Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Gör en ribbon i Photoshop, del 1

Från filmen:

Gör en ribbon i Photoshop

Hej hörni.

Idag så ska jag visa er hur man gör en banner. Kan ju först visa vad jag menar med banner, ska vi se här. Jag la ju upp för ett tag sen, eller när jag liksom bestämde mig för att lansera det här med att jag ska ha en designkalender så la ju jag upp den här bilden. Där ser ni ju liksom en liten banner såhär att det ser ut lite som en rosett nästan på kanterna. Det är som ett band som är lagt, kan även kallas för en ribbon eller wrap eller ja det finns massa olika sätt att benämna de här.

Jag tänkte alltså visa hur ni gör en basic sådan här så att säga. Så att den, vad heter det, men sen kan ni liksom styla den precis hur ni vill själva med, vad heter det, med styles och diverse patterns eller mönster eller vad ni nu vill. Jag visar alltså hur man gör själva grunden här idag.

Vi gör som så att vi bara skapar ett nytt dokument som är relativt stort för tanken är att man kan spara sin ribbon i photoshop-format och sedan gå in och återanvända sin ribbon hela tiden och liksom göra den tjockare eller bredare eller typ sådär. Så jag gör som så att jag skapar en som är 2000 pixlar bred och så får den vara 500 pixlar hög men det är bara för att jag ska ha utrymme att jobba på, den kommer inte att bli såhär stor sedan.

Sedan så tar jag markeringsverktyget och först så kan det vara bra att lägga en bakgrund här så då skapar vi ett nytt lager och så på det nedersta lagret så färglägger vi den med vitt då som jag brukar göra. Man får välja precis vilken färg man vill ha själv men jag väljer vitt. Då trycker vi shift, eller vi gör såhär istället för jag kommer inte ens ihåg hur man gör på pc längre. Vi gör såhär att man trycker på edit här uppe och så trycker man på fill och så tar man färg och så tar man vitt då. Då blir den vit där.

Sen så på här layer nummer 2, det är viktigt att man hela tiden jobbar lager för lager. Att varje sak är liksom, eller varje del av den här ribbon blir ett lager så att du hela tiden kan gå tillbaka och ta bort saker och lägga till saker. Så vi börjar med att vi, vad heter det, döper de här lagrena så att man har koll på det. Så jag döper den till bakgrund där och så döper jag den, och när jag döper så dubbelklickar jag bara på layer och så skriver jag då helt enkelt. Så jag skriver, ska vi se, basen kan jag skriva där då. Man kan skriva mitten eller vad man vill.

I alla fall, markeringsverktyget här uppe och skapar en bas. Tänk på att det behöver ju vara lite marginal här utmed kanterna i och med att det ska vara små svansar där. Sen så färglägger jag den med valfri färg. En brun bara tar jag. Nu då så ska vi göra själva svansarna och då gör jag som så att jag tar den här, en bit utav den här basen och beroende på hur liksom hur lång svans man vill ha ut till höger eller vänster så liksom tar man så mycket eller så mycket, men jag vill ha en ganska liten svans så jag gör ungefär sådär. Sen trycker jag command eller control och så J, J som i Jonas. Då skapas det ett nytt lager med det som jag hade markerat där och så döper jag den till, ska vi se, höger svans.

Innan jag skapar min vänstra svans ska jag göra så att den här får den här liksom utskärningen här och då zoomar jag in lite och så tar jag lassoverktyget här ute. Så tar jag, vad heter det, det här poly, polygonal lasso tool. Det är det som är liksom så att det bara blir, det blir liksom inga runda kanter utan det är bara fyrkantigt eller rakt alltihopa. Så börjar jag här i mitten så att jag får den rak liksom och så går jag ut till kanten där och så går jag neråt. Ganska långt ner såhär och så drar jag den upp där igen. Så trycker jag delete eller backspace och då har jag liksom min svans där. Då kan jag duplicera lagret så då duplicerar vi det. Duplicera och så döper vi det, så döper vi istället det till vänster svans.

Så då har vi två stycken svansar här men den vänstra måste vi ju, vad heter det, vända åt andra hållet. Då trycker vi på edit och så transform och så flip horizontal. Har ni photoshop på svenska vilket det är väldigt ovanligt att man har så tror jag att ni kan lista ut vad, vad det är ni ska göra liksom. Sen så lägger jag den sådär ungefär så att det är liksom lite, vad heter det, lite marginal här uppe så att den ligger liksom lite nedanför. Det kan man ju göra som man vill men jag brukar lägga den nedanför i alla fall.

Sen så ska ju basen, den ska ju vara ovanpå svansarna. Om vi kollar här igen så ser ni ju att basen går ju ut här så kommer ju svansen bakom liksom. Det betyder ju att vi måste dra svansen uppåt här så att den ligger överst och nu ser man ju ingen skillnad så det blir lite svårt att jobba med. Vi tar vänster svans och så tar vi layer styles eller blending options och så tar vi color overlay. Färg, att man liksom färglägger. Sen så tar vi den här bruna färgen men vi tar en lite lite mörkare brunare färg så att man ändå ser skillnad på dem. För den ska ju tänkas att den är lite mer skuggad och lite i bakgrunden liksom.

Sedan för att liksom effektivisera så mycket så möjligt så med den högra svansen så högerklickar vi bara på effects här och så trycker vi på, vi högerklickar alltså på effects och så trycker vi på copy layer style. Sen går vi till höger svans och så högerklickar vi där och så trycker vi på paste layer style. Då får vi exakt samma på den också så att vi inte liksom, vad heter det, så att vi inte får olika färger på de två för det vore inte så snyggt.

Nu för att då kolla att de här två ligger på samma nivå så gör jag som så att jag skapar ett nytt lager som bara är provisoriskt så jag gör ingen, jag döper inte det. Sen väljer jag single row marquee tool där uppe. Så gör jag en liten linje här, ska vi se, precis i linje med där den högra svansen börjar och så färglägger jag den linjen till en färg som jag ser. Så går vi över till den andra sidan, till den vänstra svansen och då kan vi helt enkelt bara flytta ner den så att de är på samma. Sen kan vi ta bort det här lagret.

Det sista vi ska göra, det är att vi zoomar in lite här, skapar ett nytt lager. Tar markering, vanlig rektangulär markering och så tar vi liksom det som är här. Alltså från det att basen börjar till det liksom svansen slutar och så tar vi det som är här. Så färglägger vi det på det här nya lagret alltså. Då tar vi ytterligare en lite mörkare färg än svansen. Så tar vi det här polygonal lassot igen och så drar vi det från kanten här uppe till kanten här nere. Så drar vi det utåt där så att det är den här biten som är, vad heter det, markerad. Sedan, så kan vi kalla den vänster skugga och sen kopierar vi den. Duplicerar jag den. Så gör jag samma sak igen, transform, flip horizontal och så drar vi den till andra sidan. Då kan det bli att man får justera lite på andra sidan, att den är lite för långt ut eller för, att själva svansen är för långt ut och sådär. Så då tar vi höger svans där och så, ska vi se, vänster skugga copy. Så jag lägger den så då och lägger svansen så. Sen döper jag om vänster skugga copy till höger skugga.

Och tada! Nu har jag en ribbon och det var det jag skulle visa idag. Ha det så gott. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.