Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Hanna Eriksson – ny skribent på Designa Din Blogg

Hanna Eriksson – ny skribent på Designa Din Blogg

Idag har jag det stora nöjet att presentera en ny skribent på Designa Din Blogg, nämligen Hanna Eriksson. Vi är väldigt glada att ha henne i teamet och vi tror verkligen att du kommer att gilla hennes blogginlägg framöver!

Hanna, berätta för de som inte känner dig så väl, vem är du?

Ja, jag heter då Hanna Eriksson och kommer från norra delarna av Sverige. Fyller 17 år nu i augusti och till hösten kommer jag att börja andra året på gymnasiet, där jag går natur. Jag gillar att göra kreativa saker som till exempel skriva, fotografera och designa, och min fritid ägnar jag till största del åt de tre sakerna.

Hur kommer det sig att du vill börja blogga på Designa Din Blogg?

DDB har alltid varit en stor inspirationskälla och hjälp för mig när jag själv har designat, och jag vill hjälpa till att inspirera och hjälpa andra som behöver det lika mycket som jag har behövt det!

Vad kan läsarna förvänta sig för blogginlägg från dig på DDB?

Jag kommer att fokusera mest på bildredigering, där allt från photoshop-tutorials, effekter och bra tips ingår. Har några egna ideér, men är det någonting ni vill veta mer om så skriv det i kommentarerna! Jag kommer även att skriva lite om portalen Blogg.se samt designande i allmänhet.

Hur har din egen bloggkarriär sett ut? 

Har testat på de flesta bloggportaler, mest för att se hur de är uppbyggda och fungerar. Jag fastnade dock snabbt för Blogg.se eftersom det är en väldigt enkel och stilren portal där det var lätt att ändra sin design. Det passade mig som nybörjarbloggare perfekt.  Där har jag haft en eller två bloggar innan jag skapade den bloggen jag har än idag, splinidora.blogg.se!

Hanna blogg

Hur länge har du haft den bloggen? Och vad betyder splinidora?

Jag bloggar som sagt under namnet splinidora sedan fem år tillbaka. Kommer inte längre ihåg hur jag kom fram till det namnet, men har för mig att det var ett hittepå-ord. Det betyder alltså ingenting särskilt, och eftersom det är påhittat så passar det perfekt som användarnamn eftersom ingen annan använder det!

Vad handlar den om?

Jag skulle nog klassa den som en fotoblogg, alternativt livstilsblogg. Bloggar rätt mycket om båda två sakerna, men försöker även att få in DIY-inlägg och andra kreativa processer!

Du verkar vara duktig på flera av bloggens viktiga element. Skriva, fotografera och designa. Hur har du lärt dig allt? Och hur gör du för att lära dig mer och bli ännu bättre?

Åh tack! Till att börja med så kan jag säga att jag alltid har haft lätt för att lära mig saker, vilket har hjälpt mig otroligt mycket. Min process när jag lär mig någonting nytt ser oftast ut såhär: jag läser på en massa om ämnet (tack Google och DDB!), testar själv och misslyckas tills det blir rätt. Det går inte på en kväll heller, utan det har tagit hundratals timmar av tränande till att komma dit jag är i dag! Så, för att lära mig mer så finns det bara ett sätt: öva, öva, öva.

Hanna Eriksson Designa Din Blogg

Om du skulle ge andra bloggare tre tips när det gäller bloggdesign, vad skulle det vara då?

För det första så är bloggdesignen så mycket viktigare än vad man kan tro, så lägg ned tid på den! Har du en fin design är det större chans att läsare stannar.

Beroende på vilken sorts blogg man har så kan designen se olika ut också, men rent generellt skulle jag nog dock säga att det viktigaste är att ha en lättnavigerad och enkel design. Det ska vara lätt att hitta runt på bloggen, och inte allt för många widgets eller grälla färger.

Mitt sista tips gäller typsnittet på själva inlägget – gör det lättläst. Det blir så jobbigt för ögonen annars, vilket leder till att man slutar läsa inlägget.

Fototips då? Bästa sättet att få snygga bilder till sin blogg?

Många tror att bildernas kvalité beror på vilken sorts kamera de är tagna med, men det håller jag inte med om. Snygga bilder kan tas med vilken kamera om helst, systemkamera som mobil! Här gäller precis samma sak som med allting annat man vill bli bra på – övning! Förutom bilden så är även efterbehandlingen väldigt viktig tycker jag, det kan verkligen höja en redan bra bild till skyarna!

Något annat du vill dela med dig av?

Det känns jätteroligt att börja som skribent här och jag ser fram emot att få dela med mig av det jag kan!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.