Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Infinite Scroll Blogg.se

Hej! Nu börjar även jag, Sanna, skriva tips här med Lari på Designa Din Blogg, det ska bli så roligt. Mitt första tips blir en videoguide om hur man skapar Infinite Scroll på blogg.se. Då det i dagsläget inte finns möjlighet att göra en ”Nästa sida”-knapp på blogg.se så är detta ett bra alternativ för de som vill att användarna ska kunna fortsätta scrolla ner efter ett visst antal inlägg. Infinite Scroll betyder kort och gott att man kan scrolla i evighet.

Lägg detta ovanför </head>:

<script type="text/javascript" src="/static/api.js"></script>

 

Lägg detta precis innan {% for entry in entries %} och det är också viktigt att man inte har en [:20] eller liknande däri, utan det ska stå {% for entry in entries %} och om det inte gör det så byt ut det till {% for entry in entries %}:

{% block entry_loop %}

 

Lägg till detta precis efter {% endfor %} som finns precis innan content avslutas med en </div>,
så lite ovanför <div class=”side”>:

{% endblock entry_loop %}

 

Lägg till detta precis innan </body>:

 {% if page in ["index","archive","category"] and last_ts and page %}<script>
 if(typeof(bindContentLoader) == 'function') {
 bindContentLoader('{{ page }}',$('#content'),{{ last_ts }});
 }
 </script>{% endif %}

infiniteFrån filmen:

Infinite Scroll / blogg.se

Hej.
Idag så tänkte jag visa er hur man kan skapa en infinite scroll på sin blogg på blogg.se och infinite scroll känner vi ju främst igen från tumblr och det som är en infinite scroll det är att när användaren scrollar neråt på sidan så dyker det automatiskt upp nya inlägg så det är ett alternativ till det här med nästa sida skulle man kunna säga.

Efter många om och men sådär så har jag listat ut hur man skapar detta på blogg.se om man inte använder sig av någon av deras egna teman så vi gör som så att jag visar detta på min bloggtips-blogg för att jag måste ju ha en blogg som har många inlägg på sig så att den liksom kan scrolla neråt eller så att jag kan scrolla neråt och att det kan dyka upp fler inlägg.

Så vi kör igång. Man går in och så ska man då hålla på och greja lite i koderna här så det vi gör det är att vi kan gå in på startsidan och precis ovanför /head som finns i alla designer så lägger vi till en liten script-tagg som ni hittar här nedanför som heter just script-tag så, den heter bara script-source=static api.js så kan vi spara där så att så att vi sparar varje steg vi gör.

Sedan så rullar man ner till där man har inläggen och då ska vi se, beroende på nu om man har en gammal blogg eller inte, för har man inte en gammal blogg så eller gamla koder eller vad man ska säga, vanliga HTML-koder så är det inte säkert att de förslagen eller de exempel som jag get nu fungerar men då får man leta lite själv liksom men det vi ska bläddra ner till det är det stycket som heter for entry in entries och har man en vanlig blogg, eller vad man ska säga, där det är valt hur många inlägg som syns på framsidan så har man det i ett index och det är sådana här små klamrar. Det tar vi bort för det ska bara stå for entry in entries, det ska inte vara några siffror eller klamrar eller något därefter och precis ovanför detta så klistrar vi in block entry_loop, då ska vi se, oj. Så nu har vi block entry_loop sedan har vi for entry in entries, sedan så rullar vi ner lite grann bara och då hittar vi en liten snutt som heter endfor och den hör ju ihop med for entry in entries och i och med att vi lade block entry_loop ovanför det så måste vi lägga, vad heter det, avslutstaggen på block entry_loop nedanför avslutstaggen for entry in entries i och med att block entry_loop ska omfamna for entry in entries. For entry in entries säger jag alldeles för många gånger nu känner jag men i alla fall så vi tar endblock entry_loop som också finns här nere, nedanför videon alltså och så klistrar vi in den där nedanför, oj, så nu blev det lite för många och sen så sparar vi.

Det sista som man ska göra det är att man ska klistra in ett trevligt litet ytterligare script och det gör vi längst ner på sidan så man gör som så att man scrollar längst ner på sin sida och precis ovanför /body-taggen här så klistrar vi in det sista script-stycket som ser ut så där, if page in [”index”, ”archive”, ”category”] and last_ts and page, gör det här scriptet och sen endif och så sparar vi. Så och nu då ska jag ha en trevlig liten infinite scroll på min bloggtipssida så att man kan fortsätta scrolla nedåt, vilket är väldigt positivt när det inte finns en nästa sida, men däremot så tycker jag inte om infinite scroll av andra anledningar mest beroende på att det är ett javascript som tyvärr kan sega ner sidan litegrann men i och med att vi lägger, vad heter det, sista javascript-taggen längst ner så påverkar inte det resten av sidan och anledningen till att det laddar väldigt långsamt just nu är för att jag använder Quicktime-player som är helt värdelöst för min andra dator har gått sönder litegrann.

Men i alla fall anledningen till att jag inte gillar det är för att om man skulle klicka sig vidare, säg att man skulle klicka sig in på ett inlägg och sedan trycka tillbaka då hamnar man inte där man var i scrollen utan man hamnar högst upp igen för att detta är ett javascript och det laddas liksom inte in men däremot om du har en nästa sida och sen trycker tillbaka då är ju det statiskt så att då hamnar du där var så det är en av anledningarna till att jag inte riktigt tycker om infinite scroll men det är skitbra om man ser det, om man jämför det med liksom att man inte skulle ha någonting alls.

Det verkar inte som att jag kommer kunna visa upp här hur det blir men jag har redan testat detta och det blir en infinite scroll i alla fall. Så att vi kanske lämnar det där, men som sagt det är viktigt att kolla så att man klistrar in allt på rätt plats och så där. Nu ska vi se här. Det är så irriterande att den här nya Quicktime-player att den liksom typ förstör min Google Chrome. Jag undrar om det fungerar bättre med en annan webbläsare månntro. Jag kan ju kolla. Ah men titta, det gör det ju. Konstigt bara att den inte läser in google fonts.

Men nu ser ni nu kan jag liksom bara fortsätta scrolla här, woho! Scrolla, scrolla, scrolla, scrolla, scrolla. Så och det var det jag skulle visa er idag så får ni ha det så gott. Hej hej.

24 år, läser till Webbutvecklare, driver eget företag inom design, grafik & SEO samt ett företag som designar posters. På fritiden skapar jag bloggar, hemsidor och gör andra projekt inom webb. Jag har bloggat sedan 2007 under namnet Sannas Rum och har också två egna Youtubekanaler.

Läs mina andra inlägg

122 comments

 1. SvaraMellis

  Har lagt in hela koden men hittade inte stycket som hette men hade ett som hette så satte in koden som skulle vara bakom där istället. Problemet är att man kan se fler inlägg, men inte alla inlägg. Det tar liksom slut efter ett tag 🙁

 2. SvaraMellis

  Menade att jag inte hittade koden

  &amp;lt;/body&amp;gt;

  utan hade en kod som hette

  &amp;lt;body&amp;gt;

  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   </body> är näst längst ned i din kodmall. Där ska koden ligga, det går inte att lägga den i body-taggen, utan den ska ligga innan den avslutande body-taggen som jag skrivit i tipset.

 3. SvaraLollo

  Det fungerar inte att spara, den säger att for entry in entries raden är fel 🙁 Det blir så även om jag redan har skrivit in dom andra koderna.

 4. SvaraMikaela Svarfvar

  Super bra!! 😀 MEN hur gör man då om man till ex. vill se inlägg från augusti förra året och trycker på augusti. Då blir det bara tre inlägg där med 🙁 Går det att ändra också till infinite scroll?

 5. SvaraAlma

  Har problemet med att bara 3 inlägg visas. Allting går bra tills jag ska sätta in block entry loop. Felet är att det är inget mellanrum

  &amp;lt;div class=&amp;quot;navheader&amp;quot;&amp;gt;&amp;lt;/div&amp;gt;
   &amp;lt;ul&amp;gt;
  {% for entry in entries[:5] %}

  så när jag ska sätta in den står det att det är fel och att det inte går. Har verkligen försökt med allt för att jag ska kunna visa fler inlägg än tre, men inget funkar! Tacksam för svar!!


   1. Author
    Sanna Preifelt

    Hur menar ni med inget mellanrum? Menar ni att det inte är en tom rad? Bara att lägga in den innan {% for entry in entries[:5] %} och ta bort [:5]. Sedan måste man lägga in
    {% endblock entry_loop %} innan man sparar, annars blir det fel.

   2. Jenny

    /Users/jennyjohansson/Desktop/Skärmavbild 2014-10-29 kl. 13.39.21.png

    Så här ser det ut, och det går verkligen inte att lägga till {% block entry_loop %} eller {% endblock entry_loop %} Står att det blir fel på någon helt annan rad längre ner.


   3. Author
    Sanna Preifelt

    Jag kan inte se en bild som ligger lokalt på din dator, du får ladda upp bilden publikt på internet och sedan kan du länka den.
    Har du kollat på filmen om hur jag gör? Du kan ju bara göra ett enterslag innan {% for entry in entries %} och sedan är det ju längre ner som du lägger in {% endblock entry_loop %}, det har du inte lagt med i kommentaren ovan. Det är efter {% endfor %}

   4. Jenny
    <article id="posts">
    {% for entry in entries %}
     <div class="date">{{ entry.date_time.strftime("%d %b") }} kl. {{ entry.date_time.strftime("%H") }}.{{ entry.date_time.strftime("%M") }}</div>
     <h2>{{ entry.title }}</h2>
     <section class="postcontent">{{ entry.body }}</section>
     <section class="postmeta">
     
     <div class="commentlink">{% if entry.comment_count == 0 %} 
     <a class="post-meta" href="{{ entry.url }}#comments">Bli först att kommentera</a> |
    {% elif entry.comment_count ==1 %}
    <a class="post-meta" href="{{ entry.url }}#post-comments">Kommentera ({{ entry.comment_count }}),</a>
    {% else %}
    <a class="post-meta" href="{{ entry.url }}#post-comments">Kommentera ({{ entry.comment_count }}),</a>
    {% endif %}</div>
    
    Postat i kategorin: {% for category in entry.categories %}{% if loop.last %}<a href="{{ category.link }}">{{ category.name }}</a>{% else %}<a href="{{ category.link }}">{{ category.name }}</a>, {% endif %}{% endfor %}
     </section>
 6. SvaraF A M E X Y

  Tack så mycket! Fungerar perfekt för mig och hade inga problem med att få det fungera.
  En snabb fråga bara är om det är nödvändigt att lägga in allting på de andra kodmallarna? Ber om ursäkt om detta sägs i videon men har ej tillgång till att kolla för tillfället.

  1. SvaraLari Salminen

   Lägger du inte in det i de andra kodmallarna så kommer du inte ha infinite scroll om man t ex går in under kategorier eller arkiv.


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Tyvärr har vi inte möjlighet att assistera vid sådana här frågor, utan man får försöka på nytt helt enkelt. Använde själv detta tips senast för ett par timmar sedan, så det fungerar men man måste vara noga med att göra rätt och lägga saker på rätt ställe 🙂

 7. SvaraMickis

  jag försöker verkligen lägga in koderna som du visar och skrivit. Det funkade på startsidan men inte i kategorier eller arkivet.. blir tokig och får migrän på detta ahaha 🙁


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Tyvärr har vi inte möjlighet att assistera vid sådana här frågor, utan man får försöka på nytt helt enkelt. Använde själv detta tips senast för ett par timmar sedan, så det fungerar men man måste vara noga med att göra rätt och lägga saker på rätt ställe 🙂

 8. SvaraIsabelle

  Hej!
  Jag har försökt med detta, men det vill fortfarande inte fungera. Finns det någon möjlighet att få tag i dig för att undersöka vad det är som gör att det inte fungerar? 🙂


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Tyvärr har vi inte möjlighet att assistera vid sådana här frågor, utan man får försöka på nytt helt enkelt. Använde själv detta tips senast för ett par timmar sedan, så det fungerar men man måste vara noga med att göra rätt och lägga saker på rätt ställe 🙂

 9. Svaraellinor svalberg

  TAAAAAACK snälla för den här! Du har räddat hela min blogg haha. Innan syntes bara 3 inlägg, så jag hade lite smått panik!
  Tack så mycket, jättebra visat!


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Body ligger inte innanför ””, det ser ut såhär:

   &lt;body&gt;

   och sluttaggen:

   &lt;/body&gt;

   Lite svårt att förstå vilken kod det är du inte hittar?

 10. Svaracharlotte

  Alltså det är jättekonstigt, jag har en inledande body men ingen avslutande body. som med head till exempel..


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Då har det troligtvis tagits bort. Rulla längst ner i din kodmall och lägg till:

   &lt;/body&gt;
   &lt;/html&gt;
 11. Svarasamawati

  Jag har försökt göra allt som står i instruktionerna men det funkar inte. Jag förstår inte vad som är felet.. kan det vara pga av att det inte finns efter {% endblock entry_loop %}??


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Jag förstår inte riktigt tyvärr. Hur menar du med ”att det inte finns efter {% endblock entry_loop %}?” Utveckla gärna 🙂

 12. SvaraMatilda

  Åh äntligen fick jag det att fungera! Skönt att kunna visa fler än tre inlägg. Tusen tack för ett bra tips! 😀

 13. SvaraJulia Axelsson

  Är det inte såhär man ska göra?
  Här är både steg två och tre:

  {% block entry_loop %}{% for entry in blog.entries %}
  ♥ {{ entry.title }}
  {% endfor %}{% endblock entry_loop %}

  {% block entry_loop %}{% for entry in blog.entries %}
  ♥ {{ entry.title }}
  {% endfor %}{% endblock entry_loop %}

  Men det står att ”entry_loop defined twice”, alltså att jag har skrivit det två gånger.
  Vad tror du är felet? 🙂

  1. SvaraJulia Axelsson

   Oj jag fick in
   {% block entry_loop %}{% for entry in blog.entries %}
   ♥ {{ entry.title }}
   {% endfor %}{% endblock entry_loop %}

   två gånger men det är en gång det ska vara haha!

 14. SvaraLina

  Har samma problem som Jenny med att det för mig inte finns några ”mellanrum” mellan en del av raderna som du har! Detta gör att koder som från början låg på en viss rad hamnar annorlunda när jag lägger in dina koder och det visar fel på andra rader! :/

  Du får gärna skicka iväg ett mail till mig ifall du ser det här, skulle uppskattas otroligt mycket.


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Det spelar ingen roll vilken rad det ligger på, lägg in det på raden ovanför {% for entry in entries %} så är det inga problem. Gör ett enterslag bara liksom.

 15. SvaraIrma

  Hej, har lagt in koderna men de äldre inläggen kommer inte direkt på sidan utan hamnar i en lista längst ner under sista inlägget på sidan. Vad har jag gjort fel? Skulle vara tacksam för hjälp!:)


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Tyvärr vet jag inte vad det beror på, du får försöka på nytt igen helt enkelt, troligtvis ligger inte koderna rätt, kanske har du glömt ta bort [:15] eller nåt sånt från {% for entry in entries %}

   1. wilma

    jag har samma problem, har gjort stegen 3 gånger men inläggen kommer fortfarande inte upp, bara listade med länkar till inläggen….

 16. SvaraMalin

  Har gjort precis som det står i texten. Men ändå är ”Tidigare Inlägg” texten kvar på kategorier sidan… Fattar ej varför? Har försökt göra om hela koden men blir likadant hela tiden. Bifogar en länk på hur det ser ut just nu.

  Texten ”Tidigare inlägg” finns efter den 3:de inlägget..

  Fattar inte vad som är felet? Vill ej ha den texten. Koden fungerar jättebra på andra sidor, dvs startsida, arkivsidan. Men inte katergorier sidan…


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Har du tagit bort den texten då? För den försvinner inte automatiskt för att du lägger in en Infinite Scroll.

   1. frokenjosefine

    För mig fungerar det på alla sidor för utom arkiv. Hade samma text med ”tidigare inlägg” på kategorier men tog bort det och det fungerar ju nu, men inte arkiv. Har klistrat in på samma sätt som på start- och kategorisida..


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Du får spara del för del, och måste lägga in endblock samtidigt som du lägger in block, annars funkar det inte.


   1. Author
    Sanna Preifelt

    Om du kollar på filmen så förklarar jag exakt vart en lägger vad 🙂

 17. SvaraPaulina

  Hej! Jag har ett problem med detta! Har lagt in koderna precis som dom ska och allt fungerar precis som det ska på förhandsvisningen på blogg.se?
  Men inte när jag uppdaderar min sida? Har prövat f5 ett ex antal gånger men det funkar inte?
  Någon som vet varför det inte funkar på min blogg?

 18. Svaramay

  Hej!
  När jag lägger in

  {% block entry_loop %} 
  {% for entry in entries %}

  så står det fel på rad 250
  Vad ska jag göra?

 19. SvaraC

  Jag har Infinite Scroll på min blogg nu, men efter 3 inlägg kan man bara se länkar till de andra inläggen, inte själva inlägget. Så ska det väl inte vara?


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Nej så ska det inte vara. Gå igenom steg för steg igen och se så att du inte gjort något galet 🙂 Var noga med att lägga saker exakt vart det beskrivs + att det står exakt som det står i förklaringen 🙂

 20. SvaraAgnes

  Skall man gå in på koderna tillhörande stilmall, startsida, inläggsidan, kategorisida, eller arkvisidan? När man skall söka efter en viss mening på mac dator, finns det ett knep så det kommer upp en sökruta för att lättare hitta det man letar efter?


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Du ska göra detta på Startsida, Kategorisida och Arkivsida. Om du klickar i kodmallen och sedan command + f så kan du söka 🙂

 21. SvaraAgnes

  har testat flera gånger nu, men det måste var någon stans jag sätter in någon av koderna fel, det verkar som att jag den nyare designen så det stämmer inte riktigt in på min när jag ser videon.. :/ kan ni eller vet ni någon som kan fixa detta åt än??


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Vi fixar tyvärr inte sådant utan vi erbjuder tips och videos här. Jag har kollat på dina mallar och om du inte lagt till grejer/ändrat från ursprungsmallen så gäller följande:

   – Lägg första raden kod (scriptet) på rad 15.
   – Lägg andra raden kod ovanför {% for entry in entries[:10] %} (som nu ligger på rad 56) och ta bort [:10]
   – Lägg tredje raden kod på rad 68, mellan {% endfor %} och </div>
   – Lägg sista stycket precis ovanför </body> som idag är på rad 111.


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Visa gärna hur du gjort med rad 2-3 i tipset, alltså {% block entry_loop %} + {% endblock entry_loop %}. Om du kopierar från <article id=”posts”> ner till {% endblock entry_loop %} och lägger det här (inom taggar som det står nedanför där en kommenterar, code-taggar med varsin [] runtom)

   [code] din kod [/code]
   1. Emelie

    Hej! Såhär ser mina koder ut på startsidan:

    &amp;lt;article id=&amp;quot;posts&amp;quot;&amp;gt;
    
    {% block entry_loop %}
    
     {% for entry in entries %}
     &amp;lt;h2&amp;gt;{{ entry.title }}&amp;lt;/h2&amp;gt;
     &amp;lt;div class=&amp;quot;date&amp;quot;&amp;gt;{{ entry.date_time.strftime(&amp;quot;%d %b&amp;quot;) }} - {{ entry.date_time.strftime(&amp;quot;%H&amp;quot;) }}.{{ entry.date_time.strftime(&amp;quot;%M&amp;quot;) }}&amp;lt;/div&amp;gt;
    
     &amp;lt;section class=&amp;quot;postcontent&amp;quot;&amp;gt;{{ entry.body }}&amp;lt;/section&amp;gt;
     &amp;lt;section class=&amp;quot;postmeta&amp;quot;&amp;gt;
     
     &amp;lt;div class=&amp;quot;commentlink&amp;quot;&amp;gt;{% if entry.comment_count == 0 %} 
     &amp;lt;a class=&amp;quot;post-meta&amp;quot; href=&amp;quot;{{ entry.url }}#comments&amp;quot;&amp;gt;Comment&amp;lt;/a&amp;gt; |
    {% elif entry.comment_count ==1 %}
    &amp;lt;a class=&amp;quot;post-meta&amp;quot; href=&amp;quot;{{ entry.url }}#post-comments&amp;quot;&amp;gt;Comment ({{ entry.comment_count }}),&amp;lt;/a&amp;gt;
    {% else %}
    &amp;lt;a class=&amp;quot;post-meta&amp;quot; href=&amp;quot;{{ entry.url }}#post-comments&amp;quot;&amp;gt;Comment ({{ entry.comment_count }}),&amp;lt;/a&amp;gt;
    {% endif %}&amp;lt;/div&amp;gt;
    
    Posted in: {% for category in entry.categories %}{% if loop.last %}&amp;lt;a href=&amp;quot;{{ category.link }}&amp;quot;&amp;gt;{{ category.name }}&amp;lt;/a&amp;gt;{% else %}&amp;lt;a href=&amp;quot;{{ category.link }}&amp;quot;&amp;gt;{{ category.name }}&amp;lt;/a&amp;gt;, {% endif %}{% endfor %}
     &amp;lt;/section&amp;gt;
     
     &amp;lt;/section&amp;gt;
     &amp;lt;!--### loop AD do not remove or move ###--&amp;gt;
     {% endfor %}
    
    {% endblock entry_loop %}

    … på kategorisidan (där jag först och främst vill ha infinite scroll):

     &amp;lt;article id=&amp;quot;posts&amp;quot;&amp;gt;
    
    {% block entry_loop %}
    
     {% for entry in entries %}
     &amp;lt;h2&amp;gt;{{ entry.title }}&amp;lt;/h2&amp;gt;
     &amp;lt;div class=&amp;quot;date&amp;quot;&amp;gt;{{ entry.date_time.strftime(&amp;quot;%d %b&amp;quot;) }} - {{ entry.date_time.strftime(&amp;quot;%H&amp;quot;) }}.{{ entry.date_time.strftime(&amp;quot;%M&amp;quot;) }}&amp;lt;/div&amp;gt;
    
    
     &amp;lt;section class=&amp;quot;postcontent&amp;quot;&amp;gt;{{ entry.body }}&amp;lt;/section&amp;gt;
     &amp;lt;section class=&amp;quot;postmeta&amp;quot;&amp;gt;
     
     &amp;lt;div class=&amp;quot;commentlink&amp;quot;&amp;gt;{% if entry.comment_count == 0 %} 
     &amp;lt;a class=&amp;quot;post-meta&amp;quot; href=&amp;quot;{{ entry.url }}#comments&amp;quot;&amp;gt;Comment&amp;lt;/a&amp;gt; |
    {% elif entry.comment_count ==1 %}
    &amp;lt;a class=&amp;quot;post-meta&amp;quot; href=&amp;quot;{{ entry.url }}#post-comments&amp;quot;&amp;gt;Comment ({{ entry.comment_count }}),&amp;lt;/a&amp;gt;
    {% else %}
    &amp;lt;a class=&amp;quot;post-meta&amp;quot; href=&amp;quot;{{ entry.url }}#post-comments&amp;quot;&amp;gt;Comment ({{ entry.comment_count }}),&amp;lt;/a&amp;gt;
    {% endif %}&amp;lt;/div&amp;gt;
    
    Posted in: {% for category in entry.categories %}{% if loop.last %}&amp;lt;a href=&amp;quot;{{ category.link }}&amp;quot;&amp;gt;{{ category.name }}&amp;lt;/a&amp;gt;{% else %}&amp;lt;a href=&amp;quot;{{ category.link }}&amp;quot;&amp;gt;{{ category.name }}&amp;lt;/a&amp;gt;, {% endif %} {% endfor %}
     &amp;lt;/section&amp;gt;
     
     &amp;lt;/section&amp;gt;
     &amp;lt;!--### loop AD do not remove or move ###--&amp;gt;
    
    
     {% endfor %}
    {% endblock entry_loop %}
     &amp;lt;/article&amp;gt;
     

   2. Author
    Sanna Preifelt

    Vad jag kan se har du inte lagt in den sista kodsnutten precis ovanför </body> i dina kodmallar på varken startsidan eller kategorisidan, så kan bero på det.

 22. SvaraNicole

  Hej! Tusen tack! En fråga bara, går det at göra samma i kategorier? När man trycker in på en kategori på min blogg så visas även där enbart 3 inlägg. Jag har fått till själva startsidan eller vad man ska säga. Men går det att få till även kategori och arkiv?

 23. SvaraLina

  Hej 🙂 Jag gjorde exakt som på videon och fick det att fungera på ”arkivsidan”. På inlägg, startsida och kategori finns det dock ingen {% endfor %} kod. Provade att lägga in den men då blev det fel på en annan rad. :/ Vet du hur jag ska göra? 🙂


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Det måste finnas en endfor om det finns en for, så du får söka igenom igen. Inläggssidan ska du inte ha det på, där finns bara ett inlägg = behövs ingen infinite scroll.

 24. SvaraEmelie

  Vad är det för fel jag gör när min blogg ser ut såhär;
  https:/www.melijansson.blogg.se
  Jag har försökt flera kvällar i rad nu men får inte pli på det! Förstår inte alls vad jag gör för fel. Tacksam för svar!


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Jag vet inte riktigt vad du menar med hur det ser ut, utveckla gärna vad det är som är problemet. Och om det är att bloggen visas flera gånger så måste du förklara vad du gjort för att det skulle bli så då vi inte kan se det i koderna.

   1. Emelie

    Jag försöker mycket med enblock entry loop men den går aldrig att sätta in utan att få felkoder! Jag söker efter ord så jag kan hitta vart jag kan sätta in den blir det blir fel oavsett. Hittar inte heller <div class="side någonstans..

    Ja, precis. Min bloggheader dyker ju upp var tredje inlägg.


   2. Author
    Sanna Preifelt

    Ja okej! <div id=”side> är det, inte class. Det ligger ganska långt ner i din kodmall, i källkoden ligger den på rad 114, men troligtvis däromkring i din kodmall. Lägg din kod som du har grejat med här, inte hela koden utan från <div id=”content”> ner till <div id=”side> också får du lägga det inom [code][/code] så får jag se hur du gjort.

 25. SvaraElin

  Jag kan inte fixa detta eftersom vilken design jag än lägger in så finns inte de koder som du säger ska finnas och som man ska leta upp så man kan klistra in dina koder ovanför. :/ Fattar inte vad som är fel?


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Det stämmer inte. Dessa koder måste finnas i en bloggdesign för att den ska kunna fungera. I den designen du har nu så ligger första koden (</head>) på rad 75 (lägg således in första koden på rad 74), andra på rad 88 (89 när du lagt in förra koden, lägg kod två mellan nuvarande rad 87 & 88), tredje på rad 136 (137 när du lagt in kod 2, lägg tredje koden på rad 135) och fjärde ligger på rad 283 (284 när du lagt in kod två, lägg sista koden på rad 282). Gäller att vara noga, och om en inte hittar, använd sökfunktionen.

 26. SvaraSara-Karolina

  Hej! Detta fungerar fint för mig, dock får jag en reklamruta mellan headern och första inläggsrubriken vilken inte har varit där innan och som irriterar mig lite, hehe. Jag kan tänka att det har något med blogg.se att göra, men varför ploppar den upp just när jag lägger in dessa koder och försvinner när jag tar bort dem? Vet ni hur jag skulle kunna få bort reklamen, för den är ganska tråkig då det är en likadan reklam under första inlägget, vilket det alltid är. Tack för hjälpen! Vänligen, Sara.

 27. SvaraLinnea

  Hej! Håller på att fixa med en ny design och tänkte lägga in en infinite scroll för att lösa problemet med att endast tre inlägg visas på förstasidan. Scrollen funkar jättebra nu, MEN. På alla inlägg förutom de tre översta så syns ej mina datummärkingar. Alltså veckodag och månad försvinner och jag har försökt leta upp felet i koderna utan resultat. Har du någon aning om vad jag kan göra för att lösa detta? Svårt att förklara men gå gärna in på min testblogg och se själv,


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Tyvärr kan vi inte hjälpa dig om vi inte ser koderna, så om du skulle kunna kopiera datumkoderna som du har använt, så att vi ser hur du gjort där 🙂

   1. Linnea

    Har använt ”dina” koder från detta inlägg: 😀

    Alltså, såhär ser hela min kodmall ut:

    *kod*


   2. Author
    Sanna Preifelt

    Det är inte okej att dumpa ut en hel kodmall hos oss så det har jag tagit bort.
    Prova att lägga kodmallskod 1 precis ovanför där du lagt kodmallskod 2 istället och se vad som händer.

 28. Svarahedda

  Hello! Jag använder en av de nya grundmallarna till blogg.se och hade problem att få min infinite scroll att fungera. Efter många om och men insåg jag att det enda jag behövde göra var att byta ut #content i den sista delen av scriptet till #posts. Så, om ni använder en av de nyare mallarna på blogg.se, testa att klistra in denna istället för sista koden. Tack designadinblogg.se, ni är bäzt!

   {% if page in [&amp;quot;index&amp;quot;,&amp;quot;archive&amp;quot;,&amp;quot;category&amp;quot;] and last_ts and page %}&amp;lt;script&amp;gt;
  if(typeof(bindContentLoader) == 'function') {
  bindContentLoader('{{ page }}',$('#posts'),{{ last_ts }});
  }
  &amp;lt;/script&amp;gt;{% endif %} 
 29. SvaraPaulina

  Infinite scroll fanns automatiskt i kodmallen jag använder (använder fashion-mallen i grunden), och det har funkat bra innan – men nu knasar mina kommentarslänkar upp sig efter 3 inlägg, dvs då infinite scroll-inläggen börjar. Fattar inte vad felet är, för jag hittar ingenting som ser konstigt ut i kodmallen.

 30. SvaraAlyssa - Spiritualism, häxkonster och vardag

  Detta funkar inte alls på min blogg. Jag har dessutom inte

  &lt;div class=&quot;side&quot;&gt;

  i min blogg.. Vad ska jag göra? 🙁


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   div id=”side” är det du letar efter. Vi kan tyvärr inte hjälpa dig mer än så om du inte lämnar en bloggadress.


   1. Author
    Sanna Preifelt

    Som sagt, du letar efter div id=”side”, och inte class. Jag ser det i din kodmall så det finns där. Det är menyn.

   2. Alyssa - Spiritualism, häxkonster och vardag

    Nu hittade jag det! Har sökt och letat efter just det flera gånger men inte hittat det, haha. Tack!

 31. SvaraJosefine

  För mig funkar det att inte ha infinite scroll, men vet inte riktigt hur eller varför jag har lyckats kringgå blogg.se’s regler. När jag försöker kopiera koderna och använda i en annan design fungerar det inte. Måste ha något med mina dubbla kolummer att göra..?


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Svårt att säga, kan du beskriva lite mer vad det är som händer, vilka koder är det som inte funkar osv?

 32. Svarahanna strömfors

  För mig funkar det ”halvvägs” men inte helt. När jag scrollar ner så visas de 3 första inläggen med bilder och allt(precis som inläggen ska visas), men sen när jag kommer till de inlägg som ska dyka upp allt eftersom man scrollar, så kommer bara inläggens rubriker fram, liknar lite en sidomeny fast de kommer i rad under mina tre tidigare inlägg. Vad kan jag ha gjort för fel? har klistrat in koderna EXAKT så som det beskrivs i videon. Kan det ha något med min bloggdesign att göra?? :/

 33. SvaraHedda

  Koderna här för att få infinite scroll funkar för mig superbra på startsidan men när jag går in under arkiv som tex april så syns fortfarande endast 3 inlägg och när jag lägger in koderna precis som du beskrivit i akrivsidan och kategorisidan också så visas bara 3 inlägg och resten av inläggen länkas längst ner.
  Jag vet att det inte är fel på bloggdesignen då jag inte sett andra med samma design som jag lyckats fixa infinite scroll i arkiven också

 34. SvaraElin Svanold

  Hej! Hur gör jag så att inläggen under ”Senaste inläggen” visas efter kategori och månad i sidomenyn? Om jag exempelvis väljer kategorin ”Allmänt”, hur får jag de inläggen som är kategoriserade som ”Allmänt” att synas under ”Senaste inläggen”? Och om jag väljer exempelvis ”Januari 2015”, hur får jag inläggen som är skrivna under den perioden att visas under ”Senaste inläggen”?

  Jag får bara 3 inlägg att synas under ”Senaste inläggen” när jag väljer en månad (dock är det rätt inlägg, men inte alla som bör vara där) och blandade inlägg (alla senaste inlägg det vill säga) när jag väljer en specifik kategori.

  Har försökt lista ut det här ett längre tag nu, men jag kommer ingen vart.

 35. SvaraIda

  Hej! Jag har lagt in koderna på startsidan, arkiv, kategori och inläggsidan men själva inläggen visas inte efter 3 inlägg. Då står de bara inläggens rubrik smått efter varandra. Varför kommer inte bilder och text med?

 36. SvaraM

  Hej,
  Jag har försökt många gånger att få bort att det bara visas 3 inlägg men får det inte att fungera. Nu försökte jag få infinite scroll på kategorierna. Men det går ändå inte. Tex ska kategorin månadens sten innehålla ca 13 inlägg men visar 3..

 37. SvaraElin

  Hej! Har precis laddat ned eran design Smooth Business, men det fungerar inte. Allting gick bra på startsidan, och på blogg.se hemsida kan jag ju se på höger sida om html-koderna hur min blogg ser ut. Där kan jag skrolla infinity, men då jag öppnar ett nytt fönster, laddar om min blogg igen, så kommer det inte upp mer än 3 inlägg. Dessutom fungerar inte vissa av länkarna, det blir bara fel på andra rader då jag kopierar in. Dessutom finns det ju flera ”endfor” vilket gör det lite svårt att veta vilken man ska klistra in under. Skulle bli så tacksam för hjälp!! Att ni kanske kan gå in på bloggen och kolla.

  Tack på förhand!

 38. SvaraThea

  Jättebra tips! Fick dock en svart linje runt mina bilder efter att jag lagt in koderna. Hur får jag bort den? 🙂 (länkar till bloggen jag gör designen på)

 39. SvaraJosefine

  Hur noga jag än gör exakt enligt dina anvisningar står det (i kodmall för Arkiv och Kategorier): ”Encountered unknown tag ’endfor’. Jinja was looking for the following tags: ’endblock’. The innermost block that needs to be closed is ’block’.”

  Går inte spara. Varför vill det inte fungera?! >:(

  1. Svaralis

   samma problem här 🙁
   unexpected end of template
   jinja was looking for the following tags ”endblock”
   the innermost block that needs to be closed is ”block”

   vad ska man göra?

 40. SvaraIsabelle

  Hej!
  Jag fick nästan till det. På förhandsvisa blir allt rätt men inte annars, istället för att få schrollen så får jag en lista på de inlägg som jag skrivit tidigare. Vad kan det bero på?

 41. SvaraLiene

  För mig kommer det upp fler inlägg nu, men så fort jag skrollar ner hoppar mina inlägg och det blir två rader istället för tre rader. Blir så fult när man har bara två inlägg och det på vänstra sidan av bloggen. Är det för att jag har ett annat slags tema?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *