Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Gör egna penslar i Photoshop

Från filmen:

Göra egna penslar i Photoshop

Hej hörni.

Idag så tänkte jag visa er hur man kan göra sina egna penslar. Det här är väl egentligen bäst om man, om man liksom är duktigt på att illustrera eller så och kanske vill rita sina egna mönster som man sedan kan använda som penslar. Nu är inte jag det så därför kommer jag bara att visa er rent tekniskt hur man gör det. Kan också vara bra om man ofta använder en vattenstämpel i sin, i sina fotograferade bilder. Då kan man lätt spara den som en pensel för att slippa göra om den varje gång så då blir det lite bättre att använda den.

Men hur som haver, här har jag gjort en bild. Den är väldigt, väldigt simpel. Jag har helt enkelt använt en vanlig shape, gjort den i kolsvart på vit bakgrund för jag vill ju inte att det ska vara någon bakgrund på min, vad heter det, min pensel sen. Om jag hade lagt till exempel en grå bakgrund här bakom det svarta då hade det blitt lite genomskinligt i den färgen som man sen skulle välja att penseln skulle vara i. Hur som haver, man gör sin bild eller sin pensel så att säga och sedan är det bara att trycka på edit, jo det som jag ska säga också som är viktigt det är att om man till exempel väljer att ha en av de här shapesen som är egentligen helt jätteonödigt att göra en pensel utan en shape. En shape är ju egentligen lite bättre än en pensel om man frågar mig därför att den kan man göra större hur mycket man vill men det blir fortfarande samma kvalitet på den. Däremot om du, ah en pensel är ju lite som en bild att den här är ju sparad i just den här storleken och om jag då skulle vilja göra den större eller mindre så skulle ju inte den här, vad heter det, kvalitén i kanterna och så, den skulle inte vara lika bra, men den blir väldigt bra om man har shapes. Men ah, det hör inte hit.

Det jag skulle säga det är att det är viktigt att det här är ett lager. Det kan inte ligga liksom en shape så här, så, den kan inte ligga så för då fungerar inte detta utan det måste vara ett lager, så man lägger ihop det. Det kan man göra med control-shift-e eller command-shift-e, så, sedan så trycker man på edit och så går vi nedåt och så tar vi define brush preset. Så! Sen kan man döpa sin pensel typ till ribbon och när jag sedan går in i penslar ah men ta-da då ligger den där. Då kan jag gå in i någon av mina och så kan jag lägga en sådan till exempel om jag skulle vilja det. Även i andra färger, ah, som sagt det är ju helt värdelöst att göra en shape till en brush men om ni nu till exempel är duktiga på illustrera och vill göra era egna penslar liksom, ni vill rita era egna blommor som ni sedan lägger på bilder och så där då är det här ett skitbra tips. Det var det jag skulle visa er idag så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.