Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Lägg in ett Youtube-klipp i ett inlägg

Nu är det väldigt enkelt att lägga in ett youtubeklipp på en blogg då man bara kan klistra in koderna i ett vanligt inlägg, och inte behöver byta till HTML-redigeraren.

1. Gå in på Youtube och leta upp ditt klipp.
2. Tryck på Dela under filmen.
3. Tryck på Bädda in.
4. Kopiera koden.
5. Klistra in den i ditt inlägg på blogg.se

 

youtube-klipp

 

Transkribering av Youtube-film:

Bädda in ett YouTube-klipp  blogg video

Hej hörni.

Idag så tänkte jag att jag skulle visa er hur man lägger in ett youtube-videoklipp i ett inlägg. Då går vi in på youtube och så söker man på en video som man vill lägga upp, eller den video som man vill lägga upp då. Här istället för om, som det kommer stå när man väl har klickat in sig på videon, så trycker man på dela. Man trycker sedan på bädda in och så tar man koden som finns här. Om man då är nöjd med hur bred den är eller så, det kan man ju välja här, men är man nöjd, eller man kanske vill ta den lite större. Ska vi se, 640 tar jag där då. Kopierar jag den. Trycker på skriv.

När vi då kommer in så brukar det oftast för de flesta av er se ut så här, då går det att bara klistra in den här koden och då kommer videon av sig själv. Det kommer inte komma upp en kod utan den kommer upp av sig själv. Man kan däremot inte förhandsgranska videon, men då skulle vi kunna göra som så att vi centrerar den, ska vi se här. Som sagt, det går ju fortfarande inte att förhandsgranska.

Däremot om vi nu inte är nöjda med hur bred den här är, då kan man trycka på ändra redigerare. Scrollar lite, så ser vi ju den här koden här som vi klistrade in. Det är den som börjar med iframe type. Då ser ni att det finns en som heter height och det betyder alltså hur hög videon är, alltså härifrån till dit. Sen så finns det width som är därifrån till dit, alltså hur bred videon är. Om man då ändrar height från 360 till 460 då blir den ju givetvis högre. Sen kan man ju då ändra width till kanske 840 för ändrar man med 100 pixlar på height så behöver man troligtvis ändra mer på bredden i och med att annars blir den liksom fyrkantig istället.

Om jag då skulle, vad heter det, ändra redigerare där igen så ser ni att då blir den mycket mycket större. Sen är det bara att publicera helt enkelt.

Det var det jag skulle visa er idag så får ni ha det så gott. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.