Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Så skriver du en bra rubrik

Så skriver du en bra rubrik

Att skriva en bra rubrik till ditt inlägg är en hel vetskap i sig. Det är det första intrycket dina läsare får och kommer att sätta tonen för allt de senare läser i inlägget. Därför är det superviktigt att din rubrik verkligen gör ditt inlägg rättvisa, och för att göra det har vi satt ihop några enkla tips att följa!

Nummer attraherar

Ska du skriva en lista, se till att skriva hur många punkter du har på denna lista! Nummer drar till sig människors uppmärksamhet, speciellt udda nummer så som 11, 51 och 3.

Exempel: 11 sätt att tjäna pengar på din blogg

 

Google är din bästa vän

Innan du ska skriva ditt inlägg, googla upp liknande inlägg med samma ämne! Det är aldrig fel att inspireras av andra och se hur de har valt att vinkla saker, men du får absolut inte kopiera rakt av. Detta steg är även bra för att kolla så att du inte döper din inlägg till samma sak som någon annan stor bloggare har gjort.

 

Använd slagkraftiga ord

Ord som fantastiskt, kreativt och otroligt är iögonfallande ord som får läsaren att vilja läsa med. Se bara till att inte överanvända dessa, då kan du verka oseriös.

 

Erbjud läsaren någonting

Som läsare är en oftast mest intresserad av sånt som rör sig själv än vad du äter till frukost (om du inte tipsar om recept!). Därför är rubriker som säger att du har någonting att ge mycket mer klickvänliga än andra.

Saker läsare vill ha: tips, recept, tutorials och gratis nedladdningar av till exempel printables.

 

Tänk på dina läsare

Glöm inte bort vem det är du vill ska läsa din blogg. Är inlägget till exempel riktat till pensionärer kanske du inte bör använda engelska eller ungdomliga slanguttryck, och tvärt om.

 

Håll det kort

Alldeles för långa rubriker kan få läsaren att tappa intresset. Försök att komprimera din rubrik så mycket du kan, utan att tappa kärnan i det hela. Tumregeln säger max 70 tecken, men det finns såklart undantag.

 

Ljug inte!

Vill du bygga upp och ha kvar din läsarskara? Låt bli att ljuga. Att sätta in falska förhoppningar genom en spännande rubrik, utan att inlägget faktiskt handlar om detta, är världens lättaste sätt att få snabba klick men besvikna läsare.

 

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.