Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Enkel vinjettering i Photoshop

Enkel vinjettering i Photoshop

Hej! Det här blir mitt, alltså Hannas, allra första inlägg som skribent på Designa Din Blogg, och vad är väl inte bättre att börja med än ett enkelt tips på hur du får till en snygg vinjettering! Det här är bland de enklaste, men mest användbara bildredigeringstipset jag vet, eftersom en vinjettering kan tillföra väldigt bra djup i en bild.

I mina inlägg så kommer jag alltid att prata om verktyg och funktioner på engelska, eftersom det vad jag är mest bekant med. Har du ditt Photoshop på svenska eller vill veta kortkommandon så finns det en ordlista här.  Jag använder mig av Photoshop CS5, har du en äldre eller nyare version kan det se lite annorlunda ut. Alla bilder går att förstora om du klickar på dem, och är det någonting som är krångligt att förstå är det bara att fråga om hjälp!

 

bild1

1. Öppna den bild du vill lägga vinjettering och välj ”Elliptical Marquee Tool”  från verktygslådan  till vänster. Högst upp i raden, här inringat med rött, står det feather. Skriv där ett ganska högt tal, för att få en ”luddig” kant på vinjetteringen, istället för en rak kant. Jag brukar använda 150px vilket fungerar väldigt bra!

 

bild2

2. Använd Elliptical Marquee Tool för att göra en rund eller oval markering på bilden. Det är den delen som inte kommer att bli vinjetterad. För att omvända markeringen trycker du i windows på ctrl+shift+I och på mac Cmd+shift+I. Det område du har markerat ska då se ut ungefär som på bilden ovan.

 

bild3

3. Den här bilden är en gif, klicka på den för att få se den. Välj nu image > adjustments > curves.  Dra sedan i reglaget så att du får önskad effekt på vinjetteringen, och voilá! Du är klar!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.