Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Genomskinlig header i Photoshop

Text från filmen:

Genomskinlig header i Photoshop

Hej hörni.
Jag tänkte visa er hur man kan göra en header i Photoshop som är delvis genomskinlig så att man ser igenom till bakgrunden. Det är ju väldigt många som har börjat använda väldigt färgglada eller mönstrade bakgrunder och då är det många också som vill att delar av headern ska vara liksom genomskinlig så att man ser igenom vilket kan ge en lite cool effekt sådär.

Det man gör då om man använder Photoshop det är att man skapar sig ett nytt dokument och så gör man det så pass stort som man vill att headern ska vara. Nu gör ju jag bara en demo för er liksom, jag demonstrerar för er hur man gör så jag väljer att göra mitt i 800 pixlar brett och 604 pixlar högt och det viktiga är också att man sätter bakgrunden till transparant, annars kommer det här inte att fungera. Så, då ska vi se, så där och sen är det bara att börja skapa sin header och jag kommer inte att göra något avancerat nu utan jag bara visar något här. Så och då kommer det bli som så att om det här är min header så kommer det som är på det genomskinliga att synas igenom, så om jag lägger ett lager här under bara för att demonstrera för er vad det är som kommer synas igenom så är det alltså det som blir grönt nu som kommer synas, så där ser ni så då blir det liksom genomskinligt här och var. Hade också kunnat göra till exempel, ska vi se här, hade kunnat flytta den här, om jag gör så här istället, att vi gör den här lite mindre så att jag visar lite bättre hur jag menar här, så ska vi se.

Det gröna är alltså bakgrunden och det vita är min header men så kanske jag vill att det, att visa delar här som ska vara genomskinliga, så då tar jag bara bort det här. Det viktiga är ju också att man tar bort det gröna sedan ifall man testar det här men en bakgrund. Så här skulle det se ut för mig och då hade jag kunnat placera någonting där bakom eller att min bakgrund syntes igenom helt enkelt. Sen så är det ju också jätteviktigt att när man sparar detta, att man sparar det i PNG eller gif eller något liknande. Det går inte att spara detta i jpeg eller jpg eller några av de formaten och det beror på att när jag sparar något i jpeg så kommer inte den här transparanta bakgrunden att följa med utan det kommer lägga sig en vit bakgrund där per automatik och då kan man ju inte se igenom för då ligger det ju en bakgrund där. Så viktigt alltså att man sparar sin header i ett format som tillåter transparant bakgrund.

När man sedan laddar upp det på sin blogg så gör man ju det under header precis som när man laddar upp en vanlig header men när man skriver background så skriver man ju en färgkod efter men där är det viktigt att man skriver transparent men jag kommer att lägga det precis nedanför videon här så att ni ser det, så det är inga problem. Det var det jag skulle visa er idag så får ni fortsätta ha en fortsatt trevlig tredje advent, ha det så gott. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.