Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Hanna Salhqvist – ny skribent på Designa Din Blogg

Hanna Salhqvist – ny skribent på Designa Din Blogg

Idag har jag det stora nöjet att stolt presentera en ny skribent hos Designa Din Blogg nämligen Hanna Sahlqvist. Vi är mycket glada över att få ha en så talangfull och duktigt designer och skribent som Hanna.  Jag antar att ni läsare ser fram emot att ta del av alla tips och råd som Hanna kan ge!?

Hanna, berätta för de som inte känner dig så väl, vem är du?
Hanna heter jag och är en väldigt positiv tjej född år 00. Jag började blogga 2013 på blogg.se och ett år sebare fick jag upp intresset för bloggdesign.

Nu 2015 tog jag ett rätt stort steg och flyttade till min helt egna WordPress blogg och för första gången gjorde en WordPress design. Min blogg är om livsstil framför allt men även mode, fotografi och bloggdesign. Nu pysslar jag med lite gratisdesigner till blogg esse.

Hur kommer det sig att du vill börja blogga på Designa Din Blogg?

När jag fick förfrågan blev jag så otroligt glad! DDB har alltid varit ett himla stort hjälpmedel för mig och det var just genom DDB som jag ville lära mig göra egna designer. Att nu kunna dela med mig av mina små knep och knåp tycker jag ska bli riktigt skoj!

Vad kan läsarna förvänta sig för blogginlägg från dig på DDB?

Jag kommer skriva om lite roliga bloggtips, funktioner designmässigt och kanske lite fototips. Har ni läsare förslag så kommentera!

Hur har din egen bloggkarriär sett ut?

Började som sagt på blogg.se några månader innan jag hunnit fylla 13 (2013). Från att ha bloggat om kaniner på en pytte liten blogg till att plötsligt blogga på ett helt annat sätt var kaos, haha. Ingen mästerbloggare då 😉 Men övning ger färdighet som med allt! Det var först när jag i Juli bytte till min egna server som statistiken tog fart lite mer.

hanna sahlqvist

Hanna Sahlqvist egen blogg Hannavic.

 

Hur länge har du haft den bloggen? Och hur kom du på namnet Hannavic?

Min nuvarande blogg på WordPress har jag haft sedan juli 2015, bara någon månad i skrivandets stund. Namnet kom jag på efter att ha haft 2 domäner innan, hannizon.se och everydayz.se. Hanna Victoria Sahlqvist är ju mitt fullständiga namn och jag ville utgå från det. Då blev det Hannavic (Hanna vic -toria)

Vad handlar bloggen om?

Framför allt livsstil, fotografi och mode. Trots att jag håller på mycket med bloggdesign bloggas det inte såå mycket om det hos mig. Perfekt så jag kan skriva om det här på DDB!

Din blogg är ju fantastiskt snygg. Grym design, bra fotografier och snygg fotoredigering. Hur har du lärt dig allt? Och hur gör du för att lära dig mer och bli ännu bättre?

För det första, tusen tack!!

snygga detaljer sociala ikoner

Snygga detaljer och delaknappar på Hannas egna blogg!

Google är min bästa vän när det gäller redigering och design, som då även lett mig till Designa din blogg. Jag älskar ju att fotografera så har automatiskt utvecklats i och med extremt många bilder klickade och inspiration från andra bloggar.
För att bli bättre handlar det nog mest om att hitta inspiration och göra det på ett sätt man tycker är roligt. Pröva nya saker och se vad som passar en själv.

Om du skulle ge andra bloggare tre tips när det gäller bloggdesign, vad skulle det vara då?

Det skulle nog vara samma tre tips som när jag var Veckans Bloggdesign, det vill säga…

1. Tänk på marginaler, super super viktigt! Annars är det lätt att bloggen ser kladdig ut.
2. Att testa sig fram, vad som fungerar och inte lär man sig enormt mycket på.
3. Skaffa dig ”HTML & CSS boken”, den röda. Står mycket bra där allt från grunder till lite mer avancerat.

Hanna profilbild

Fototips då? Bästa sättet att få snygga bilder till sin blogg?

Fotografera i filmformatet RAW (om du har ex. Photoshop med Camera raw som kan hantera dem filerna). Då kan man enkelt fixa ljuset, brusredusering, färger och allt möjligt egentligen. Ljusa bilder gör en blogg mer inbjudande, men självklart beror det på vad man har för blogg.
En annan sak är att man behöver inte proffskameran för mer pengar än vad man har. En digital kamera kan i rätt händer vara bättre än proffskameran!

Något annat du vill dela med dig av?

Inget mer förutom att jag är riktigt taggad på att vara skribent på Designa din blogg och hoppas att mina tips kan hjälpa folk!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.