Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Hitta din bloggnisch

Hitta din bloggnisch

Vad är en nisch?

En nisch är ungefär samma sak som en fördjupning inom ett ämne eller område. Att nischa sin blogg betyder alltså att fokusera på ett eller flera liknande ämnen. Det gör det enklare för dina läsare att förstå och ta in vad du vill förmedla, utan att skapa så stor förvirring. Självklart behöver inte en blogg vara nischad, men det brukar hjälpa både dig som bloggare (du vet vad du ska skriva om) och läsare (de vet vad de kommer få läsa om). Det viktigaste med din blogg är inte heller vilken nisch du har, utan hur du uttrycker dig i bild och/eller text. Bra bloggar finns i alla format!

 

Hur hittar jag min nisch?

Men okje, säg att du vill nischa din blogg och fokusera på ett ämne. Vad ska du tänka på? Börja med att ställa dessa frågor till dig själv:

Vad är du bra på?

Finns det någonting du kan som ett rinnande vatten, kanske rita eller skriva rim? Vill du lära dina läsare någonting eller vill du bara använda bloggen som en portfolio?

Vad tycker du om att göra?

Den här frågan hör på ett sätt ihop med förra, eftersom det du tycker om att göra ofta brukar vara samma sak som du är bra på (även om fallet inte alltid är så såklart!).

Vad önskar du att du att du kunde göra?

Vad du är bra på och vad du tycker om att göra kanske inte alltid hör ihop. Kanske tycker du om att trixa i photoshop men har noll koll? Varför inte låta bloggen bli ett projekt där du visar din utveckling eller tipsar och saker du får lära dig?

Vad beundrar du?

Var inte rädd för att inspireras! Ta din favoritbloggare, ett sätt att skriva eller häftiga bilder du har sätt och fundera vad det är du egentligen gillar med det. Applicera sedan på dina egna blogginlägg och vips, så har du hittat en speciell nisch!

 

Hitta nyckelord

När du väl har kommit på vilken nisch du vill ha kan det vara bra att sammanfatta det i några ord, så kallade nyckelord. Dessa ord kan hjälp dig när du saknar inspiration till att blogga, men gör även så att sökmotorerna hittar dig enklare om du använder dessa ord som taggar!

 

Och som vanligt, det är bara att fråga om ni undrar någonting så ska jag försöka svara så gott jag kan. Lycka till med eran nischning!

 

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.