Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Ladda hem typsnitt från Google Fonts

Hur man kan ladda hem typsnitt från Google Fonts visar Sanna i dagens videoinlägg.

Du kan hitta mängder av typsnitt hos Google Fonts.

Transkribering av filmen:

Ladda ner typsnitt från Google Fonts

…visa er hur man gör för att ladda ner typsnitt från google webfonts. Man kan ju använda det till sin blogg för att lägga in lite annorlunda typsnitt och få dem att fungera utan att personen som besöker din sida har det installerat på sin dator. Men ibland kan man ju också vilja använda det till grafik sen. Till exempel så kanske man vill använda det till sin logga och den kanske man gör i photoshop och då behöver man ju ha typsnittet installerat på sin dator också.

 

För att ladda ner ett typsnitt från google webfonts så gör man så här. Man väljer ut det typsnittet man vill ha. Så säg att jag vill ladda ner det här och man kan ju göra som så att man laddar ner flera stycken på en och samma gång. Men i alla fall man väljer ut de typsnitten man vill och sen så trycker man på add to collection, den blåa knappen som finns här ute. Jag trycker på några här och då ser ni att då hamnar den här nere. Så trycker jag lite, så jag tar några stycken här. Sen så har man en knapp här uppe som är liksom en neråt-knapp och en neråt-knapp betyder ju ofta download och det gör även denna. Så om jag trycker på den där och sen så väljer jag Download the font families in your collection as a zip file. Då kommer den att laddas ner som en zip-fil som ni ser där nere då. Så är det bara att vänta tills hela filen är nedladdad, sedan så hamnar den troligtvis i hämtade filer eller downloads eller vad man nu har. Sedan är det helt enkelt bara att installera typsnittet på sin dator som vanligt.

 

Det var det jag som jag hade tänkt visa er idag så får ni ha en fortsatt trevlig dag. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.