Behöver Du Hjälp Med WordPress?

De senaste åren har ni läsare skickat in 20 565 frågor där ni bett om hjälp. Frågorna har berört både stora och små problem, men alla frågor har varit viktiga. Viktiga för er att få svar på och viktiga för oss att kunna ge svar på. Vi har märkt en tydlig trend på Designa Din Blogg – vi får allt fler frågor kring WordPress. Därför, som ett första steg, publicerar vi här våra bästa tips på vart du kan hitta hjälp kring WordPress.

Vi kommer i detta blogginlägg att besvara:

  • Vad är WordPress?
  • Hur kommer du igång med WordPress?
  • Vart kan du vända dig för att få hjälp med WordPress?

Vad är WordPress?

WordPress är världens ledande publiceringsverktyg för bloggar och hemsidor. I och med att så många använder WordPress finns det mängder av färdiga funktioner och designer som du kan använda för din blogg.

Att du får tillgång till många funktioner och utseenden är såklart viktigt, men ännu viktigare är användarvänligheten. Det är lätt att jobba i WordPress. Du kan enkelt lägga till och modifiera saker som den övergripande designen, din bloggheader, skapa eller lägga till nya funktioner, publicera blogginlägg och moderera kommentarer.

Skulle du köra fast och få problem med WordPress finns det tusentals hjälpsajter online – lösningen på problemet är oftast inte mer än en googling bort.

Hur kommer du igång med WordPress?

WordPress är gratis att använda, men kräver att du har det installerat på ett webbhotell och att du köpt din egen domän. Det behöver inte handla om några stora pengar – det är det som är det fina. Du kan ha ett webbhotell som inte kostar mer än en fika.

Kom igång med WordPress

Det är inte speciellt svårt att komma igång, du måste bara bestämma dig.

Få hjälp med WordPress

Även om WordPress är användarvänligt så kommer du att behöva hjälp och rådgivning ibland. Det finns flera bra ställen att vända sig för hjälp.

WordPress Codex är en levande bruksanvisning online för WordPress. Innehållet är anpassat för såväl nybörjaren som experten, vilket gör manualen väldigt omfattande. Är du teknisk duktig klarar du dig bra med denna hjälp, men annars kan nivån och omfattningen vara avskräckande.

WP Beginner är en av mina favoritsajter för tips och trix kring WordPress.  När jag är ute efter en specifik lösning eller behöver hjälp finns oftast svaret på WP Beginner. Sajten är på engelska, men guiderna är enkla att följa.

 WordPressguider är en svensk hemsida skapad för att hjälpa folk att komma igång med WordPress. Tyvärr uppdateras sidan inte så ofta länge, men det finns redan flera hundra WordPressguider att jobba sig igenom på sidan. Väldigt bra om du behöver hjälp att komma igång med WordPress eller vill byta tema/installera ett plugin.

Ett annat sätt är att låta någon expert hjälpa dig – Webbdo kan hjälpa dig. Webbdo är en webbyrå som även erbjuder webbhotell. Det bästa är att de har grymma medarbetare som kan hjälpa dig med dina WordPressbekymmer. Det mesta är gratis om du har din blogg på deras webbhotell eller så kan du köpa till den hjälpen du behöver. Smidigt!

Vi på Designa Din Blogg då? Hur ser vi på WordPress? Naturligtvis vill vi vara det naturliga valet för alla designintresserade bloggare oavsett bloggplattform! Så du kan förvänta dig mycket mer hjälp med WordPress framöver!

Frågor och svar om WordPress

Är WordPress dyrt?

Nej, WordPress i sig är faktiskt helt gratis. Du laddar ner programvaran kostnadsfritt och kan sen använda den för att bygga och publicera din hemsida.

Är det svårt att använda WordPress?

Både ja och nej. WordPress är ett användarvänligt verktyg som gör det enkelt att publicera. innehåll på sin hemsida, men. precis som med mycket teknik finns. det en viss inlärningskurva. Använd vår guide för att bekanta dig med WordPress.

Vad behövs för att använda WordPress?

Du behöver en domän, ett webbhotell och själva WordPress. Här hittar du en lista på alla webbhotell och domänregisters vi rekommenderar för WordPress.