Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Gör egna actions i Photoshop

Text från film:

Gör egna actions i Photoshop

Hej hörni.

Idag så tänkte jag visa hur man gör egna actions i photoshop. Det kan ju vara så att man gillar att redigera bilder på ett visst sätt och inte orkar göra det varje gång. Då kan det vara bra att istället göra funktionsmakron som det heter på svenska eller en action som det heter på engelska då. Då gör man som så att man ser till att actions finns och det gör man under fönster eller window och så trycker man på actions. Då kommer actions upp här eller här.

Jag har massa actions här som jag både har gjort själv och som jag laddat ner. Man börjar med att trycka på nytt set här nere, create new set. Det ser ut som en pytteliten mapp. Så döper man sitt set, jag döper mitt till Sannas Rum. Sen trycker man på den som är bredvid som heter Create new action. Jag döper den till ljus och sen så trycker man på record. När man trycker på record då börjar den att spela in vad du gör. Så jag trycker på record och sedan börjar man då redigera bilden. Tänk på att allt du gör här kommer att spelas in så om du ångrar dig i efterhand, men jag börjar i alla fall med att göra lite kurvor på den. Gör den ljusare, man får ju givetvis göra precis som man vill. Sen så gör jag lite levels. Jag lägger in mer vitt eller mer svart. Sen så väljer jag att göra lite mättnad på den. Så där kanske, man gör ju precis som man vill. Man redigerar precis som vanligt. Man kan göra precis vad som helst, jag skulle kunna göra som så att jag gör ett nytt lager och så fyller jag det med vit färg om man vill ha den extra extra extra ljus. Sen kan jag antingen välja fill här eller så kan jag välja någon utav, vad heter det, de här blandningarna. Sen lägger jag ihop de två, det behöver man inte göra men i alla fall.

Vi gör som så att vi gör ytterligare en grej till på den. Vi duplicerar lagret där, filter, gaussian blur. Sen så lägger jag soft light på den. Så. Nu så tycker jag att min action är klar då och då så trycker jag på actions igen och så trycker jag på den lilla stoppknappen här nere. Då är min action färdig här.

Så om jag nu går in på historiken här. Tar jag bort allting som har hänt med bilden sen så går jag in på actions igen och så trycker jag på playknappen, men jag markerar först min egen action och så trycker jag på playknappen  så kommer den att göra allt som jag ville. Det är så man gör actions.

Det var det som jag hade tänkt att ni skulle få veta hur man gör idag. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll här. Ha det så gott. Hej hej.

 Slut på Actions i Photoshop.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.