Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Högerklicksskydd

I denna video visar Sanna hur du kan stöldskydda din blogg med högerklickskydd.

 

Transkribering av film:

Hej hörni.
Idag så tänkte jag visa hur man gör ett högerklicksskydd på sin blogg. Jag har ju precis lagt in detta för att jag tycker att det finns många som kopierar, främst min grafik, alltså bilderna jag har i själva designen. Det är inte speciellt många som tar liksom bilder i inläggen och sådant men jag blir liksom trött när man inte riktigt kan ha sin egen fantasi. Sen om man frågar så är det helt klart liksom, helt okej. Hur som helt så ska jag via hur man gör ett högerklicksskydd och då ser ni här nedanför att det ligger en liten kod och ni ser att det står lägg till detta, alltså själva koden som är tjock i body så att det blir, och så ser ni hur koden ska se ut.

Lägg in oncontextmenu=”return false” i body i alla kodmallar så att det blir <body oncontextmenu=”return false”>

Body då det finns i alla kodmallar, alltså alla dem som är här. Nu är det lite långsamt här men ah, alla de här och den här koden ska alltså in i alla body på den här och då kan det vara lite krångligt att hitta body och då kan man bara trycka på control-f och då kommer det upp en liten sökruta här nere och då så söker du bara på body och då hittar du det. Jag har ju redan den här lilla texten i där i och med att, vad heter det, i och med att jag redan har högerklicksskydd men alltså det här är jättelätt. Det är bara att klistra in koden i body så att den ser ut så som det ser ut här nere och sen så har du högerklicksskydd på din blogg.

Det finns ju alltid liksom sätt att, vad heter det, att sneaka runt det här liksom man kan använda sig av print screens och allt möjligt men det här är i alla fall ett litet, en liten bit på vägen om du blir utsatt för att folk kopierar mycket från din blogg. Om du nu ska kopiera den, det lilla stycket här nedanför då är det bara att, vad heter det, markera, det kan du inte göra i Internet Explorer så därför tycker jag att alla ska skaffa Firefox för Firefox är så himla mycket bättre än Internet. Även om man är van vid Internet Explorer så är Firefox mycket bättre på typ alla sätt och vis.

Men då är det i alla fall bara att göra så att du kopierar, markerar texten och så trycker du på control-c och då kopieras det och sedan när du ska klistra in det så trycker du på control-v och det var det jag hade att visa er idag så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.