Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Behöver du hjälp med WordPress?

Behöver du hjälp med WordPress?

De senaste åren har ni läsare skickat in 20 565 frågor där ni bett om hjälp. Frågorna har berört både stora och små problem, men alla frågor har varit viktiga. Viktiga för er att få svar på och viktiga för oss att kunna ge svar på. Vi har märkt en tydlig trend på Designa Din Blogg – vi får allt fler frågor kring WordPress. Därför, som ett första steg, publicerar vi här våra bästa tips på vart du kan hitta hjälp kring WordPress.

 

Vi kommer i detta blogginlägg att besvara:

  • Vad är WordPress?
  • Hur kommer du igång med WordPress?
  • Vart kan du vända dig för att få hjälp med WordPress?

 

Vad är WordPress?

WordPress är världens ledande publiceringsverktyg för bloggar och hemsidor. I och med att så många använder WordPress finns det mängder av färdiga funktioner och designer som du kan använda för din blogg.

WordPress

Att du får tillgång till många funktioner och utseenden är såklart viktigt, men ännu viktigare är användarvänligheten. Det är lätt att jobba i WordPress. Du kan enkelt lägga till och modifiera saker som den övergripande designen, din bloggheader, skapa eller lägga till nya funktioner, publicera blogginlägg och moderera kommentarer.

Skulle du köra fast och få problem med WordPress finns det tusentals hjälpsajter online – lösningen på problemet är oftast inte mer än en googling bort.

 

Hur kommer du igång med WordPress?

WordPress är gratis att använda, men kräver att du har det installerat på ett webbhotell och att du köpt din egen domän. Det behöver inte handla om några stora pengar – det är det som är det fina. Du kan ha ett webbhotell som inte kostar mer än en fika.

Så hur gör du för att komma igång? Ett bra tips på vägen är att läsa igenom vad vi har skrivit om ämnet tidigare:

Varför du bör ha en egen domän och webbhotell

Vad är ett webbhotell, en server och en domän för något?

Det är inte speciellt svårt att komma igång, du måste bara bestämma dig 🙂

Få hjälp med WordPress

Även om WordPress är användarvänligt så kommer du att behöva hjälp och rådgivning ibland. Det finns flera bra ställen att vända sig för hjälp.

wordpress-logo

 

WordPress Codex är en levande bruksanvisning online för WordPress. Innehållet är anpassat för såväl nybörjaren som experten, vilket gör manualen väldigt omfattande. Är du teknisk duktig klarar du dig bra med denna hjälp, men annars kan nivån och omfattningen vara avskräckande.

wpbeginner-logo-orange

 

WP Beginner är en av mina favoritsajter för tips och trix kring WordPress.  När jag är ute efter en specifik lösning eller behöver hjälp finns oftast svaret på WP Beginner. Sajten är på engelska, men guiderna är enkla att följa.

 

wpguider

 

 WordPressguider är en svensk hemsida skapad för att hjälpa folk att komma igång med WordPress. Tyvärr uppdateras sidan inte så ofta länge, men det finns redan flera hundra WordPressguider att jobba sig igenom på sidan. Väldigt bra om du behöver hjälp att komma igång med WordPress eller vill byta tema/installera ett plugin.

Webbdo

 

Ett annat sätt är att låta någon expert hjälpa dig – Webbdo kan hjälpa dig. Webbdo är en webbyrå som även erbjuder webbhotell. Det bästa är att de har grymma medarbetare som kan hjälpa dig med dina WordPressbekymmer. Det mesta är gratis om du har din blogg på deras webbhotell eller så kan du köpa till den hjälpen du behöver. Smidigt!

 

ddb hjälp med wordpress

Vi på Designa Din Blogg då? Hur ser vi på WordPress? Naturligtvis vill vi vara det naturliga valet för alla designintresserade bloggare oavsett bloggplattform! Så du kan förvänta dig mycket mer hjälp med WordPress framöver!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.