Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Krypterad epost-länk för kontakt

Något som de flesta bloggare har på sin sida är en epostadress utskriven i menyn för att folk/företag skall kunna kontakta dem.

kontakt

Det är ju jättebra att man har en sådan kontaktinformation, men problemet med att skriva ut sin mail så är att det kan bli väldigt mycket spam som skickas till ens mail. Men det finns lite olika sätt man kan göra för att minska ner på spammet iaf och jag tänkte tipsa om ett enkelt sätt iaf, nämligen att man krypterar sin mailadress.

Jag satt och letade lite på internet efter detta själv och hittade en sida som skapar en kryptering till en.

Så här gör du:

1. Gå in på http://www.wbwip.com/wbw/emailencoder.html

2. Fyll i din egen emailadress i första rutan (1). Klicka på Encode (2). Nu får du fram en krypterad variant av din epostadress (3) som du skall använda dig av snart.

kryptera

3. Nu ska du lägga in själva epostadressen på din blogg, och jag visar hur du kan lägga in den precis under din profilbild i menyn.

Gå in till dina kodmallar.

kodmallar

4. Leta upp koden som du ser nedan i bilden. (klicka på bilden för att se den i större storlek)

profilecode

5. Kopiera följande kod och klistra in den nedanför det blåmarkerade i bilden ovan:

<a href="mailto:din krypterade kod här">Din krypterade kod här med</a>

6. Nu ska du kopiera den krypterade koden som du skapade i steg 2. Den skall du klistra in i koden ovan där det står din krypterade kod här. Observera att det är på två ställen.

mailto

Sen är det bara att spara och vänta på att folk kontaktar dig.

Lycka till!

Transkriberat från film:

Krypterad mail för att undvika spam

Hej hörni.

Idag så tänkte jag visa er hur man krypterar sin mail för att undvika att få så mycket spam-mail som man kan få ifall man lägger ut sin mail på sin blogg. Det finns ju sådana spam-sidor som bara läser av ens sida och hämtar upp en e-postadress och sen börjar skicka otroligt mycket spam. Jag har fått lägga ner åtskilliga mailadresser på grund av att man har fått så oerhört mycket spam. Det här är en liten liten bit på vägen så man kan få lite hjälp att undvika detta.

Man går in på den sidan som jag har länkat här nedanför, den heter email adress encoder. Man skriver sin mailadress i det översta fältet här, så jag skriver då info@sannasrum.se. Därefter så trycker jag på encode. Då får jag en sån här kod. Viktigt att få med alla tecken så det man kan göra är att man trycker i fältet och trycker sedan control eller command-a. Då markeras automatiskt allting. Kopiera sedan den adressen och går in i sin kodmall och lägger in den där man vill ha som en vanlig mailto-länk. Ni vet hur man gör en mailto-länk antar jag. Så vi gör som så att jag ska lägga till den här tänkte jag bara för att visa er.

Då är det a href precis som en vanlig länk. Skriver mailto, men istället för att skriva min mail där för att vara på extremt säkra sidan så kopierar jag in den här länken en gång till. Eller jag kopierar in länken helt enkelt, eller jag kopierar in den här koden, krypterade koden som jag får här. Sedan så klistrar jag in den då en gång till. Sen så är det ju /a då.

Nu ser det ju skitkonstigt ut, det står ju mailto och så sen ett kolon och #105 osv osv men ni kommer se här att det står info@sannasrum.se ändå. Så helt enkelt det man gör, man går in här, skriver in sin mailadress, kopierar det som uppstår här. När man skriver sin länk tänk på att både skriva den efter mailto så att du inte på något sätt skriver ut din adress och sen en gång till så klistrar du in den som själva titeln på länken då.

Det var det som jag hade att visa er idag så får ni ha det så bra. Hej hej

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.