Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Få en avatar framför kommentarerna på nya blogg.se

En funktion som har funnits sen starten av nya blogg.se är att man kan få en avatar intill de som har kommenterat och signerat med sitt eget blogg.se konto. Men, det är något som inte finns med automatik på alla stilmallar, utan bara på några av de nyare.

Så här kan det se ut:

utan avatar

avatar kommentar

Det är inte så svårt att lägga in detta på sin blogg ifall man inte har den funktionen just nu, och som vanligt tänkte jag visa er hur man gör.

1. Gå in på din blogg och gå in under kodmallar, välj kodmallen för inlägg.

2. Leta upp följande kodavsnitt:

<div class=”default”>Kommentarer </div>

{% for comment in comments %}
<div class=”commentheader”>
Postat av: {{ comment.name }}
</div>
<p class=”commenttext”>{{ comment.body }}</p>
<div class=”commentmeta”>

3. Kopiera följande kod:

{% if comment.avatar %}
   <img src="{{ comment.avatar }}" />
{% endif %}

4. Lägg in ovanstående kod under följande kodrad:

{% for comment in comments %}

kod kommentarsavatar

Publicera dina ändringar och gå vidare till nästa steg.

5. Kopiera följande kod:

.comment-avatar{
float: left;
margin: 5px;
}

6. Gå in i din stilmall och lägg in ovanstående kod längst ner och spara allt sen.

stilmall avatar

Nu så kommer alla som bloggar på blogg.se och som väljer att signera sin kommentar med hjälp av sitt konto att få en liten avatar intill sin kommentar.

Lätt va?

 

Från filmen:

Avatar i kommentarerna

Hej hörni.
Idag ska jag visa hur jag har gjort här på min bloggtips-sida för att få en avatar bredvid den personen som har kommenterat. Här ser ni till exempel Pontus som har en fotoblogg, då hamnar den bilden som han har laddat upp på sin blogg där och det fungerar ju bara med ny blogg.se så om jag skriver en kommentar här till exempel, testar lite, så kan jag inte fylla i namn och URL och så utan jag måste vara inloggad och skicka signerat som Sanna då och så rullar jag ner och då är jag där till exempel.

Det är det jag ska visa er idag helt enkelt. Ta den första koden som ligger här nedanför som heter kodmallskod, kod inte kol utan kod, gå in på design och redigera kodmallar och ta inlägg för det är ju på inläggssidan vi ska pilla lite nu. Bläddra ner så att du kommer till det stycket som heter comment-name eller postat av kan det också stå innan. Det ligger precis nedanför div class comment-header och du kan ju alltid söka på det genom att trycka control-f eller command-f om du har en MacBook eller en vanlig Mac. Så vi söker på det, så ska vi se här, comment.name, precis innan där så ska du alltså klistra in den koden som heter kodmallskod 1, så den klistrar du under här nere och sen är det bara att trycka på spara, publicera ändringar.

Då ser ni att jag gjort så här att det är width och height och där kan ni bestämma själva hur stora ni vill att de här bilderna ska vara, om det ska vara kvadratiska eller om de ska vara rektangulära. Problemet där är ju att bilderna är ju inte så stora i sig så man kan ju inte ha den hur stor som helst men i alla fall, sen har jag gjort så att jag har gjort en stilmallskod också, som då styr den här, vad heter det, bilden. Som ni ser här att jag har lagt en liten skugga och jag har lagt en liten ram runt. Så stilmallskoden som är där nere, ta den sen och så går vi in i stilmallen, redigera stilmall och så kan ni klistra in den längst ner, comment-avatar, klistra in den där och sen är det helt enkelt bara att leka med de här värdena som är här.

Margin är ju alltså hur långt det är mellan namnet och bilden, hur långt det är uppåt, hur långt det är åt sidan och hur långt det är neråt. Sen har vi den här moz box-shadow, box-shadow, det är ju alltså om det ska vara någon skugga på och det får man ju välja helt själv om man vill ha skugga eller inte och sedan så har vi de här border och då kan man ju välja vilken färg man vill ha. Jag har ju tagit en vit border men man behöver inte ha någon alls och vill man inte ha någon så är det ju noll man ändrar till där då och så är det ju margin och padding som man byter för att justera runt den här bilden. Alltså att den ska vara inåt, alltså inåt i sidan eller neråt i sidan eller mer åt höger eller vänster och så vidare. Ni vet hur margin och padding fungerar. Sedan om det ska vara till höger eller vänster och jag väljer ju vänster, jag tycker att det ser bäst ut men det får man ju självklart välja själv.

Det var det jag skulle visa er idag så, en snabbgenomgång då. Ta kodmallskoden och klistra in den där jag sa att den skulle vara inklistrad på inläggssidan och spara. Ta sedan stilmallskoden och lägg in den längst ner i stilmallen och justera värdena så som du vill ha dem och du kommer du, alla de personerna som kommenterar igen att trycka signerat som och så sin inloggning då, de kommer få en sådan här bild då om de har någon uppladdad. Sen kan det också bli så att har man nya blogg.se och man tar skicka signerat som och så sitt namn eller bloggnamn då, men man inte har en bild där, då blir det som en sådan här vanlig Facebook-bild ifall man inte har laddat upp någon, ja liknande det helt enkelt. Det är också ett tips som ni som vill kan använda på eran blogg för att göra den lite mer spännande. Ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.