Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Få din blogg/hemsida att synas på Google

Få din blogg/hemsida att synas på Google

Ett problem som jag vet att många tycker att de har är att man inte får upp sin egen blogg på google när de söker efter ord eller fraser som finns med i olika inlägg.

Det brukar oftast ta ganska så lång tid att få en blogg att synas/indexeras på Google, om man inte vet vad man pysslar med när det gäller sökmotoroptimering vilket är en hel vetenskap i sig.

Men, det finns några saker som du kan göra för att få din blogg att synas lite snabbare bland sökresultaten iaf.

1. Gå in på Google och lägg till adressen till din blogg manuellt.

få din blogg att synas på google1

2. Se till att du får inlänkar till din blogg.
Det här är ett lite svårt ämne, för man kan gå tillväga på många olika sätt för att få inlänkar och med inlänkar menar jag att adressen till din blogg/hemsida finns på andra bloggar/hemsidor.
Det är en fin linje mellan att spamma med en massa länkar överallt och att faktiskt länka på ett bra sätt.

Nu är Google relativt smarta, så de bortser relativt mycket från spammade länkar, men den stora skadan är egentligen att du ger dig själv och din blogg/hemsida ett dåligt rykte om du spammar en massa länkar.

Det du kan göra iaf för att få lite mer inlänkar är att be en kompis som har en blogg/hemsida att skriva ett inlägg och i det länka till dig.
Du kan kommentera andra bloggar med en meningsfull kommentar och i kommentaren lägga in adressen till din blogg/hemsida.
Om du har en facebooksida så kan du länka till din blogg/hemsida därifrån.

Detta är några sätt du kan få Google att ”se” din blogg/hemsida, men glöm inte bort att det ändå kan ta tid innan du syns bland sökresultaten.

För att se om din blogg/hemsida har indexerats hos Google så kan du gå in på Google och skriva följande i sökrutan: site: Adressen till din blogg/hemsida
Du skriver alltså din egen adress.

Då får du upp hur många sidor som har indexerats hos Google.

få din blogg att synas på google2

I mitt fall så finns det ungefär 41700 sidor som har nån koppling till min adress.

Om du inte får upp något resultat, så betyder det att din sida inte har indexerats än. Då är det bara att vänta lite till.

Lycka till!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.