Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Hur får man tag på Photoshop?

Hur får man tag på Photoshop?

Min åsikt är att man ska betala för det – även om det är dyrt som attan! Varför? För att Photoshop kommer inte finnas kvar om folk bara laddar ner det hela tiden. Och tänk på det när ni gnäller på att någon stjäl era bilder, designer eller liknande – ni stjäl ju Adobes programvara. So what att de är ett stort företag – hade ni hellre sett att Photoshop inte fanns alls? Det är typ Guds gåva till mänskligheten (överdrift, jag vet) så därför ska vi värna om att någon faktiskt har tagit fram detta, jobbat med detta och hela tiden jobbar med att utveckla det för oss. Så lyder min åsikt! Dömer dock ingen som använder en crackad version, men hoppas att många tänker om då vi pratar om att det är någons levebröd, någons jobb som missbrukas och inte respekteras.

OBS! Det går att delbetala Photoshop istället för att köpa loss en licens. Då fungerar det som så att så länge man betalar så har man tillgång till programmet, och när man slutar så slutar även det fungera. Detta är ett alternativ för alla över 18 år som får ingå avtal om delbetalning.

Tips om billigare alternativ:
» GIMP – ett gratisalternativ för alla PC-användare (och nu även för MAC)
» Pixlr.com – internetbaserad redigeringssida
» Polyvore – funkar till mer än bara mode om man vill göra kollage
» Photoscape – också ett gratisalternativ
» Picasa – har jag använt till bl.a. animationer tidigare

Har ni några fler tips för bra bildredigeringsprogram?

24 år, läser till Webbutvecklare, driver eget företag inom design, grafik & SEO samt ett företag som designar posters. På fritiden skapar jag bloggar, hemsidor och gör andra projekt inom webb. Jag har bloggat sedan 2007 under namnet Sannas Rum och har också två egna Youtubekanaler.

Läs mina andra inlägg

8 comments


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Jag är helt med dig Maria, men för många yngre är det nog dyrt, och därmed väljer många att ladda ner det, vilket jag tycker är fel 🙂
   I det stora hela blir det ju också dyrt, nu är inte jag 110% insatt i hur många år man behöver betala, men en licens utan att delbetala ligger på ca 12 000 kr för extended, vilket jag kan tycka är dyrt, eller en stor summa pengar i alla fall. Sedan att det är guds gåva till mänskligheten på många sätt och därmed är helt och hållet värt pengarna är ju en annan sak 🙂

   1. Maria

    Tror vi pratar om olika saker nu? Jag menar att det inte är dyrt att ha Photoshop när det kostar några hundralappar i månaden. Vart får du flera tusentals kronor ifrån? Menar du att köpa det? Jag antar att du vet om att Photoshop har slutat sälja sina produkter (i alla fall så har min bror sagt det och han är väldigt insatt i sådant) och nu kan man ladda ned det från deras sida och betala per månad istället. Just nu betalar jag runt 220 eller något sådant per månad och då har jag signat mig i ett år. 🙂 Slutar man betala så har man helt enkelt inte tillgång till det och betalar man igen så fungerar det igen.


   2. Author
    Sanna Preifelt

    Man kan fortfarande köpa det på elektronikkedjor vad jag vet, där kostar det över 20tkr att köpa loss en licens så det är ju helt klart en fördel att välja att delbetala. Så jag har fått prissumman från återförsäljares hemsidor (de säljs fortfarande, jo) Å andra sidan om du använder det i 10 år så blir det ju så mkt, min licens är på livstid för den summan, men betalar man varje månad kommer man upp i väldigt höga summor om man vill använda det i mer än 10 år. Givetvis positivt att man kan uppgradera till nya versionen när den kommer (vilket jag antar att man kan?) kollade upp det innan jag skrev detta inlägg 🙂 Det går också att köpa paketet som företag, det är så jag har mitt. Fortfarande; det är många yngre som bloggar, de kanske bara har 500kr i månadspeng eller liknande och tycker då att även 220kr per månad är dyrt. Personligen hade jag exakt 220kr i månadspeng när jag var 15 till exempel 🙂 För oss som har lite mer att röra sig med är det totalt värt det. Men man kan inte förvänta sig att alla tycker att 220kr i månaden är en billig summa, då vi alla har olika situationer going on. (Vad bra att din bror är insatt, men det går fortfarande att köpa Adobe’s produkter, Photoshop är ett program 🙂 ). Inlägget går ut på att få folk att sluta ladda ner Photoshop, då det för det första är brottsligt, för det andra är respektlöst och för det tredje är dumt 🙂 Sen hur mycket det kostar på kronan, hur många som vill lägga 220kr av barnbidraget/studiebidraget/lönen eller liknande är ganska irrelevant egentligen tänker jag, folk gör som de vill, men jag hoppas bara man ska få en tankeställare och välja ett gratisprogram om man inte kan tänka sig att betala för Photoshop-licensen.

 1. SvaraMaria

  Nej jag förstod, men tänkte att du kunde nämna att det även går att ha så att man betalar per månad på deras hemsida om man inte har råd att köpa Photoshop, tror att det finns många som inte vet att det går att göra så, att man har det så länge man vill utan att man köper det. För min del är det bättre att betala per månad än att punga ut flera tusentals kronor för att äga det. 🙂 Ville inte vara dryg mot dig (hoppas jag inte uppfattades sådan) utan ville bara upplysa dig från början att det även fanns ett till alternativ, haha.


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Åh ja, det hade jag absolut kunnat göra, det har du rätt i 🙂 Det är visserligen dyrare att betala för resten av livet, då de olika versionerna av Photoshop inte skiljer sig så mycket, än att köpa loss en licens, men det är en smaksak. Jag är helt medveten om att det finns och att det fanns det alternativet, men i och med att detta främst vänder sig till yngre (som jag tror är överrepresenterade bland bloggare som vill ha Photoshop) så är nog inte delbetalning ett alternativ heller i och med att man måste vara 18 år för att ingå avtal. 🙂 Men jag lägger till det i inlägget så slipper det bli missförstånd!

 2. SvaraMaria

  Förresten, du som kan typ allt inom kodning, vet du hur man kan fixa så att sidomenyn följer med när man scrollar ner när man kommer till slutet på sidomenyn? Vet inte hur jag ska förklara tydligt, men det går ju att göra så att sidomenyn ’sitter fast’ och följer med oavsett åt vilket håll man scrollar, men jag vill att den endast följer med neråt när man kommer till slutet på den. Vet du om det finns någon kod för det och kan du isf göra ett inlägg om det? 🙂


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Åh jag kan inte allt, haha ;P Men tack! Det bör vara någon typ av JavaScript, får klura på den så att jag förhoppningsvis kan lägga upp ett tips om det snart 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *