Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Justera så att bilderna går ut till kanten

I dagens video visar Sanna hur du ska göra för att justera så att dina bilder går enda ut till kanten på din blogg.

Kod att lägga till:


.entrybody img {
margin-left: -40px;
}

 

Transkribering av filmen:

Bilderna hela vägen ut i kanten

Idag så hade jag tänkt visa er hur man gör så att bilderna går hela vägen ut i kanten på inlägget men att texten inte gör det och sen vill jag också säga att jag är sjuk så ni får ha lite överseende ifall jag hostar och grejar här.

I alla fall det man gör, det här är jätteenkelt, ni tar koden som finns här nedanför och så går ni in på design och så går ni in i stilmallen och så är det bara att klistra in koden nedanför, ska vi se om den hamnar lite långt ner, nedanför entry body …text (hur inte vad Sanna säger just före text), vi kan alltid söka på det. Control-f .entrybody, där hade vi det, precis nedanför detta där då så kan ni klistra in det.

Det ni sedan gör det är att ni justerar värdet som ligger där. Det ligger -40 nu men passar inte det på eran blogg så är det bara att justera den, antingen så att det blir mindre marginal eller så att det blir större marginal. Det är gör ni som ni vill, bara att ändra siffran alltså och så är det bara att förhandsgranska och kolla. Det viktiga då är ju också att man laddar upp bilder som är så breda som content är.

Så ett tips är ju att gå in i Photoshop och förminska alla bilder så att de är exakt lika stora som content ifall ni nu inte har en content som är exakt 800 eller exakt 700 eller så. Kruxet med detta, det är att man kan inte längre ladda upp två stycken bilder bredvid varandra, alltså två små bilder. Här har ni ett exempel på två små bilder som är uppladdade bredvid varandra. Det här är Lenas blogg som jag har gjort som, där vi har lagt den här koden. Den här har hon då redigerat i ett bildredigeringsprogram innan, så vi kan se här hur hon har gjort. Så, där har ni dem bilderna då. Hon har alltså lagt ihop de här bilderna redan från början. För är det så att man inte gör det, ska vi se om det finns kvar här. Nej, det gör det inte men det kommer i alla fall bli så att bilderna överlappar varandra i så fall därför att lägger du en bild där till exempel, då kommer den bilden lägga sig minus så mycket som du har lagt här och varför det bara blir den ena, det vet jag inte riktigt men det går i alla fall inte att lägga två stycken bilder bredvid varandra för då överlappar de varandra så om ni ska göra detta och lägga upp bilder så här bredvid varandra så ta för vana att gå in i Photoshop eller vilket program ni nu använder och gör de här bilderna så att ni lägger ihop dem så att det blir en bild. Det var det jag skulle visa er idag, har ni några frågor så är det bara att ställa dem i kommentarsfältet så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.