Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Färgkarta, färgkoder, välj själv precis som i Photoshop

Färgkarta, färgkoder, välj själv precis som i Photoshop

Färgkoder – välj färg i färgkartan

HTML färgkoder är ett måste när man designar en webbplats. En färgkarta har man alltid ett behov av som webbdesigner/bloggdesigner… och det är inte alltid man har tillgång till Photoshop eller något annat bildprogram, då kan man använda sig av denna som jag har här!

Klicka på den färg som du vill ha, och vips så får du upp den färgkoden i rutan.

Hexadecimala färgkoder

När du använder dig av färgkod så är det en hexadecimal färgkod. Det innebär att en färgkod består av sex tecken. Varje tecken kan vara en siffra mellan 0 till 9 eller en bokstav mellan A till F. Före färgkoden sätter du ett ”#”. Färkoden #CCCCCC betyder att det är en ljusgrå färg.

Färgerna är uppdelade i RGB. R står för rött. G står för grönt. B står för blått. Varje färg upptar två tecken av den hexadecimala färgkoden. Så egentligen är en färkod en sammansättning av färgerna rött, grönt och blått.

Genom att använda vår färgväljare kan du få fram en hexadecimal färgkod för just den färg du vill använda på din blogg. Andra namn för gexadecimala färgkoder är HTML-färger och webbfärger.

Exempel på färgkod

Här kommer några exempel på HTML-färgkoder.  Koden kan du sedan lägga in i din HTML-kod eller direkt i din CSS.

Svart färgkod – #000000

Vit färgkod – #FFFFFF

Röd färgkod – #FF0000

Orange färgkod – #FF8000

Du förstår principen, men enklast är det att markera rätt färg på färgpaletten i färgkartan och därefter kopiera HTML-färgen in i din kod. Det kan också vara bra att känna till att vissa standardfärger kan du skriva in direkt i koden. Istället för att ange deras färgkod anger du deras färgnamn. Det vill säga du skriver direkt namnet på färgen du vill använda. Det funkar för följande färger: aqua, black, blue, fuchsia, gray, green, lime, maroon, navy, olive,purple, red, silver, teal, white, yellow.

 

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.