Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Favicon – Få en ikon i din browser för din hemsida

Favicon – Få en ikon i din browser för din hemsida

favicon

Börja med att skapa en bild, det kan vara en gif eller en png. Bilden bör inte vara för stor, för den bild som visas i browsern är inte större än 16×16 pixlar, och om man har en för stor bild så förminskas den och blir väldigt otydlig. Så mitt förslag är att du antingen gör en bild som är exakt 16×16 px eller en som är lite större, typ 30×30.

När du har din bild klar, då ska vi börja med att lägga in den på bloggen. Gör så här:

1. Gå in på din blogg, och välj att ladda upp en ny bild.
ladda upp bild

2. Bilden du nu har laddat upp har ju en egen adress, den får du fram genom att klicka på bilden, eller ännu bättre, högerklicka och välj att öppna bilden i ny flik eller på en ny sida. Då har du adressen framme hela tiden.

3. Kopiera följande kod:

<link rel="shortcut icon" href="adressen till din bild">

4. Gå in på din blogg igen och gå till dina kodmallar. Klistra in koden du kopierade någonstans ovanför </head>.
redigera kodmall

5. Där det står adressen till din bild lägger du nu in adressen till bilden som du laddade upp nyss. Spara sen din kodmall och gör likadant på de andra kodmallarna.

kodmall

Klart! Nu bör du se din favicon högst upp i din webbläsare när du besök din hemsida. Glöm inte ladda om din hemsida om du inte kan se din favicon.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.