Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Importera stilmallar på blogg.se

När blogg.se gått över till lite mer avancerad syntax (kodspråk) så har de också valt att använda importerade stilmallar för att man som bloggare inte ska kunna ändra på allt. Men det går absolut att ändra på detta och det visas i filmen ovan.

 

Nedskrivet från filmen:

Importera stilmallar på blogg.se

Hej.
Idag så tänkte jag att vi skulle kolla lite på det här med att blogg.se har gjort så att man, när man ska gå in i stilmallen att de har importerat och att de anropar en stilmall som man inte kan få tillgång till själv och hur man kan lösa detta.

Jag gjorde som så att jag installerade det här temat som heter Dusty Rose på en av mina testbloggar och sedan så tryckte jag på redigera tema och redigera HTML för att kunna gå in och pilla bland koderna och det är ju i stilmallen som problemet ligger, så om vi går in i stilmallen då och här längst upp så ser ni att det finns en import och det är den här länken som är här, jag zoomar in lite så att ni ser vad det står, så jag tar den här länken så ska jag gå in och kolla vad som finns på den här länken för ni märker att i den här stilmallen så finns det ju inte mycket man kan ändra utan det är ju väldigt så här basic saker typ vilken bakgrund ska vi ha och lite sådana där grejer och det är också lite, vad ska man säga, väldigt avancerat. Det är mycket så här måsvingar och de har hämtat färger från design-editorn och sådant där.

Men vi går in och kollar hur det ser ut på den här länken i alla fall och då ser det ut så här och den ser ju jättefin ut för att den har ju liksom som allt det här väldigt strukturerat. Så om jag nu skulle vilja få tillgång till allt detta och ändra det som ligger här så kan jag bara göra som så att jag tar det här, kopierar det, tar bort den här importen högst upp och istället bara klistrar in det. I och med att jag tog bort den här import, options, så försvinner alla de här sakerna som finns här nere men options och så där så det behöver man inte göra om man inte vill. Utan man kan göra som så att man låter den vara kvar men man bara lägger in, vad heter det, om vi till exempel ångrar här och så går vi in i HTML: en igen och så kollar vi, får bara ta och installera den på nytt här så att vi. Alltså man kan också helt enkelt göra som så att man låter det som står här högst upp vara kvar och att man bara går längst ner i stilmallen och kör en liten enter och klistrar in allting där istället och då får man liksom tillgång till allting här. Då kan man sitta och ändra och man får tillgång till allt helt enkelt så som det var innan.

Det kan vara lite krångligt men det här med font-size nanana och sådant där men det man ska tänka på ifall man vill ändra de sakerna, säg här h3 till exempel, h3 är ju nästan alltid, vad heter det, rubriker på ett inlägg så om vi kolla här så har de lagt en font-size och på font-size har de lagt options.fontsize.heading om man gör så att man tar bort från måsvinge, måsvinge till måsvinge, måsvinge. Så att man tar bort det där, så där, då kan man liksom skriva 10 pixlar själv där istället, precis som man gjort innan och sen är det bara att spara och det var det jag tänkte visa er idag. Ni får ha det så bra. Ha det så gott, hej hej.

24 år, läser till Webbutvecklare, driver eget företag inom design, grafik & SEO samt ett företag som designar posters. På fritiden skapar jag bloggar, hemsidor och gör andra projekt inom webb. Jag har bloggat sedan 2007 under namnet Sannas Rum och har också två egna Youtubekanaler.

Läs mina andra inlägg

16 comments

 1. SvaraJulia

  Hej,

  Jag har nu lagt in stilmallen, men jag kan ändå inte hitta hur man tar bort huset som är synligt ovanför min header i temat ”Home Sweet Home”, kan ni hjälpa mig?


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Vissa saker ligger i kodmallen, inte stilmallen. Ta bort detta i alla kodmallar:

   <div class="brand fa-home"></div>

   Använd control+f för att hitta.


   1. Author
    Sanna Preifelt

    Ta bort det, också får du lägga en bild-tagg där istället helt enkelt 🙂

   2. Julia

    Jag lyckades få in en bildtagg 😀 men förstår inte hur jag gör för att bilden alltid ska vara centrerad ovanför headern, oavsett bredd i browsern

   3. Julia

    Förlåt för att jag spammar! Jag lyckades ordna det! Tack så jättemycket för din hjälp!

 2. SvaraSimon

  Hej,

  Finns det något liknade sätt till kodmallarna? För just nu kan man inte lägga till något eget alls i princip i och med deras html5-koder, som t.ex. om man vill lägga in egna länkar i menyn och sådant. Utgår också från ”Home Sweet Home”.


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Jag förstår tyvärr inte din fråga. Det som används för att skriva ut dynamiskt innehåll är inte HTML 5, det är programmering, troligtvis egen framtagen syntax. Du kan inte påverka deras syntax, utan får i så fall hårdkoda det som nu är dynamiskt innehåll.

 3. SvaraHanna Westman

  Hej, Jag har tänkt att byta design, tema och header.
  Jag bytte till PRO-temat ”Home sweet home”, men bilderna/headrarna temat har att erbjuda är tulpaner i fyra olika bilder. Jag vill ha en stor header så som tillexempel:
  Och hur lägger jag till en stor header i kodmallarna?

  Kram 🙂

 4. SvaraMalin

  Hej!
  Jag har försökt i flera dagar att få till ”boxar” runt mina inlägg, men något vill sig inte.
  Använder Pro-temat: Pastel Dream.
  Har kollat på era videos och googlat runt, men inget lyckas. Det blir bara knas!
  Hur går jag till väga?


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Dessvärre har vi inte tillgång till pastel dream, men om du lämnar en bloggadress kan vi försöka hjälpa dig ändå.

   1. Malin

    Jag bytte till deras gratis tema ”Blocks”. Vet du kanske hur man ändrar bredden på inläggen och menyn? Blir tokig i denna djungel..

 5. SvaraAstrid

  Hej! Jag har försökt med detta flera gånger, utan resultat. Jag har valt Dusty Rose-temat och tagit bort det som ska tas bort, lagt HTML-koden både överst och nederst, men ingenting händer… Vad gör jag för fel? 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *