Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Göra ett ord eller en bild till en länk

Göra ett ord eller en bild till en länk

En fråga som jag får väldigt ofta är hur man gör ett ord eller en bild till en länk.

Det finns redan beskrivet i detta inlägget: Så här skriver du ett inlägg

Men jag ska förklara lite mer ingående ändå.

1. Börja med att skriva ett nytt inlägg.

2. Markera sedan den text eller bild du vill ska vara en länk.

3. Klicka sen på ikonen som ser ut som en kedja.

4. Nu får du upp en liten ruta, där ska du fylla i adressen till sidan du länkar till, sen så väljer du om du vill att länken skall öppnas i ett nytt fönster eller i samma fönster som din blogg.

5. Sedan är det bara att klicka på skapa, så har du skapat din länk.

Hoppas att det är lite lättare förklarat nu.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

23 comments

 1. Svaraelsa

  Hej! Jag har tagit bort min profil & lagt in en bild i menyn istället, och nu undrar jag hur man gör den bilden till en länk? För jag vill skriva en egen profil med t.ex annan text & dekorationer m.m på Paint och sedan kopiera den bildadressen och göra en länk till den genom att klicka på bilden! Tacksam för hjälp!/ elsa

 2. SvaraEmilia

  Hejsan! man kan ju länka till andras bloggar man följer och så, men många har också bildlänkar, jag förstår inte hur man gör det skulle vara jätte kul att få veta!

 3. SvaraEmelie

  Hej!
  Då jag gör en länk så blir den vit och den syns inte i inlägget då jag har en vit blogg. Vet du/någon hur man ändrar färg så länken inte blir vit? 


   1. Author
    Lari

    Sorry, nu blev det fel när jag skrev.
    Du skriver så här:

    <a href="adressen till sidan">Klicka här</a>
 4. SvaraFrida

  Jag skulle vilja göra en text till en bildlänk. Du vet när man klickar på en miniatyrbild så kommer det upp ett slags popup-fönster? Ett sånt vill jag ha när man klickar på en text, så kommer bilden upp som ”popup-fönstret” precis som om man skulle klicka på en miniatyrbild. Förstår du hur jag menar? Hur går jag tillväga? Är det möjligt överhuvudtaget?

 5. SvaraJulia

  Hej! Jag undrar hur man gör en bild i sin meny till en länk? Jag vill nämligen gärna ha en bild på ett spotifymärke och använda den som en länk till min spotifylista. Hur gör man då? Tack för en jätte bra sida som har hjälpt mig mycket!

 6. SvaraEmma-Karin Kastö

  Hur kan jag länka till enstaka äldre inlägg i ett nytt inlägg? När jag tar fram gamla inlägg i bloggen, kommer de fram flera per sida (per månad eller kategori), och jag skulle vilja ha ett i taget… Försökte genom att länka till inläggen i arkivet (inloggad på blogg.se), men det fungerade inte när jag sedan klickade på länkarna i bloggen. Tacksam för tips!

  1. SvaraSanna Preifelt

   Tryck på ”kommentera/0 kommentarer etc.” på inlägget i fråga, så får du en permalink till inlägget som du kan länka till. Ta bort #comment ur URL:en om du inte vill att användaren ska scrollas ner till kommentarsfältet automatiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *