Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Lägg in ett Youtube-klipp i ett inlägg

Nu är det väldigt enkelt att lägga in ett youtubeklipp på en blogg då man bara kan klistra in koderna i ett vanligt inlägg, och inte behöver byta till HTML-redigeraren.

1. Gå in på Youtube och leta upp ditt klipp.
2. Tryck på Dela under filmen.
3. Tryck på Bädda in.
4. Kopiera koden.
5. Klistra in den i ditt inlägg på blogg.se

 

youtube-klipp

 

Transkribering av Youtube-film:

Bädda in ett YouTube-klipp  blogg video

Hej hörni.

Idag så tänkte jag att jag skulle visa er hur man lägger in ett youtube-videoklipp i ett inlägg. Då går vi in på youtube och så söker man på en video som man vill lägga upp, eller den video som man vill lägga upp då. Här istället för om, som det kommer stå när man väl har klickat in sig på videon, så trycker man på dela. Man trycker sedan på bädda in och så tar man koden som finns här. Om man då är nöjd med hur bred den är eller så, det kan man ju välja här, men är man nöjd, eller man kanske vill ta den lite större. Ska vi se, 640 tar jag där då. Kopierar jag den. Trycker på skriv.

När vi då kommer in så brukar det oftast för de flesta av er se ut så här, då går det att bara klistra in den här koden och då kommer videon av sig själv. Det kommer inte komma upp en kod utan den kommer upp av sig själv. Man kan däremot inte förhandsgranska videon, men då skulle vi kunna göra som så att vi centrerar den, ska vi se här. Som sagt, det går ju fortfarande inte att förhandsgranska.

Däremot om vi nu inte är nöjda med hur bred den här är, då kan man trycka på ändra redigerare. Scrollar lite, så ser vi ju den här koden här som vi klistrade in. Det är den som börjar med iframe type. Då ser ni att det finns en som heter height och det betyder alltså hur hög videon är, alltså härifrån till dit. Sen så finns det width som är därifrån till dit, alltså hur bred videon är. Om man då ändrar height från 360 till 460 då blir den ju givetvis högre. Sen kan man ju då ändra width till kanske 840 för ändrar man med 100 pixlar på height så behöver man troligtvis ändra mer på bredden i och med att annars blir den liksom fyrkantig istället.

Om jag då skulle, vad heter det, ändra redigerare där igen så ser ni att då blir den mycket mycket större. Sen är det bara att publicera helt enkelt.

Det var det jag skulle visa er idag så får ni ha det så gott. Hej hej.

24 år, läser till Webbutvecklare, driver eget företag inom design, grafik & SEO samt ett företag som designar posters. På fritiden skapar jag bloggar, hemsidor och gör andra projekt inom webb. Jag har bloggat sedan 2007 under namnet Sannas Rum och har också två egna Youtubekanaler.

Läs mina andra inlägg

20 comments

 1. SvaraTherese Gustavsson

  Kan man på något sätt få youtube-klippet att bi smalt? Förut kunde man få så att endast playknappen syntes och man slapp se hela videon spelas 🙂


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Man ändrar siffrorna efter width & height i iframen som man får från youtube så kan man ändra höjd och bredd och göra den smal.

   1. Therese

    Men då blir det en smal video istället för endast den undre delen delen där man t.ex ser hur långt det gått på videon? Ändrade höjden och blev som sagt bara en smal video som visades. Väldigt svårt att förklara men hoppas du förstår 🙂


   2. Author
    Sanna Preifelt

    Jaha, för mig blir det inte det.. Använder du gamla eller nya inbäddningskoden? embed eller iframe?

   1. Lari Salminen

    Vad jag kan se så har du ställt in att storleken skall vara 25px hög.

    Du har width: 640 och height: 25

 2. SvaraTherese

  Jag vill att bara att själva ”spelaren” längst ner syns och inte videon! Och vad jag sökt fram är att den då ska vara 25px hög. Problemet är att spelaren längst ner inte stannar kvar under videon utan den försvinner så fort man inte har pilen på videon längre..

 3. SvaraTherese Gustavsson

  Okej nu fungerar det plötsligt när jag använder mig av iframe?
  Fast man man kan inte ha 25px hög för då ser man lite av den runda cirkeln som åker åt höger. Kanske ska vara så, men den försvinner iallafall om man inte har musen över ”spelaren”. Kan ju kika in och kolla nu om du har tid 🙂
  Det enda problemet nu är att den hamnar ända ut åt höger och inte i mitten.. envist det här ;P


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Menar du att den är lång? För det är vad jag ser i ditt inlägg. För där ser jag att den är 800px bred, du kan ju göra den mindre bred?

   1. Therese Gustavsson

    Men mina bilder är 800px så jag tänkte att det kunde vara snyggt om youtube länken också var det. Skillnaden är att bilderna hamnar i mitten och inte videon 🙂


   2. Author
    Sanna Preifelt

    Har du provat att inte centrera filmen? Ser att du lägger både:
    <div align=”center”></div>
    och
    <center></center>
    Kanske kan ha med det att göra?
    För du ser att videon förskjuts till vänster. Annars får du använda CSS i antingen stilmallen och skapa en klass (alternativt positionera videos annorludna) eller använda css i inlägget med en div-tagg & style=”…” och då lägga margin-left så att du kan justera det.

 4. SvaraTherese Gustavsson

  Alltså det finns ju en kod i stilmallen som ut såhär:

  /* Videos */
  .video {
  margin-bottom: 5px;
  }

  Men den verkar inte ha något att göra alls med om man lägger in en video från youtube för det händer ingenting..? :/


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Det är en klass som heter video, om du inte använder den klassen i inlägget eller i iframen så kommer den inte anropas = inget händer.

 5. SvaraNinnie Hansson

  Hej!
  När jag lägger upp ett youtube-klipp på bloggen så blir jag inte riktigt nöjd. Efter man har sett klippet kommer det massa förslag på andra klipp, kan man ta bort det på något sätt? MVH Ninnie

  1. SvaraLari Salminen

   Jag tror inte att man kan välja bort det, utan det är något Youtube själva styr, förmodligen för att få fler tittare på andra klipp.

 6. SvaraDenise

  Har något problem med min blogg, när jag lägger in youtube videos i storleken 100 i width och 563 i height så kommer inte hela videon med. Och det verkar inte finnas något fel i kodningen på min design. (Gå gärna in på min blogg för att se hur jag menar om man inte skulle fatta min beskrivning på felet) Någon ide på hur jag ska fixa detta? Skulle vara sjukt bra att få detta fixat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *