Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Instagramwidget i din meny som visar senaste bilderna

För att skapa denna widget gå in på denna sida: http://snapwidget.com/
snapwidget

Om det inte är uppenbart hur du fyller i formuläret för att få din egna Instagramwidget så kan du kika på videon ovan.

Transkribering av filmen:

Instagramwidget

 

Hej hörni.

Idag så tänkte jag visa hur jag har lagt till den här instagramwidgeten som jag har här på sidan av min blogg. Där uppdateras den automatiskt varje gång jag lägger upp en bild på instagram vilket många eftersöker idag då instagram använda väldigt mycket och det kan komplettera bloggen som en vardags, vad man helt enkelt gör på vardagen. Nedanför här så ser ni en länk, tryck på den länken så kommer ni komma in här, SnapWidget.com. Det är en sida där man kan hämta den här widgeten och det här är alltså superenkelt.

Så det man gör helt enkelt det är att man skriver sitt username eller om man nu inte har en instagram men om man vill att alla bilder som taggas med till exempel naglar eller nails eller man kanske vill alla bilder som taggas med girl eller quote eller citat eller vad som helst eller en stad eller vad som helst liksom ni vet, något som trendar. Så kan man skriva in en hashtag istället om man vill det. Men jag har gjort så att jag vill ju att mina bilder ska synas så därför så skriver jag på username, så skriver jag sannasrum för det är det jag heter på instagram. Sen så kan man välja widget type och då är det slideshow, map eller grid. Jag har grid. Sen så tar man hur breda man vill att de här små bilderna ska vara, hur man vill att den ska se ut. Alltså om man, jag har ju till exempel 2×3, alltså att det är två och så tre på höjden då. Det kan man välja själv.  Vill man att det ska vara en border på fotona, jag har ju till exempel en liten border här runtomkring för jag tycker att det ramar in snyggt.

Vill man att det ska vara en bakgrund? Det har jag valt att inte ta men har man till exempel en svart blogg så kan ju kanske det vara bra. Och sen photo padding, det är alltså hur många, alltså ska det vara mellanrum mellan de här bilderna och där ser ni att jag har lite mellanrum, 5 pixlar är det, så där har jag valt att använda fem pixlar. Hover effect fade in, fade out kan man välja som man vill, alltså att man kan göra som att när man drar över bilden här så blir bilder ljusare eller att bilderna redan är ljusare och att när man drar med musen över så, så blir de som sin vanliga färg. Det kan man välja själv och sen när man har valt all de här grejerna så trycker man på get code.

Kopiera den här koden, ska vi se, så och close och för att förhandsgranska, man kan trycka preview också för att se.  Så här ser det ut för mig då. Och sen så går man helt enkelt in på sin blogg, går in i sin kodmall, trycker på det lilla kugghjulet där uppe, design trycker på redigera kodmallar och lägger in det i sin meny så och menyn är den som är div id=side. Där lägger man in den vart man vill, jag har lagt in den efter min, nu ska vi se vart jag har lagt in den, ah precis jag har lagt in den efter det här sök i bloggen då. Så kan man bara leta upp sök i bloggen ta i sluten av den här koden och lägga in den här koden istället där under då och publicera ändringar.

Nu gjorde jag det här på min bloggtips-sida bara för att ni skulle se hur det. Då ser ni att nu går ju den här lite utanför och om det skulle hända om man har en ganska smal då så kan man ju göra så att man gör till exempel att thumbnail size är 50 pixlar istället då bir den ju mycket mycket mindre, som ni ser så blir den då istället. Det är ens blogg, det är ju inte hugget som stucket eller vad man ska säga. Och lägger in den och sparar kodmallen och ta-da då är det färdigt. Det var det jag skulle visa er idag så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.