Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Gör ett kollage utan Photoshop

Om man inte har Photoshop så kan man ibland kanske känna sig lite begränsad när det kommer till att kunna göra snygga lösningar av bilderna i inläggen. Därför tänkte jag tipsa om detta! Vill dock poängtera att det kan vara bra att spara ner bilden på datorn, ladda upp den på bloggen och sedan justera bredd och höjd på den, så att man inte använder en bild som är direktlänkad från en annan hemsida. Om bilden skulle tas bort från den hemsidan blir det en bruten bild på din blogg; och det är inte så snyggt. Tro mig, jag har gjort det misstaget.

Om du lägger in bilderna själv i HTML:

<img src="URL-tillbildenhär" width="100px" height="100px">

Om du laddar upp bilderna på bloggen och sedan ska justera höjd och bredd (lägg till detta i <img src=””>):

width="100px" height="100px"

Transkribering av filmen:

Gör ett kollage utan Photoshop

Hej hörni.
Jag tänkte visa er lite snabbt hur jag gör de här kollagen, för dem behöver man inte Photoshop till utan man kan faktiskt göra dem direkt i still inlägg och bara modifiera själva storleken på bilderna.

Då brukar jag göra så att jag går in på weheartit.com eller en tumblr blogg eller någonting där jag ska hämta bilderna. Och så ska vi se, så kanske jag söker på någonting, säg white interior, alltså vit inredning och så väljer jag de bilderna jag vill ha. Då ser ni att jag har lagt en kod här under och då tar ni den och går in i inlägget och så ser ni till att det är denna redigerare det är i. Om ni ser det här med att ni kan trycka här uppe på fet stil och kursivt och sådant, då trycker ni här. Alltså det ska inte se ut så här utan det ska se ut så, bara helt vitt där.

Så kan man lägga center då blir det centrerat och så lägger ni bara in den här koden som jag har lagt in nedanför. Image source, då ska vi se, width, height, så då ska vi se. Jag tar 350 i bredd och 230 i höjd för det har jag märkt att det är bra men här får man ju justera beroende på hur stor content man har då.

Så tar jag de här bilderna som jag vill ha. Säg att jag vill ha den här då högerklickar jag på den och så trycker jag på kopiera bildwebbadress. Så om jag förhandsgranskar nu då så ser ni att då hamnar den som en liten bild där. Så då kopierar jag det här för att göra det så lätt som möjligt. Kopiera och lägger in några till och sen så går jag in på weheartit igen och så tar jag några bilder där, då ska vi se, som jag tycker är fina, så och gör samma sak på dem.

Den här blir inte så bra för den är ju liksom avlång så om jag skulle använda den så att den skulle bli lika stor som den andra bilden jag lade in så kommer den se helt knasig ut och därför väljer man bara bilder som är liksom i samma storlek. Eller samma format från början, alltså man väljer inte, vad heter det, rektanglar och kvadrater för då blir det liksom fel, så den här går inte heller att använda, den går inte riktigt att använde, den är för liten tycker jag. Inga av de här gick att använda, då får jag leta efter mer. Då ska vi se, nej det gick inte heller. Då får man liksom leta sig fram lite vad som blir bra och vad man vill använda sig av. Men är det så att man bara väljer de här stora eller avlånga bilderna då kan man ju göra så att man bara använder rektangulära eller så kan man lägga två rektangulära i en rad, så som jag har gjort, ska vi se, med Lana Del Rey här uppe, det inlägget jag skrev. Här ser ni. Då är det de två bilderna som är i samma format från början och de två bilderna är i samma format. Så då har jag liksom lagt två stycken lite kortare bilder där och så två längre bilder där. Det kan man också göra då om man vill.

Så, då lägger vi in den, så och så lägger vi in den. Det här är alltså, om man inte har tillgång till Photoshop just för tillfället eller så. Jag skulle själv säga att jag tycker att det här sättet är mycket smidigare än att sätta sig och göra ett långt, ett kollage i Photoshop. Det tar ju lite längre tid och göra det tycker jag och som sagt så är det bara att justera lite i de här height och width och kolla lite vad som passar. Då ska vi se här, då blev det fem bilder här men ni förstår tänket här. Det var det jag tänkte visa er så får ni ha en trevlig kväll. Hejdå.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.