Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Dropdownmeny med bilder

Vill du ha en dropdownmeny med bilder? Det är inte speciellt svårt, men väldigt snyggt! Om du inte kommer ihåg hur man gör en vanlig horisontell dropdownmeny bör du titta på det först. Efter det kan du fortsätta med videon i detta blogginlägg där Sanna visar hur du lägger till bilder i dropdownmenyn.

 

Transkribering av filmen:

Hej hörni.
Idag tänkte jag visa er hur man gör så att ens dropdown kan gå via en bild istället för via en länk för om ni ser på min blogg så har ju jag länkar här uppe men till exempel tsuku, hon har bilder istället som ni ser här och det är många som har frågat hur man gör så att det blir en bild istället.

Då gör man som så här att man, först så måste man ju kunna behärska en dropdown-kod så jag rekommenderar att om man inte kan behärska en dropdown-kod så kollar man lite på dropdown tipset först.

Men sen så ser ni att jag har lagt kod här nedanför och det är alltså den vanliga dropdown koden som ni använder när ni gör en dropdown men istället för att skriva länktext så lägger ni helt enkelt bara in en bild. Alltså det är verkligen jättelätt och den här bilden kan ni då ha gjort i Photoshop eller vad som helst och det är så enkelt det är och jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga utan att istället för länktext så skriver man, eller liksom över-kategorin så skriver man en vanlig bildkod och det är så man helt enkelt gör. Det var det jag hade att visa er idag så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.