Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Infinite Scroll Blogg.se

Hej! Nu börjar även jag, Sanna, skriva tips här med Lari på Designa Din Blogg, det ska bli så roligt. Mitt första tips blir en videoguide om hur man skapar Infinite Scroll på blogg.se. Då det i dagsläget inte finns möjlighet att göra en ”Nästa sida”-knapp på blogg.se så är detta ett bra alternativ för de som vill att användarna ska kunna fortsätta scrolla ner efter ett visst antal inlägg. Infinite Scroll betyder kort och gott att man kan scrolla i evighet.

Lägg detta ovanför </head>:

&lt;script type=&quot;text/javascript&quot; src=&quot;/static/api.js&quot;&gt;&lt;/script&gt;

 

Lägg detta precis innan {% for entry in entries %} och det är också viktigt att man inte har en [:20] eller liknande däri, utan det ska stå {% for entry in entries %} och om det inte gör det så byt ut det till {% for entry in entries %}:

{% block entry_loop %}

 

Lägg till detta precis efter {% endfor %} som finns precis innan content avslutas med en </div>,
så lite ovanför <div class=”side”>:

{% endblock entry_loop %}

 

Lägg till detta precis innan </body>:

 {% if page in [&quot;index&quot;,&quot;archive&quot;,&quot;category&quot;] and last_ts and page %}&lt;script&gt;
 if(typeof(bindContentLoader) == 'function') {
 bindContentLoader('{{ page }}',$('#content'),{{ last_ts }});
 }
 &lt;/script&gt;{% endif %}

infiniteFrån filmen:

Infinite Scroll / blogg.se

Hej.
Idag så tänkte jag visa er hur man kan skapa en infinite scroll på sin blogg på blogg.se och infinite scroll känner vi ju främst igen från tumblr och det som är en infinite scroll det är att när användaren scrollar neråt på sidan så dyker det automatiskt upp nya inlägg så det är ett alternativ till det här med nästa sida skulle man kunna säga.

Efter många om och men sådär så har jag listat ut hur man skapar detta på blogg.se om man inte använder sig av någon av deras egna teman så vi gör som så att jag visar detta på min bloggtips-blogg för att jag måste ju ha en blogg som har många inlägg på sig så att den liksom kan scrolla neråt eller så att jag kan scrolla neråt och att det kan dyka upp fler inlägg.

Så vi kör igång. Man går in och så ska man då hålla på och greja lite i koderna här så det vi gör det är att vi kan gå in på startsidan och precis ovanför /head som finns i alla designer så lägger vi till en liten script-tagg som ni hittar här nedanför som heter just script-tag så, den heter bara script-source=static api.js så kan vi spara där så att så att vi sparar varje steg vi gör.

Sedan så rullar man ner till där man har inläggen och då ska vi se, beroende på nu om man har en gammal blogg eller inte, för har man inte en gammal blogg så eller gamla koder eller vad man ska säga, vanliga HTML-koder så är det inte säkert att de förslagen eller de exempel som jag get nu fungerar men då får man leta lite själv liksom men det vi ska bläddra ner till det är det stycket som heter for entry in entries och har man en vanlig blogg, eller vad man ska säga, där det är valt hur många inlägg som syns på framsidan så har man det i ett index och det är sådana här små klamrar. Det tar vi bort för det ska bara stå for entry in entries, det ska inte vara några siffror eller klamrar eller något därefter och precis ovanför detta så klistrar vi in block entry_loop, då ska vi se, oj. Så nu har vi block entry_loop sedan har vi for entry in entries, sedan så rullar vi ner lite grann bara och då hittar vi en liten snutt som heter endfor och den hör ju ihop med for entry in entries och i och med att vi lade block entry_loop ovanför det så måste vi lägga, vad heter det, avslutstaggen på block entry_loop nedanför avslutstaggen for entry in entries i och med att block entry_loop ska omfamna for entry in entries. For entry in entries säger jag alldeles för många gånger nu känner jag men i alla fall så vi tar endblock entry_loop som också finns här nere, nedanför videon alltså och så klistrar vi in den där nedanför, oj, så nu blev det lite för många och sen så sparar vi.

Det sista som man ska göra det är att man ska klistra in ett trevligt litet ytterligare script och det gör vi längst ner på sidan så man gör som så att man scrollar längst ner på sin sida och precis ovanför /body-taggen här så klistrar vi in det sista script-stycket som ser ut så där, if page in [”index”, ”archive”, ”category”] and last_ts and page, gör det här scriptet och sen endif och så sparar vi. Så och nu då ska jag ha en trevlig liten infinite scroll på min bloggtipssida så att man kan fortsätta scrolla nedåt, vilket är väldigt positivt när det inte finns en nästa sida, men däremot så tycker jag inte om infinite scroll av andra anledningar mest beroende på att det är ett javascript som tyvärr kan sega ner sidan litegrann men i och med att vi lägger, vad heter det, sista javascript-taggen längst ner så påverkar inte det resten av sidan och anledningen till att det laddar väldigt långsamt just nu är för att jag använder Quicktime-player som är helt värdelöst för min andra dator har gått sönder litegrann.

Men i alla fall anledningen till att jag inte gillar det är för att om man skulle klicka sig vidare, säg att man skulle klicka sig in på ett inlägg och sedan trycka tillbaka då hamnar man inte där man var i scrollen utan man hamnar högst upp igen för att detta är ett javascript och det laddas liksom inte in men däremot om du har en nästa sida och sen trycker tillbaka då är ju det statiskt så att då hamnar du där var så det är en av anledningarna till att jag inte riktigt tycker om infinite scroll men det är skitbra om man ser det, om man jämför det med liksom att man inte skulle ha någonting alls.

Det verkar inte som att jag kommer kunna visa upp här hur det blir men jag har redan testat detta och det blir en infinite scroll i alla fall. Så att vi kanske lämnar det där, men som sagt det är viktigt att kolla så att man klistrar in allt på rätt plats och så där. Nu ska vi se här. Det är så irriterande att den här nya Quicktime-player att den liksom typ förstör min Google Chrome. Jag undrar om det fungerar bättre med en annan webbläsare månntro. Jag kan ju kolla. Ah men titta, det gör det ju. Konstigt bara att den inte läser in google fonts.

Men nu ser ni nu kan jag liksom bara fortsätta scrolla här, woho! Scrolla, scrolla, scrolla, scrolla, scrolla. Så och det var det jag skulle visa er idag så får ni ha det så gott. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.