Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Frilägg en bild i Photoshop

Frilägg i Photoshop – Sanna visar hur enkelt det är att frilägga bilder i Photoshop.

 

Från filmen:

Frilägg en bild i Photoshop

Hej hörni.

Idag så ska jag visa er ett smart tips om man vill klippa ut bilder i Photoshop, alltså lägga en vit eller genomskinlig bakgrund så att det inte finns den bakgrunden som är med på fotot. Det här tipset är, vad heter det, väldigt, det blir ett snyggare resultat. Det var som min morfar lärde mig när jag var liten att om man målar i en målarbok så ska man alltid fylla i konturerna innan man börjar färglägga för att liksom få den här kanten och att man inte hamnar utanför och lite det gör man i det här, i den här funktionen också.

 

Det finns ju andra sätt att klippa ut än det här sättet men jag tycker att detta är bäst men jag tänker bara visa lite problemen som kan uppstå om man till exempel använder, vad heter det, trollstaven som ett exempel. Så om jag färglägger här nu, eller förlåt, om jag markerar här så ser ni att är det lite vitt här eller liksom att, här går det, det kan vara en enda pixel som inte skiljer sig åt från bakgrunden och då går det hela vägen in på jackan liksom så det är inte alls optimalt. Plus att om jag nu tar bort detta, så och så zoomar jag in så blir det väldigt, väldigt skarpa och fula pixliga linjer och det vill vi ju inte ha utan vi vill ju ha en mjuk övergång mellan liksom bakgrunden och så där så att det verkligen blir snyggt sedan när man ska applicera det här på kanske en annan bakgrund eller vad man nu vill göra.

 

Vi har även det som heter magnetic lasso tool och där kan man ju i så fall försöka dra med musen så att den följer konturerna men det är inte alltid den vill samarbeta heller och visst, det tipset som jag ska visa er nu det är ganska pilligt och det tar lite längre tid men det ger otroligt mycket bättre resultat.

 

Det man gör det är att man trycker på den här lilla, vad heter det, ikonen och det är en snabbmask man kan också trycka på q bara eller så trycker man på den och sedan så väljer man brushtool, alltså penseln och så väljer man en pensel som ah inte nödvändigtvis behöver ha speciellt mycket, vad heter det, mjukhet eller vad man ska säga. Alltså den behöver, den kan vara hård, alltså att den inte är, den drar liksom hela linjer gentemot den som är mjuk som är väldigt så molnig eller vad man ska säga. Den är väldigt diffus eller vad man ska säga eller jag vet inte vad man ska kalla det på svenska men hardness, på hardness ska det vara 100% i alla fall och sedan så får ni välja vilken size ni vill ha själva, beroende på vad ni känner er bekväma med och det kan vara så att under själva färgläggningens gång att man behöver byta både form och färg höll jag på att säga men både färg och hårdhet och, vad heter det, format på penseln. Det kan vara så att man behöver en rak pensel på vissa partier och så där.

 

Men i alla fall, jag brukar göra så att jag zoomar in så att jag verkligen ser och sedan så börjar jag fylla i de här konturerna som jag sa och då gör det ingenting om man hamnar lite utanför. Men försökt vara så korrekt som möjligt. Då ska vi se och sådana här små saker som ögonfransarna det brukar jag alltid avvakta med. Jag använder alltid den tjocka penseln så långt jag kan och sedan när det liksom inte går mer då går jag över till att använda en lite smalare pensel. Man får zooma in och ut hela tiden här, ja, så sitter man helt enkelt bara och färglägger hela den här bilden så att hela det som man vill ska bli utklippt det ska vara i den här lite rödaktiga färgen då. Nu gör jag det lite slarvigt bara för att ni ska förstå hur jag menar för jag förstår att ni inte orkar sitta och titta på det här i 20 minuter till. Då ska vi se, så jag gör det väldigt slarvigt, men ni ska inte göra det slarvigt och jag gör det inte slarvigt i vanliga fall men nu gör jag det ganska slarvigt.

 

Är det så att man råkar göra det lite slarvigt så finns ju alltid suddigumms-verktyget så att man kan sudda ut det man har gjort och det kan man även göra i efterhand. Då ska vi ser här, så och sedan när man är färdig och har färglagt allting då trycker man på den här snabbmaskningen och då blir det som en markering på det som inte har, man inte fyllde i. Så om jag nu trycker på, vad heter det, delete eller backspace eller så då försvinner det som är runtomkring och om jag nu hade varit lite mer noggrann så hade ju inte det här runtomkring varit kvar men är det så att det finns lite delar som fortfarande är kvar så kan man alltid använda, vad heter det, suddgummit och då dra liksom fint ut jämt med kanten här. Så det här är ett väldigt bra sätt att klippa ut bilder om man nu ska använda dem på till exempel en header eller något om man vill ha en annan bakgrund än det som är på bilden så kan det bli skitsnyggt att göra på det här sättet och det var dagens tips då får jag önska er en fortsatt trevlig dag. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.