Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Genomskinlig bakgrund

Genomskinlig bakgrund

Jag har fått frågan ett par ggr om hur man gör så att ens bakgrund lyser igenom på bloggen… och efter lite letande på nätet, så hittade jag något som fungerar riktigt bra.

Dock så ska man ha i åtanke att det inte fungerar om du har en version av Internet Explorer som inte är uppdaterad.. dvs version 7. Tyvärr är det många som inte har uppdaterat sin Explorer, vilket innebär att det du gör på din blogg, inte syns för dem. Vad du själv har för Browser och version, kan du se i min meny här till höger.

Hursomhelst… för att få bakgrunden genomskinlig, så gör du så här.

Gå in i din stilmall.

designa din blogg guide design blogga bakgrundsbild lägga in

Leta upp koden som heter body{

I min stilmall ser den ut så här:

body {
background: #000000 url(http://xs122.xs.to/xs122/07495/bakgrund1.jpg);
background-repeat: no-repeat;
background-position: center center;
background-attachment: fixed;
margin:0;
padding:0px 0 14px;
text-align:center;
color:#000000;
}

Det du ska lägga till i koden är följande rader:

/* opacitet for IE */
filter:alpha(opacity=75);
/* opacity: 0.75; filter: alpha(opacity=75); */
/* opacitet CSS3 standard */
opacity:0.75;
/* opacitet for Mozilla */
-moz-opacity:0.75;

Så i mitt fall skall det se ut så här i min stilmall:

body {
background: #000000 url(http://xs122.xs.to/xs122/07495/bakgrund1.jpg);
background-repeat: no-repeat;
background-position: center center;
/* opacitet for IE */
filter:alpha(opacity=75);
/* opacity: 0.75; filter: alpha(opacity=75); */
/* opacitet CSS3 standard */
opacity:0.75;
/* opacitet for Mozilla */
-moz-opacity:0.75;

background-attachment: fixed;
margin:0;
padding:0px 0 14px;
text-align:center;
color:#000000;
}

Mycket svårare än så är det inte.. dock så är exemplet här gjort så att bakgrunden lyser igenom överallt, dvs i menyn och liknande…

Om du vill ändra hur mycket bakgrunden skall lysa igenom, så ändrar du värdet från 75 till något annat.. men tänk på att ändra det på alla ställen…

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

42 comments

 1. SvaraLeone

  För mig blir det så att hela headern lyser igenom, går det att ändra på det? Alltså så att menyn och inläggen lyser igenom, men inte headern och bilderna?

  1. Svaragabriella,

   så blir det för mig med, vill inte heller att det ska lysa igenom bilder och header.. hur ändrar man det?

 2. Svaramathilda

  Så fort jag klistrar in det försvinner halva bloggen! Lite svårt att förklara, men lite efter där menyn slutar så tar ”fältet” också slut

  1. SvaraStina

   fin blogg!  🙂
   du har ju sånt där vitt i mitten där inlägget är, och en annan bakgrund runt det? fattar du? iaf, hur får man det så? har letat över hela internet det finns ju ingenstans? 

 3. Svarajennie

  de är väldigt coolt, men dock gillade jag inte att de lyser igenom på bilderna. hur kan jag ändra de? vill gärna ha ett svar.

 4. SvaraClaudia

  min bakgrund syns Firefoox, men inte IE ?:/
  Vad ska jag för för att den ska synas i båda ?
  testbloggen heter

 5. Svarasofie

  Kan man inte fixa som så att bara Headern blir genomskinlig? För jag vill att resten ska vara som det är innan man gör det genomskinligt och vill bara att headern ska vara det 🙂

  Tacksam för svar! 🙂

  1. SvaraEmma

   För mig funkade ingenting så jag är inte helt säker på rätt svar men.. Du vet säkert om programmet http://www.picnik.com, där kan du göra din egen bild genomskinlig sen är det bara att klistra in den som header. Bara ett tips! Hopps jag inte förstod fel hehe..

 6. SvaraEbba & Molly

  För mig funkade det jättebra, men undrar om det går att reglera hur genomskinlig det ska vara, tycker att det blev lite väl genomskinligt.. Tacksam för svar 🙂

  1. SvaraJimmy Segerås

   ”Om du vill ändra hur mycket bakgrunden skall lysa igenom, så ändrar du värdet från 75 till något annat.. men tänk på att ändra det på alla ställen…”

   Alltså, på varenda ställe det står ”75” eller ”0.75” osv, ändrar du. Om du vill att det skall vara ännu mer genomskinligt ska du sänka siffran ”75” till ett LÄGRE tal. Om du vill att det skall vara mindre genomskinligt ska du höja siffran ”75” till ett HÖGRE tal. Lycka till! =)

 7. Svaraida myrin ♥

  Har letat efter det här länge! 🙂
  men är det nån som kommit på hur man gör för att inte allt ska bli genomskinligt?

 8. Svarajosefin

  jag skulle också villja ha hjälp med de, jag har löst det med headern. Men jag vill att bilderna i inläggen ska vara 100% synlig, någon som kan:):)?

 9. SvaraMammabellaa
   filter:alpha(opacity=50);
  -moz-opacity:0.5;
  -khtml-opacity: 0.5;
  opacity: 0.5;

  klistrade jag in i headern då ser det ut så här för mig.

  #header {
  background: url(https://minbildadress.se) no-repeat bottom center ;
  width: 600px;
  height: 405px;
  filter:alpha(opacity=50);
  -moz-opacity:0.5;
  -khtml-opacity: 0.5;
  opacity: 0.5;
  float: right;
  }

  så här ser det ut då när jag har lagt opacity på 50%

 10. SvaraYuki

  Det blir jättesnyggt med lägre opacitet på bakrunden, men finns det något sätt att göra det så att bilderna i inläggen inte påverkas? *hoppas*

  tacksam för svar 🙂

 11. SvaraYuki

  Det verkar som att flera redan frågat detta, men kan man göra så att bilderna inte påverkas av den lägre opaciteten?

  tacksam för svar 🙂

 12. SvaraStina

  jag vill ha en sån som foki har det, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men liksom…
  hon har ju bakgrund, en rosa mönstrad, sen där själva INLÄGGET är så är det ju vitt, och så skulle jag också vilja ha det , för annar ser man inte min text. fattar någon? 
  TACKSAM FÖR SVAR! :D<3

 13. SvaraEmma

  Vet inte vart jag ska skriva, men jag har ett problem.. Det ligger en turkos ram runt alla mina bilder och hur jag än gör så får jag inte bort den! Vet inte hur jag ska göra. Något förslag?

 14. SvaraIsabell

  hej! jag ser att flera har frågat samma sak, men hur gör man så att endast den vita bakgrunden blir genomskinlig och inte bilderna och texten också? iallafall bilderna 🙂

 15. SvaraSandra

  hej, ja jag vet inte vart jag skulle skriva så de fick bli här.. Varför läggs aldig svar upp på kommentarerna! Om de gäller generella frågor så är de väl lättast för alla om du (som har sidan) svarade bland frågorna så slipper alla ställa samma frågor! Hur gör man för att få bakgrunden genomskinlig och bilder och text som vanligt?

  tack!

 16. SvaraEmelie

  Hej!
  Jag har precis gjort en downdrop meny på min blogg, och skulle vilja att det vita i undermenyn blir lite genomskinligt. Skulle du kunna förklara för mig hur jag gör ? Skicka gärna svaret till min mail.
  Vore jätte snällt!

  Mvh Emelie T

  1. SvaraMartina

   Jag vet hur man gör! 🙂
   Jag har gjort ett inlägg på min blogg där det står hur man ska göra (jag har det inte så själv, men har lagt upp det i alla fall för många har frågat)
   Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet eller i min gästbok som tack 😉

   PUSS♥

  2. SvaraMartina

   Jag vet hur man gör! 🙂
   Jag har gjort ett inlägg på min blogg där det står hur man ska göra (jag har det inte så själv, men har lagt upp det i alla fall för många har frågat)
   Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet eller i min gästbok som tack 😉

 17. Svaraanonym.

  Hej, när jag testar det så blir det genomskinligt som jag vill ha det, men efter några sekunder så blir det som vanligt igen! Varför blir det så? Jag har valt 70 på alla ställen. Sjukt tacksam för svar! 🙂

 18. Svarapimpina

  Som många andra frågat, hur får man bilderna att inte bli genomskinliga? Det är ju bara sjukt irriterande att dom knappt syns :p

 19. Svaravicki andréa olofsson

  hur gör man om man vill ha menyn genomskinlig men inte texten o bilderna och sånt ?. får panik man för ju inte svar på sina fråga på denna bloggen.

 20. SvaraLotta

  Seriöst, får allting att funka men vill att bilderna skall synnas normalt och inte vara genomskinliga? Har testat och testat men hur går det?
  Många har frågat samma men ingen får svar, svara ens om det går alls lixom? Tack 🙂

 21. Svaraelita

  Jag vet hur man gör för att få genomskinlig bakgrund på inläggen UTAN att få text/bilder genomskinliga. Kontakta mig på min blogg om det är någon som fortfarande behöver hjälp 🙂 )

 22. SvaraEmelie

  kan man lyckas använda den här koden i content (bakgrunden för inläggen) utan att alla bilder och de i inläggen också blir genomskinliga?

  1. SvaraSanna Preifelt

   Opacity-egenskapen gör tyvärr att alla element inom det element du lägger opaciteten på blir genomskinliga. Det du kan göra är att skapa en bild i Photoshop (som är lika bred som content, men behöver inte vara mer än ca 10px hög) som är relativt genomskinlig, ta bort background: #fff; under #content och lägga till bilden istället

   background: transparent url('dinbild') repeat-y;

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *