Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Kolla upp en IP-adress

Trankribering (av videoinnehåll)

Kolla upp IP-adress

Hej hörrni,

idag har jag tänkt att snabbt visa hur man kan kolla upp vart en IP-adress kommer ifrån. Man kan inte se vad det är för person alls som har skickat. Det är för att det är emot personuppgiftslagen i Sverige om jag har fattat det rätt. Däremot kan man se var ifrån i landet IP-adressen kommer ifrån eller om den kommer från utlandet.

Du går in på Google och söker efter IP Locator. Jag brukar välja den som heter Iptracer. (tillägg: Ip tracer fungerar inte längre)

Så här ser den ut när du kommer in på sajten. Du tar helt enkelt en Ip-adress som du vill veta vart den kommer ifrån och kopierar den och klistrar in. Då kan man se vart ifrån IP-adressen kommer ifrån.

Ibland så kan man inte se vilken stad den kommer ifrån. Ibland kan det också stå att IP-adressen kommer från en annan stad. Då kan det bero på att teleoperatören, t.ex. Telia eller Tele2 har sin bas någon annanstans eller någon i den stilen.

Om man inte gillar denna IP Tracer, så kan man välja någon annan, tex www.iplocation.net. Där kan man också kolla upp IP-adresser. IP-adressen kan i värsta fall vara skyddad, så att du inte kan se vilken stad den kommer ifrån, men i bästa fall kan du se vart IP-adressen kommer ifrån.

Det var det jag skulle visa idag. Hej!

 

 

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.