aning om hur man fixar de?

 99. Svaraelin

  hej. jag försökte att få länkar under min header. Men efter mitt försök hamnade länkarna istället över headern och lite åt sidan.. vad beror det på? Kolla på min blogg så får ni se hur det se ut. tacksaaam för svar! 😀

 100. SvaraJasmine

  eeehhhh! Jag har ändrat på padding och margin! Ändrat färg och allt men inte ett skit händer! Kanske ska försöka förklara lite bättre! GRR!

 101. Svarajennifer

  hej!

  hittar inte vart man ska lägga in koden i stilmallen finns inget som heter profile där de är meningen att man ska lägga koden??

 102. Svaraelinalutti

  ser skit bra ut!
  fick ändra en massa i färger och andra koder, men efter en stunds pillande på koderna såg det skitbra ut :p
  tack! 😀

  om nån vill ha hjälp så kanske jag kan försöka hjälpa er? 🙂

  1. SvaraLine

   Ja hjälp!! Om du tittar på min blogg så har ja fått in länkarna rätt ovanför headern. Men sedan om man klickar sig vidare till olika inlägg kategorier och i arkivet så blir länkarna i menyn supermysko! Hur gör för att undvika detta? Tacksam för snabbt svar (helst på bloggen ;D )

 103. Svarawilma

  asså allt har gått jättebra för mig men det ända jag undrar är liksom om man måste ha små typ fyrkanter som kategorier elr om man typ kan ändra till moln elr nå 🙂 svara järna om de e någon som vet!

 104. SvaraJulia

  Mina flikar blir bara punkter, du kan ju kolla på bloggen och kolla om du ser problemet kanske??

  MVH Julia:)

 105. SvaraSofia

  Jag håller på att bli tokig! 
  Kan verkligen ingenting om bloggdesigner och allt går fel just nu. Jag behöver hjälp med att fixa så att flikarna hamnar i mitten och blir lika lång som headern, plus att jag behöver hjälp med att få in fler länkar i flikarna. Jag förstår verkligen ingenting.
  Snälla hjälp mig!

  p.s. svara gärna på bloggen

 106. SvaraMoa

  Hur gör jag för att få in fler länkar i fliken?
  Jag vill ha en foto flik och sedan att man ska kunna klicka sig vidare till tex djur eller porträtt. Jätte tacksam för svar!

 107. Svaramatilda borgström

  jag testade detta och hela min design förstördes, min meny hoppade ner och min header blev mini liten, nu har jag ingen aning hur jag ska göra! :/

 108. SvaraRebecca - Minaguldkorn

  Hur tusan lägger jag till Länk i den vanliga sido menyn. Alltså ”flik” i sido menyn. Bland Arkiv, Innehåll osv…

 109. SvaraMadde

  Om dom hamnar under varandra som det gjorde för mig så går du in på stilmallen och raderar ”block;”

  Såhär står det
  Display: block;

  (Radera block;)

  1. SvaraStrangerz

   Nathalie – Jag såg din kod, men den är jobbig att titta på, haha! Jag ska kolla om jag kan lösa det åt dig och se om jag kan få till det att se snyggare ut i koden.

   Kontakta mig på: strangerz@live.se

 110. Svaramoa

  hur gör man för att få dän dom länkarna i katigorierna sen för no står det på två ställen
  kan man endra färg på texten och ruterna?

 111. SvaraIda

  Hejsan!
  Jag får inte till så man kan klicka på flikarna under min header, vill att mina läsare ska kunna lätt klicka in på en flik t ex: Allmänt så ska dom kunna läsa allmäna saker om vad jag gör. Men det funkar inte och tror det beror på att jag inte förstår det där med ”adressen till sidan”, skulle behöva lite hjälp med det tack!

  / Nybörjare på att fixa min blogg själv haha.

 112. SvaraIda

  Hejsan!
  Jag får inte till så man kan klicka på flikarna under min header, vill att mina läsare ska kunna lätt klicka in på en flik t ex: Allmänt så ska dom kunna läsa allmäna saker om vad jag gör. Men det funkar inte och tror det beror på att jag inte förstår det där med ”adressen till sidan”, skulle behöva lite hjälp med det tack!

  / Nybörjare på att fixa min blogg själv haha.

  1. SvaraElin
   border-bottom: 1px solid grey; /*bottom horizontal line that runs beneath tabs*/

   ändra 1 an till 0 så borde linjen försvinna!

 113. SvaraEvelina

  min är på sidan sähär

  * mode
  *outfit
  *
  *
  sådär jag vill att den ska se ut såhär

  mode outfit frågestund …..
  på en rad hjälp så kan du få lösen? :*

 114. SvaraKatja

  Mina flikar kommer på sidan av headern. Hur gör man så att dom kommer under headern? snälla hjälp! 🙁

 115. SvaraJasmine

  Varför kan man bara ändra färg på ”rutorna” inte och inte själva texten? Skitstörigt..

 116. SvaraEllen

  Felet är att de inte står px bakom! Jag såg det för några minuter sen.
  nämligen står det: padding: 0;
  Och då måste man byta ut det mot
  padding: 0px;
  Samma sak med margin
  Så att det blir:
  padding: 0px;
  margin: 0px;
  Och sen byter du ju ut 0 till hur du vill ha det!

  1. SvaraFelix

   Då måste du ha gjort fel. Kan du lägga in koden igen och sedan kommentera igen så att man kan se vad som blir fel? 🙂

  1. SvaraFelicia

   Jag tror att det går att om du lägger in url: () i nånstans där och sen lägger in bildens webbadress så kan du få in egna bilder där! 🙂

 117. SvaraJenny

  Hur får man flikarna allra längs upp på sidan så när man rullar ned så sitter de fortfarande kvar längst upp? Alltså som tex på blogg.se’s design ”Pink fusion” och ”Fashion spot” Hoppas ni fattar vad jag menar.

  Har letat överallt, men hittar inget svar!

  Tack för hjälpen! 😀

 118. SvaraClaudia

  vet inte vart man byte färg på texten kan bara byta bakgrunden men jag har en ljus färg för det passar i min blogg så hur ändrar man färg så det inte blir vit text jag vill ha svart! HJÄLP MIG SNÄLLA

 119. SvaraEmmelie

  hej! hur gör jag för att ändra så att det vita (på sidorna av länkarna) blir samma färg som resten? har försökt att leta, men hittar inte vart jag ska ändra. kolla på denna bloggen:
  tacksam för svar! kram

 120. SvaraEmmelie

  hur ändrar man färg på ramen som är ”runt” alla länkar? vill att det ska vara samma färg istället för vit,

 121. SvaraAlva

  Heej!

  Alltså hur ändrar man på utseendet och storleken på texten i själva flikarna. Suttit med dethär länge nu men det bara går inte att ändra på det.. 🙁

  Tacksam för svar 🙂

 122. Svaramalin

  hej behöver hjälp med att få texten ska gå åt höger och inte under varandra!

  vill att texten ska seut såhär
  exp.

  text1 text2 text3

  men jag får bara texten så här

  text1
  text2
  text3

 123. Svaramalin

  hej skriver jag mer än 5 rubruker under menyn så får jag den färgen jag vill men dom anndra blir de inte vad gör jag för fel?

 124. SvaraMatilda

  Jag skulle vilja ändra färg på EN flik, och sen att jag har två länkar i en och samma flik lixom att när jag håller musen över fliken så kmr de två länkar nedanför, hur gör jag? tack på förhand 🙂

 125. SvaraJohanna

  Hej igen! Jag har varit runt och kollat på er blogg för att hitta några saker som jag vill lägga till på bloggen, men jag har inte hittat svar på mina frågor… För det första så skulle jag vilja lägga till en flik längst upp på bloggen som heter Länkar där jag kan länka till andra bloggar! Funktionen finns ju på blogg.se men jag vet inte hur jag ska få den att fungera på bloggen. Har ni någon kod till det som jag kan få så vore det super!! (använder er design cozy grey). Det andra jag försökte fixa var att få en text under mitt bloggnamn, men inte heller det lyckades jag med… Hjälp?
  Tack på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *