Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Få inspiration till bloggdesign

Få inspiration till bloggdesign

Hej!
Något som man ibland kan fastna på när man ska skapa en bloggdesign är hur det ska se ut! Layouten till exempel. Jag har några tips på vad du då kan göra:

1. Om du har photoshop eller likande program, börja med att skapa en bild på hur du vill ha din bloggdesign. Genom att börja planera hur layouten ska se ut och vilka färger som du ska använda är det lättare att komma vidare. Detta är det bästa att göra innan du börjar koda eftersom om du redan har en idé när du kodar slipper du ändra hela tiden om du inte är säker på hur du vill att det ska se ut.

2. Sök på internet efter snygga hemsidor eller bloggar. Inget kan gå fel när du blir inspirerad av andras arbete!

3. Gå in på paletton eller adobe color cc och börja leta runt efter färger du tänkt på och se vilka nyanser det finns och vilka komplementfärger du kan använda. Ett färgschema är en av de viktigaste sakerna att ha i din design för det skapar en röd tråd!

4. Skissa på ett papper! Tänk ut dina grundliga idéer du har och bara kladda ner det på ett papper, detta kan du göra innan du börjar i t.ex. photoshop för att ännu lättare veta hur du ska lägga upp designen.

Planering är viktigt när det gäller kodning och design så hoppas dessa punkter hjälpte till i din tankeverkstad!
/Astrid B

18 år gammal, går teknikprogrammet tredje året med inriktning på information och media. Läst kurs inom webbutveckling och är mycket intresserad av webbdesign.

Läs mina andra inlägg

2 comments

 1. SvaraTherese

  Hej!
  Visste ej vart jag skulle skriva min fråga men skriver här och hoppas på svar 🙂 Jo, min design har precis fixats av en tjej och jag är jättenöjd! Dock ser den inte bra ut i ”mobilläge” och jag skulle helst inte vilja använda blogg.se egna mobil anpassade design. Vad gör jag? 🙂

  1. SvaraFredrik Le Falk

   Hej Therese,

   när jag tittar på din blogg ser det riktigt bra ut i mobilen!
   Men det är kanske inte din nuvarande design som du menar. För att anpassa sin design för mindre skärmar så använder man Media Queries i sin kod – dvs man anpassar utseendet efter olika skärmstorlekar. Sanna visar här:
   Det är inte det lättaste att göra om man är ovan att jobba med kod, så om du låtit någon annan göra din design skulle jag funderat på att låta någon annan mobilanpassa den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *