Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Gör en ribbon i Photoshop, del 2

Från filmen:

Gör en ribbon i Photoshop

Hej.

Idag så tänkte jag att jag skulle visa er hur man kan göra andra typ, om vi kollar lite snabbt här att jag skulle idag visa er hur man en sådan här banderoll som liksom letar sig ner lite på sidan. Då går vi in i Photoshop och så här har jag ett vitt dokument och jag tänkte för att det blir lättare så skapar jag bara en grå ruta till att börja med för att vi ska få det så snyggt som möjligt. Så vi gör så där och nu ska vi liksom skapa något som liksom letar sig när här då.

 

Till att börja med så skapar vi ett nytt lager som vi döper till ribbon front till exempel men man får ju döpa dem till precis vad man vill och så gör vi en fyrkant, eller en rektangel där och så färglägger vi den i valfri färg. Jag lägger den i rött, så flyttar vi ner den lite så att det inte blir en för liksom, om man lägger den så här högt upp då blir det ju lite fult eller vad man ska, eller jag skulle säga att det blir fult. Det blir lite snyggare om man lägger den hyffsat nära själva boxen och sedan zoomar vi in lite och så letar vi oss, där ja, och så gör vi ytterligare ett nytt lager och det lagret kan få heta skugga.

 

Sedan så tar jag lasso, polygonal lasso, alltså det som bara kan göra markeringar med raka kanter och sedan så drar jag från här, från kanten utav den här gråa boxen. Så långt ut i kanten som jag vill, det beror helt på. Först så trycker jag ner den ytterligare lite till så där och här ska jag då skapa min skugga, så då drar jag den här precis härifrån där den börjar och så upp till kanten här precis i hörnet utav fronten utav min ribbon, så att det liksom blir, det är ju det som är här som vi vill åt. Det som är på det vita här och så färglägger jag den i en färg som är lite mörkare än den här röda som jag valde innan men gärna i samma nyans ändå så där och då blir det så och sedan drar jag den så att den ligger bakom min ribbon front, så där och sedan så ska jag ju få bort det som är här som är liksom ut med, vad heter det alltså det som är på det gråa här.

Då tar jag markeringsverktyget och så gör jag bara en markering här ut med den grå boxen. Så och så där och då har vi i alla fall något som letar sig ner där och sen kan man styla den här precis hur man vill. Man kan till exempel göra så att det blir så som jag har använt på min blogg att det liksom blir lite uppåt där och då så använder jag än en gång polygonal lassot och så drar jag, då ska vi se, från botten eller hörnet här och så upp där så att det blir som en trekant. Nu blir den inte helt rak men i alla fall och så ser jag till att det är ribbon front i min lagerpalett som är markerad och så tar jag bort det med delete eller backspace. Sen är det helt enkelt bara att styla den här precis som man vill.

Man kan lägga på en drop shadow till exempel. Man kan lägga på bevel and emboss, det tycker inte jag blir så snyggt personligen. Man kan göra en gradient på den och då kan man ju välja att göra en sådan som är liksom i den här färgen som vi valde. Så jag kanske gör så där och högst upp då så vill jag ju att det ska vara någon typ av rött också, men samtidigt så får det ju inte den vara mörk, ja den kan ju vara mörkare än skuggan men det blir ju också lite konstigt för ögat så vi vill ju egentligen att den ska vara ljusare än ögat men inte vit, och så där och sedan kan man styla det här precis hur man vill.

Sedan så tänkte jag också att vi ska göra en från sidan. Vi gör en lite smalare då, så då ska vi se här. Då gör vi ytterligare en som heter ribbon front men vi gör den lite smalare. Det här får man ju bestämma helt själv liksom hur man vill, om man vill att den ska vara smal eller tjock eller vad man vill. Men jag gör den lite smalare, så där och här har vi ribbon 2 front och så färglägger jag den och då tänkte jag att jag gör den i blå färg så där. Zoomar in igen och nu ska vi skapa skuggan och vi gör på exakt på samma sätt, att vi skapar ett nytt lager som vi lägger nedanför ribbon front för att den här måste ju lägga sig bakom och så tar vi lasso polygonal och så tar vi från kanten här, så, färglägger den med lite mörkare färg, lite mörkare blå, så. Kanske flyttar ner den lite, så där. Då ser det ju ut som att den kommer ut bakifrån och går in här och då kan man göra samma sak där att man använder lasso polygonal och gör kanske lite annorlunda den här gången gör vi som en spike nedåt och då gör man ju som en triangel fast man gör den utåt, så och så gör man en från kanten då. Det var det som jag tänkte visa er idag så får ni ha en fortsatt trevlig tisdag kväll. Ha det så gott, hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.