Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Fast bakgrundsbild

Tänkte göra ett litet tillägg till guiden om hur man lägger till en bakgrund på sin blogg.

Om man vill ha en bakgrund som är fast, dvs den rör sig inte när man scrollar, så kan man ordna det.

Tänk på att det oftast är bäst att ha en riktigt stor bakgrund i så fall, som klarar av att täcka in hela bilden även om man har en upplösning som sträcker sig upp mot 1200 pixlar.
Givetvis så behöver du inte ha en så stor bakgrund, utan du kan ha en liten bild som du låter upprepas (läs längre ner)… den kan du också låsa fast.

Hur som helst….

Så här får man göra i så fall.

Utgå ifrån guiden jag gjort tidigare, med skillnad att om du ska ha en riktigt stor bakgrundsbild, så måste den laddas upp på någon annan server, annars kommer den skalas ner.

Koden du ska lägga in kommer nu att se ut på det här sättet istället:

body{
background-image: url(http://adressen till din bild);
background-repeat: no-repeat;
background-position: center center;
background-attachment: fixed;
}

Det som är tillagt är de tre nedersta raderna; background-repeat: no-repeat; background-position: center center; background-attachment: fixed;

Jag ska förklara vad de betyder.

background-repeat – Skall bakgrunden upprepas om den inte täcker hela skärmen? Välj mellan no-repeat (upprepas ej), repeat-x (bilden repeteras åt höger men inte neråt) eller repeat-y (bilden repeteras neråt men inte åt höger)

background-position – Här anger man hur bilden skall positioneras. I exemplet så är bilden cetrerad både i höjdled och sidled. Använd dig av värdena top, bottom, left, right och center. Första värdet som anges är det i sidled och det andra är höjdled.

background-attachment – Den här kodraden anger precis det som vi vill göra, nämligen ha en bild som är fixerad. Så den behöver du inte ändra något i.

Använd detta tips tillsammans med inlägget om hur man lägger in en bakgrundsbild.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.