Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Importera stilmallar på blogg.se

När blogg.se gått över till lite mer avancerad syntax (kodspråk) så har de också valt att använda importerade stilmallar för att man som bloggare inte ska kunna ändra på allt. Men det går absolut att ändra på detta och det visas i filmen ovan.

 

Nedskrivet från filmen:

Importera stilmallar på blogg.se

Hej.
Idag så tänkte jag att vi skulle kolla lite på det här med att blogg.se har gjort så att man, när man ska gå in i stilmallen att de har importerat och att de anropar en stilmall som man inte kan få tillgång till själv och hur man kan lösa detta.

Jag gjorde som så att jag installerade det här temat som heter Dusty Rose på en av mina testbloggar och sedan så tryckte jag på redigera tema och redigera HTML för att kunna gå in och pilla bland koderna och det är ju i stilmallen som problemet ligger, så om vi går in i stilmallen då och här längst upp så ser ni att det finns en import och det är den här länken som är här, jag zoomar in lite så att ni ser vad det står, så jag tar den här länken så ska jag gå in och kolla vad som finns på den här länken för ni märker att i den här stilmallen så finns det ju inte mycket man kan ändra utan det är ju väldigt så här basic saker typ vilken bakgrund ska vi ha och lite sådana där grejer och det är också lite, vad ska man säga, väldigt avancerat. Det är mycket så här måsvingar och de har hämtat färger från design-editorn och sådant där.

Men vi går in och kollar hur det ser ut på den här länken i alla fall och då ser det ut så här och den ser ju jättefin ut för att den har ju liksom som allt det här väldigt strukturerat. Så om jag nu skulle vilja få tillgång till allt detta och ändra det som ligger här så kan jag bara göra som så att jag tar det här, kopierar det, tar bort den här importen högst upp och istället bara klistrar in det. I och med att jag tog bort den här import, options, så försvinner alla de här sakerna som finns här nere men options och så där så det behöver man inte göra om man inte vill. Utan man kan göra som så att man låter den vara kvar men man bara lägger in, vad heter det, om vi till exempel ångrar här och så går vi in i HTML: en igen och så kollar vi, får bara ta och installera den på nytt här så att vi. Alltså man kan också helt enkelt göra som så att man låter det som står här högst upp vara kvar och att man bara går längst ner i stilmallen och kör en liten enter och klistrar in allting där istället och då får man liksom tillgång till allting här. Då kan man sitta och ändra och man får tillgång till allt helt enkelt så som det var innan.

Det kan vara lite krångligt men det här med font-size nanana och sådant där men det man ska tänka på ifall man vill ändra de sakerna, säg här h3 till exempel, h3 är ju nästan alltid, vad heter det, rubriker på ett inlägg så om vi kolla här så har de lagt en font-size och på font-size har de lagt options.fontsize.heading om man gör så att man tar bort från måsvinge, måsvinge till måsvinge, måsvinge. Så att man tar bort det där, så där, då kan man liksom skriva 10 pixlar själv där istället, precis som man gjort innan och sen är det bara att spara och det var det jag tänkte visa er idag. Ni får ha det så bra. Ha det så gott, hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.