Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Egen domän på blogg.se – Loopia

Egen domän på blogg.se – Loopia

Egen domän på blogg.se – uppdaterad guide 2017!

Blogg.se har ett tag haft en funktion, där du kan välja att ha egen domän, utan att ha ett eget webbhotell. Dock har den guiden varit väldigt svår att förstå sig på, så jag tänkte jag skulle visa med bilder hur man gör.

Använder du inte blogg.se och vill ha en egen domän?

Kolla då vår guide om hur du skapar en egen på blogg med eget domännamn.

Först ska jag förklara lite närmare om domännamn och så.

När du bloggar på blogg.se så har du en subdomän, dvs din adress ser ut t ex så här: https://designadinblogg.blogg.se och då finns blogg.se med i adressen.

Om du vill ha en egen domän, så får du adressen på det sättet som jag har: https://designadinblogg.se dvs utan blogg.se i adressen.

En domän kan man skaffa på många olika ställen, jag har valt att göra en guide för om man skaffar den på Loopia. Det är absolut enklast och det är hos Loopia vi har Designa Din Blogg (både domännamnet och webbhotell).

Priset för att ha en egen domän, är cirka 200:- per år, lite beroende på vilken ändelse man vill använda sig av. Ett konto för domänen kostar 99:- och SE-domän kostar 129:-.

Hur gör man då?

Koppla domän på blogg.se

Gå in på Loopia.

1. & 2. Fyll i det domännamn du vill registrera (1). Klicka sen på sök (2).

 

Loopia domännamn

 

 

3. & 4. Nu kollar sidan upp om den domänen är ledig som du har valt, du ser även andra möjliga adresser. Klicka på Lägg till i kundvagn (3) för den domän som du vill köpa och klicka på Fortsätt till nästa steg (4).

 

registrera doman

 

5. & 6. Webbhotell behöver du inte, men däremot LoopiaDNS (5). Klicka sedan på Fortsätt till nästa steg (6).

 

egen domän registrera

 

 

 

7. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas, de som har  *  måste fyllas i. Du kan trycka på knappen Hämta adress när du har skrivit i ditt personnummer, för att få lite hjälp med att fylla i namn och adressuppgifter.

 

 

köpa domän

 

 

8. Nu ska du välja hur du vill betala för din domän. Betalning med kontokort går absolut snabbast.

 

 

Nu får du en bekräftelse på att din beställning har gått igenom, och samtidigt så skickas ett mail till dig med dina kontouppgifter.

 

 

9. I mailet som du får, finns det uppgifter för att du ska kunna logga in på Loopia..

Klicka på länken och logga in.

 

logga in

 

 

 

9. Leta upp ditt domännamn och klicka på den röda knappen (9) till vänster om ditt domännamn.

 

domännamn

 

 

 

10. Scrolla ner och klicka på DNS-editor (10).

dns editor

 

 

11. Nu har du eventuellt några rader med text och grejer, och om du har det, så ska du radera dessa rader. Se bilden nedan. Ta bort allt.

 

radera dns

 

 

Radera en och en, och då kommer du få en ruta som frågar om du verkligen vill ta bort DNS-posten, och det ska du göra!

 

 

12. Nu ska du lägga till nya DNS-poster, så klicka på Lägg till subdomän.

 

 

addera dna

13. Fyll i följande i rutorna.

Subdomän: @

Typ: A

TTL: 3600

Data: 83.140.163.114

Klicka sen på Lägg till.

peka domän till blogg

 

 

14. Klicka på Lägg till subdomän igen. Fyll i följande i rutorna:

Subdomän: www

Typ: CNAME

TTL: 3600

Data: dindomän.se

domäner

Klicka på Lägg till igen.

 

 

14. Klicka på Lägg till  subdomän ytterligare en gång. Fyll i följande saker i rutorna:

Subdomän: *

Typ: A

TTL: 3600

Data: 83.140.163.114

Klicka på Spara.

 

domänerna

15. Nu ska du ha en lista med minst dessa tre rader, en på *, en på @ och en på www.

 


16. Logga nu in på din blogg, och gå in under Inställningar>Koppla domän
Fyll i ditt domännamn i rutan, utan www. I mitt exempel aktien.nu
Klicka sen på spara.

koppla domannamn

17. Om du får upp en text där det står att du inte har angett en CNAME, så betyder det att din DNS-pekning inte har slagit igenom ännu. Det innebär även att din blogg inte kommer att funka tills det att dessa har slagit igenom, men lugn, den gör det snart. Det kan ta upp till ett par timmar innan de nya DNS-inställningarna träder i kraft, så ha lite tålamod.
domän på blogg.se 3

 

Nu har du lyckats med att peka om din blogg till en helt egen domän. Tänk på att det kan ta ett par timmar innan pekningen slår igenom och besökarna flyttas över. Så avvakta några timmar om det inte skulle funka direkt!

Lycka till!

Om du redan har en domän hos någon annan, så ber jag dig att fråga dem i så fall om lite hjälp.

Lite vanliga frågor som dyker upp om detta är bland annat:

– Vad kostar det med en egen domän?

Det kostar inte mer än 129:- per år (om du väljer en .se domän). Sedan tar Loopia 99 kronor för DNS-kontot där du förvarar din domän och pekar om den. Väljer en .nu eller .com så är priset annorlunda, men det är inte mycket mer än en hundring per år.

Det finns flera ställen där du kan köpa domännamn, men ingen har lika bra domänhantering som Loopia.

– Om jag skaffar en ny domän, var skriver jag mina inlägg då?

Du skriver dina inlägg precis på samma sätt som innan, dvs du loggar in på blogg.se som vanligt och skriver alla inlägg där.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

74 comments

 1. SvaraSarah

  Jag har följt instruktionerna och efter datan som jag fört in där jag skriver mitt domän namn hamnar en ”.” som inte går att ta bort. När jag sedan ska försöka Domänpeka blogg.se så får jag detta meddelande ”Domänen verkar vara felaktigt pekad. Har du följt instruktionerna ovan så kan det dröja upp till 24 timmar innan dessa får effekt.”

  Hur ska jag göra?

 2. Svaravictoria

  Hej! Jag har följt allt du skrivit, gjort rätt hela tiden osv, men ändå så funkar det inte! Har gått över 24 timmar med ändå funkar det inte.. kommer bara upp ”Domänen verkar vara felaktigt pekad. Har du följt instruktionerna ovan så kan det dröja upp till 24 timmar innan dessa får effekt.” .. den är betalad också men det står att den inte är det.. Vad ska jag göra?

 3. SvaraJonna

  Hej! Jag undrar lite, om jag nu inte skulle vilja ha en egen domän längre, hur funkar det då? Får jag tillbaka min yonnaarvidsson.blogg.se adress då?

 4. SvaraJonna

  Och sen undrar jag också, när folk ska gå in på bloggen och skriver in yonnaarvidsson.blogg.se kopplas det till min blogg fast jag har ändrat domännamn då?

 5. SvaraAnnie

  Hej, det kommer upp ”Domänen verkar vara felaktigt pekad. Har du följt instruktioerna ovan så kan det dröja upp till 24 timmar innan dessa får effekt.” Men det funkar ju inte! Nån som vet hur man gör?

   1. Malin

    Jag hade också samma problem. Gå in på dina inställningar och koppla domännamn på blogg.se och lägg in din adress igen efter 24 timmar. Då funkade det för mig! 🙂

 6. SvaraKumlinaren

  Det verkar vara många som har problem med det här … Jag undrar också vad som händer om man vill byta tillbaka till sin gamla .blogg.se-adress, går det då? Och vad händer om någon går in på min ursprungliga .blogg.se-adress när jag har en ny domän, skickas man vidare automatiskt till den nya domänen då?

  Tacksam för svar! Du gör ett bra jobb!

 7. SvaraMoa

  Vill verkligen ha svar på den här frågan! :3 Min blogg heter ju , måste jag då använda domänet Shiwa.se, eller kan jag välja till exempel Ponnygalen.se?

  SJUKT TACKSAM FÖR SVAR! <3

   1. Moa

    DOmänet som jag vill ha är inte ledigt, men det finns ingen sida som heter det heller? 😮 Vad kan det bero på? 😮


   2. Author
    Lari

    Det kan vara så att det är någon som har köpt domänen…men inte har någon aktiv sida på den. Det är många som gör så, för att kunna sälja vidare domännamn sen.

 8. Svarabea

  Domänen verkar vara felaktigt pekad. Har du följt instruktionerna ovan så kan det dröja upp till 24 timmar innan dessa får effekt.
  VAD SKA JAG GÖRA ?!

  1. SvaraFelix

   Gå in på blogg.se och logga in. Välj den blogg som du vill peka domänen till och klicka sedan på kugghjulet i menyn och sedan på inställningar. Gå längst ner så ser du ”Koppla domännamn”. Skriv in det domännamn du har köpt och sen kanske det ska lösa sig. Hoppas jag. 🙂

 9. SvaraLinn

  Jag har köpt en domän igår och när jag skriver linnahlborg.se så kommer jag till min blogg som det ska vara. MEN det ändras till linnahlborg.blogg.se automatiskt i adressfältet! Varför!?
  Hur fixar man det?


   1. Author
    Lari

    Det verkar som att du har fått ordning på det… gjorde du något speciellt eller var det bara att du var tvungen att vänta lite?

 10. SvaraUlrika

  Får detta ”felmeddelande” hela tiden på blogg.se

  ”Domännamn som skall kopplas (t.ex: mindoman.se)
  Domänen verkar inte peka till blogg.se. När du har satt upp DNS reglerna kan det ta upp till 24 timmar för dem att slå igenom.”

  Jag har betalat och gjort exakt som det står i detta inlägg. Vad är felet?

 11. SvaraLinneaS

  Om man nu flyttar sin blogg till en domän så på detta viset. Designar man den som vanligt på blogg.se då som man har gjort innan?

 12. Svaraannica

  Jag har fixat domän på binero och ska föra över en adress från wordpress. hur gör jag då? det står att jag måste köpa en från wordpress typ…

 13. SvaraAlexandra

  Hej!

  Jag och min syster har haft en varsin domän till våra bloggar och det har fungerat utmärkt. Hon tog dock bort sin blogg, då hon hade domännamnet kopplat till den, för ett tag sedan.

  Nu skapade hon en ny blogg, och då fungerar inte samma domän. Jag har testat göra om DNS-inställningarna, men det står att domänen redan används. ”Domännamn som skall kopplas (t.ex: mindoman.se). Domännamnet används redan.”

  Vet du var de kan bero på?

 14. SvaraAngelina

  När jag klickade på Domännamn -> DNS kom det upp att jag var tvungen att lägga till en Webbplats, trots att jag precis gjort och betalt ett domännamn hos Binero. La i alla fall till mitt nya domän (angelinamalmros.com) på Webbplatser men är osäker på vad jag ska välja att domänet har för Tjänst/Service? Vidarebefodring, Parkering eller DNS?

  1. SvaraMISS REBECCA

   Hej! Hur löste du det? Vilken av de tre tjänsterna ska det vara inlagt på av vidarebefodring, Parkering eller DNS? 🙂

 15. SvaraWilma

  jag har köpt en domän och gjort allt som står ovan, men sen när jag skulle koppla till bloggen så stog det ”Domännamn som skall kopplas (t.ex: mindoman.se)
  Domänen verkar inte peka till blogg.se. När du har satt upp DNS reglerna kan det ta upp till 24 timmar för dem att slå igenom.” Nu provade jag igen och det gick inte?
  ska jag vänta lite till då? 🙂 tacksam för svar

 16. SvaraChristian

  Ja Wilma, det händer samma sak för mig. Och jag kan inte hitta någon information i hela världen som förklarar om ens ”webbplats# ( som idioterna på Binero kallar domäner fastän de har en flik som heter ”domännamn” ) ska stå som ”parkerad” ”vidarebefodring” eller ”DNS”

  Så förbannat användarovänligt att jag spyr.

 17. SvaraNova

  Hej, jag hade en blogg på blogg.se men idag har jag gjort en ny på fames.se. Jag tog bort den gamla bloggen, men mitt domän namn kopplas ändå dit. (om du förstår vad jag menar) asså när jag skriver in novaz.se på internet så kommer jag fortfarande till min blogg.se blogg. Men jag vill koppla den till min fames blogg istället! SNÄLLA HJÄLP MIG! DU KAN MAILA MIG PÅ:

  novaz172@gmail.com
  vaon@ymail.com

  Sjjjuuuuukt tacksam för svar

 18. SvaraMalin Sahlén

  Hej!
  Data: 83.140.163.114 som du har skrivit i inlägget, ska jag fylla i samma siffror eller ska jag fylla i min egna IP-adress?
  Ska jag fylla i 3600 också eller vad för sifror ska jag fylla i där?

  Tack på förhand!

 19. SvaraK A R R O W

  Och även jag har samma problem som många ovanstående:
  ”Domännamn som skall kopplas (t.ex: mindoman.se)
  Domänen verkar inte peka till blogg.se. När du har satt upp DNS reglerna kan det ta upp till 24 timmar för dem att slå igenom.”

  Vilket är lite lustigt för jag har haft en egen domän för blogg.se sedan 2008. Först idag märkte jag (efter en bloggtorka) att bloggen inte uppdaterades trots nya inlägg. Den egna adressen som använt (captainkarrow.se) uppdateras inte, men den ordinarie adressen (captainkarrow.blogg.se) visar de nya inläggen.

  Använder One.com som webbhotell och förstår inte varför det helt plötsligt slutat fungera.

 20. SvaraHanna

  får samma problem som många ovan:

  Domännamn som skall kopplas (t.ex: mindoman.se)

  Domänen verkar inte peka till blogg.se. När du har satt upp DNS reglerna kan det ta upp till 24 timmar för dem att slå igenom.

  tyvärr inget svar på vad det beror på. är det vänta som gäller?

  1. SvaraHanna

   Verkar som det går framåt, har väntat några timmar och nu kommer jag till blogg.se hänvisning ”sidan inte hittades, kontrollera adressen och försök igen” istället för sidan kan inte visas. Känns som det är på g, men inte riktigt klart. fortsätter med is i magen några timmar till.

  2. SvaraHanna

   nu kommer jag till att ”sidan kunde inte hittas” en hänvisning från blogg.se
   verkar gå åt rätt håll, men något som inte stämmer fortfarande, hjälp!

 21. SvaraEvelina

  Hej Lari!
  Jag har just köpt en domän på binero.se och har fyllt i allt under DSN som du gjort, till punkt och pricka. MEN när jag ska fylla i mitt domännamn så visar den inte mitt domän namn, utan står istället xn--superstt-s4a.se. (istället för supersött.se). Har gjort om detta ett flertal gånger men samma problem återkommer. Vad är fel?

  Tack på förhand, Evelina


  1. Author
   SvaraLari

   Hej!
   Oj, jadu… det där är något jag aldrig sett innan.
   Mitt tips till dig är att kontakta supporten på Binero, så kanske de kan hjälpa dig. De har kanonbra support!

 22. SvaraCaalie

  Många av er har problem med detta men jag kan meddela att jag trodde först att det inte funkade för mig. Men efter några dagar, runt 5-7 dagar kanske så gick det för mig. Jag gav upp i några dagar och loggade in en dag och testade koppla ihop med .se och då gick det 🙂 Så vänta och se i några dagar för det funkar.

 23. SvaraMadde

  Tack för din beskrivning 🙂 undrar dock: kostar det något att koppla sitt befintliga domännamn från binero till blogg.se? Hade gjort hemsida i webnode men där visade det sig sedan att det var en prenumerationskostnad typ på 204 kr per år men att överföringen var gratis, vilket de skyltade så stolt med… Såg nått på blogg.se att det var gratis men att det var något som ändå kostade som var indirekt kopplade till dem, vet du? Nu talar jag om gratisblogg och inte deras proversion. Mvh madde


  1. Author
   SvaraLari Salminen

   Hej,
   Vad jag vet så ska det inte kosta något att koppla din befintliga domän till din blogg.se blogg. Det gäller bara att ställa in rätt namnservrar osv.

 24. SvaraKarrow

  Men om jag vill återställa till den ”vanliga” blogg.se-adressen?

  Har plockat bort de DNS-inställningar man lägger till när man pekar om till sin nya adress, återställt till de gamla samt tagit bort hänvisningen hos blogg.se. Ändå får jag upp ”Sidan hittades inte. Kontrollera adressen och försök igen!” + länk till blogg.se när jag skriver in min egen adress som jag köpt.

  Jag vill inte längre ha blogg.se men jag kommer inte ifrån blogg.se trots att jag tagit bort allt man lägger till när man vill ha en egen adress. Så frustrerande. Spelar liksom ingen roll att jag skriver in t.ex. captainkarrow.se/subdomänensadress för jag får ändå upp att blogg.se inte kan hitta min sida.

  Har ONE.com.

  1. SvaraKarrow

   Måste jag ta bort bloggen helt från blogg.se för att kunna komma åt captainkarrow.se i webbläsaren? Vill helst inte göra detta ännu innan jag hunnit flytta allt från blogg.se till min nya blogg…

 25. SvaraMy Friendfall

  Hej! Jag är nog ganska ute med att skiva detta då det är år 2015 nu men får väl försöka få ett svar!
  Jag har samma problem som det flesta här, att det står ”Domännamn som skall kopplas (t.ex: mindoman.se). Läs om hur du kopplar här.
  Domänen verkar inte peka till blogg.se. När du har satt upp DNS reglerna kan det ta upp till 24 timmar för dem att slå igenom.”, och då jag inte vill slösa pengar på något som inte funkar hur ska jag göra? jag har väntat 24 timmar nu sen jag fixade DNS koderna. Tacksam för svar från en liten tjej!

  1. SvaraSanna Preifelt

   Vilket webbhotell har du? Har du kontaktat webbhotellet och frågat om de kan hjälpa dig?

 26. SvaraJamie

  Hej! jag har följt instruktionerna noggrant men det kommer fortfarande upp samma ruta ”Domännamn som skall kopplas (t.ex: mindoman.se). Läs om hur du kopplar här.
  Domänen verkar inte peka till blogg.se. När du har satt upp DNS reglerna kan det ta upp till 24 timmar för dem att slå igenom.” betyder det att jag måste vänta 24h innan jag kan prova att skriva in namnet?

  Sen en till fråga, om jag t.ex skrivit domännamn ”jagprovar” och vill istället när folk ska söka på min blogg att den ska heta *jagprovardomän” funkar det då? Menar, när man ska koppla ihop dom, kan man ta ett anat namn på blogg.se än man tog på Binero?

  1. SvaraSanna Preifelt

   Ja precis. Det verkar som att det löste sig till slut. Hm, nej det kan en inte, du måste ha samma domän köpt på Binero som du kopplar från blogg.se

 27. SvaraVanna

  Hej! Har köpt ett .se domän på Loopia som jag inte vet hur man ställer in på bloggen.. Har ingen aning om hur man fixar detta med DNS-pekning osv och för att de på Loopia ska hjälpa mig vill de att jag ska betala 99kr till vilket jag inte tänker göra.. Kan inte någon här hjälpa mig?m

 28. SvaraLina - A Film and Tv Freak Like Me

  Tyvärr är den där guide föråldrad och det funkar inte så längre hos Binero. Allt ”skiter” sig vid punkt 9 eller är det bara jag och min vanliga otur.
  När jag går in på DNS så ber Binero mig att lägga till ett domännamn, som jag självklart redan har köpt, och jag följer då anvisningarna som Binero ger mig. Men listan av valbara domännamn är tom och rotar jag runt lite så hittar jag mitt domännamn under Domänhantering, men där finns inte valmöjligheten att lägga till ett få in inställningarna som krävs.
  Så någon som har tid att undersöka saken och lägga upp en ny guide.. För just nu känns det som att jag har slängt 119 kr i sjön. Jag har ett domännamn som jag inte kan utnyttja..

 29. SvaraFredrik Le Falk

  Hej Lina,

  jag har själv Binero och kan se att de ändrat hur man gör en ompekning av en domän. Men! Binero har en support som kan hjälpa dig med precis den här typen av frågor och som är väldigt hjälpfull! Ring dem på 0771-24 08 00 så hjälper de dig göra en ompekning av domänen – det är snabbare än att vänta på en ny guide här 🙂

 30. SvaraFredrik Le Falk

  Lite hjälp på vägen. Istället för punkt 9. klickar du på ”Domän & Webbplatser” –> ”Webbplatser” –> Redigera –> Välj DNS istället för parkering i rullmenyn och tryck spara. —> Klicka på menyn ”Domän & Webbplatser” –> ”DNS” och sedan följer du denna guide från punkt 10 så ska det funka 🙂

  1. SvaraLina - The Movie Freak

   Jag satte en vän på problemet som rede ut det och min blogg är nu ihop kopplad till min nya adress, men tack ändå. Allt sånt där är helt främmande för mig medan min kompis tydligen hade lite mer koll.
   Dock har jag självklart stött på ett annat problem. Om jag skriver http://www.themoviefreak.se så kommer jag inte fram till min sidan utan jag måste antagligen skriva themoviefreak.se eller https://themoviefreak.se för att nå den.. Varför det är så fattar absolut inte jag och inte min kunniga lilla vän heller.. Men jag har lagt problemet i hans händer så förhoppningsvis kan han fixa det. Och då kan jag även tillägga att han fyllde i allt som guiden här ovan visar så det är lite mysko..

   1. Fredrik Le Falk

    Hej Lina,

    det låter konstigt, har man angett www i subdomänen på punkt 14 så ska det funka oavsett vilken webbadress man skriver in. Det är viktigt att du får ordning på det där för så kan du såklart inte ha det 🙂

 31. SvaraCamilla

  Asså jag har försökt göra såhär nu i 2 dagar.. det fungerar inte, och jag har gjort exakt som du 🙁 🙁 🙁 HJÄLP!

  1. SvaraFredrik Le Falk

   Hej Camilla,

   Binero har ändrat om lite i sitt användargränssnitt, vilket gör att steg 9 inte funkar. Föreslår att du kontaktar Bineros support och ber om hjälp om hur man pekar om en domän, de hjälper dig gärna
   (Lite hjälp på vägen. Istället för punkt 9. klickar du på ”Domän & Webbplatser” –> ”Webbplatser” –> Redigera –> Välj DNS istället för parkering i rullmenyn och tryck spara. —> Klicka på menyn ”Domän & Webbplatser” –> ”DNS” och sedan följer du denna guide från punkt 10 så ska det funka )

 32. SvaraLina - The Movie Freak

  Jag ringde Binero och det gäller att strunta i punkt 14.
  Och när det kommer till punkt 15 så ska det bara finnas två rader och inte tre =)
  Så denna guiden är inte längre aktuell om man vill att www ska funka.

  1. SvaraLina - The Movie Freak

   Jag missade helt att det fanns 2 st punkter av nr. 14. Men det är den med * som man ska strunta i för att www ska fungera innan webbadressen.
   Så i punkt 15 ska man bara ha 2 och INTE 3 rader. Tyvärr kan jag inte bidra med en bild men på ena raden ska det stå: @ A 3600 83.140.163.114
   Och på den andra: www CNAME 3600 ”dina webbadress”.se
   Ser det bara ut så så ska det fungera.

  2. SvaraLina - The Movie Freak

   Jag skrev ett ingående svar men det vägrade att publiceras så här kommer den korta versionen:
   Missade att det fanns 2 punkter under nr. 14 men det är den med * som du ska strunta i för att www ska gå att använda i webbadressen.

 33. SvaraLina - The Movie Freak

  Missade att det fanns 2 punkter under nr. 14 men det är den med * som du ska strunta i för att www ska gå att använda i webbadressen.

 34. SvaraLina - The Movie Freak

  Ojj vilket spammande det blev från min sida där, men de visades ju inte fören typ 30 min efter jag skrev dom….

 35. SvaraNär Annie fotograferar i Kalifornien

  Hej hej, har gjort allt det här men upptäckte att det är en annan sak jag ska fylla i också. En flik på Citynetwork (som jag använder) som heter webbplatser. Där kan jag välja Serivice, och sedan antingen Parkering, DNS eller Vidarebefodring. Vilket ska jag välja? 🙂

  Kram, Annie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *