Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Designa Din Blogg testar blogg.se

Designa Din Blogg testar blogg.se

Vi har tänkt börja recensera de plattformar som finns på ”bloggmarknaden” idag. Vi försöker hålla dessa recensioner så objektiva som möjligt, men har man bloggat eller bloggar på en portal så är det ibland ganska så svårt att förhålla sig neutral. Olika plattformar tilltalar olika bloggare, då alla är ute efter olika saker. Vissa vill kunna designa helt och hållet själva, andra söker specifika funktioner, vissa vill tjäna pengar och andra bryr sig inte alls om vart och hur det ser ut i deras blogg; bara de får blogga. Och vi alla har olika åsikter också, så därför blir det ju undertecknads åsikt som syns här, men jag har absolut försökt vara så objektiv som möjligt.

Tanken är att vi recenserar dessa plattformar och ger er den bild och de åsikter vi har fått utav att använda plattformens tjänst under en kort period. Vi bekantar oss med verktygen och portalen i sig och sedan försöker vi sammanfatta detta i ett inlägg. Vi förstår om alla kan ha olika åsikter, men i dessa inlägg presenteras helt enkelt vår åsikt om de portaler som finns.

Alla vi som skriver för Designa Din Blogg har någon gång bloggat eller bloggar fortfarande på blogg.se. Det är Sveriges största bloggportal enligt dem själva, och väldigt många väljer att starta sin blogg där. Här följer en recension av plattformen.

URL: http://blogg.se/
Domännamn: dittbloggnamn.blogg.se / dittbloggnamn.blo.gg / dittbloggnamn.webblogg.se

Fördelar

Det finns stora chanser att synas
På blogg.se finns det många sätt att synas;

  • Framsidan, som fungerar som redaktionsinnehåll där bloggares inlägg kommer upp
  • Veckans blogg, där redaktionen väljer ut en bloggare som de intervjuar och låter vara på framsidan i en vecka
  • Synas-funktionen, där man som bloggare samlar poäng för att kunna köpa Synas-tid
  • Topplistan, där man kan synas beroende på hur många besökare man har, hur många kommentarer man får/skriver och hur många
    poäng man samlat
  • Forumet, där alla bloggare är välkomna att delta i olika trådar
  • Bloggspaning, som är blogg.se’s egen pingtjänst kan man nästan säga; där hamnar alla nypublicerade inlägg
  • Utvalda bloggare, som syns för alla inloggade bloggare

Det finns goda möjligheter att designa sin blogg
Även om blogg.se har ändrat sin kodsyntax på senaste, så finns det fortfarande bra möjligheter att designa sin egen blogg om man tar sig tiden att sätta sig in i hur man gör (och Designa Din Blogg kanske kan hjälpa dig!). Verktyget stödjer också det mesta och du har stor frihet att designa.

Bloggverktyget är enkelt att använda
Det är enkelt att förstå hur man bloggar, och hur deras publiceringsverktyget fungerar. Det påminner mycket om tumblr och tillåter en att skriva inlägg i både i en vanlig editor och i en HTML-editor.

Möjligheten att blogga för deras olika kategorier
Blogg Esse startade för ett tag sedan Stil/skönhet, My everyday & My taste, vilka alla är kategorier där speciella bloggare inom respektive kategori har valts ut att blogga exklusivt för blogg.se. Om man ansöker till detta kan man absolut synas mer och få mer uppmärksamhet, vilket är ett plus.

Noll-tolerans mot mobbning
En mycket, mycket bra sak med blogg.se är att de har absolut nolltolerans mot mobbning. Det finns många storbloggare som bloggat på blogg.se som har betett sig illa mot andra bloggare och privatpersoner och då har de stängts av utan vidare möjlighet att synas på topplistan. Detta tycker jag är jättebra, mobbning ska inte tillåtas alls. Dessvärre stoppar det inte mobbningen, men jag tycker att det är ett mycket bra ställningstagande av blogg.se att faktiskt göra som de har gjort när de kastat ut bloggare från portalen som inte hållit sig till reglerna.

Finns mycket hjälp att få
Utöver forumet som vi nämnde ovan finns även ett brett utbud av hjälpbloggar, däribland vår egen. Det är lätt att googla sig fram till tips och tricks för blogg.se, men skulle man inte hitta så hittar man säkerligen en hjälpblogg som passar.

Utbudet av gratisdesigner är stort
Även om det ofta missbrukas, det här med gratisdesigner, så finns det ett stort utbud av gratisdesigner kompatibla med Blogg Esse. Det ser jag bara som ett plus, då blogg.se’s egna designer och mallar inte riktigt lever upp till de förväntningar som borde ställas på Sveriges största bloggplattform.

Nackdelar

Nästa-sida-funktionen saknas
Att endast ha en nästa-sida-funktion på kategorisidan tycker jag inte är okej. Det ska finnas på framsidan också så att läsare kan bläddra sig bakåt om de så önskar. I dagsläget har i princip alla (är ganska säker på att det gäller alla relativt stora portaler) andra plattformar denna funktion, och istället har blogg.se valt att implementera en Infinite Scroll med JavaScript vilket fungerar sådär, på grund av att om man klickar sig in på ett inlägg, och sedan går bakåt igen så hamnar man högst upp på sidan och inte där man faktiskt var.

Stor konkurrens
Då blogg.se har otroligt mycket användare så är det en ganska svår portal att slå igenom på. Det gäller att verkligen blogga om det som är trendigt och modernt eller ha en blogg som på annat vis lockar väldigt, väldigt mycket besökare.

Konstant förändring
Blogg.se har en tendens att hela tiden vilja förnya sitt verktyg och sin portal för att vara de främsta, vilket man kan förstå. För användarna kan det dock vara borde irriterande och jobbigt att det hela tiden utvecklas så att man måste lära sig saker och ting på nytt.

Bristfällig kundtjänst
Dessvärre upplever många att kundtjänsten på blogg.se inte är den bästa, och man märker hur deras kundtjänst försöker reducera servicen så mycket som möjligt genom att till exempel starta forumet som nu finns där användare istället får försöka hjälpa varandra. Personligen, som jobbat med kundtjänst i två år för många olika företag, tycker jag att en kundtjänst alltid ska stå till tjänst, och alltid ska vara trevlig, något som denna kundtjänst tyvärr brister i.

No-follow-länkar
No-follow-attribut på länkar är inte positivt på webben, det betyder helt enkelt att en länk inte är värt ett smack ur ett SEO-perspektiv; ett företag skulle således inte tjäna något på att lägga en länk på en Blogg Esseblogg, mer än att den skulle ge reklam för de läsare som ser inlägget. Idag jobbar man mycket med sökmotoroptimering (SEO) och länkbygge, och där har blogg.se tyvärr inget att bidra med alls.

Inga nästade kommentarer
Något som många eftersöker (som jag märkt via att jag designar mycket bloggar) är att kunna svara på kommentarer, alltså att läsare ska kunna svara på en kommentar så som ni kan göra här till exempel. Det finns inget stöd för detta på blogg.se.

Inga över- och underkategorier
Att kunna ha föräldrakategorier är väldigt användbart, alltså att man kan skapa över- och underkategorier på bloggen. Det går ju alltid att göra detta rent visuellt (att koda fram så att man får en struktur på det), men det går inte att göra i praktiken med verktyget, vilket jag ser som en klar brist.

Favorisering
Inte bara jag har mött den favorisering som sker på blogg.se, många andra har påtalat den likaså. Med detta menar jag kort och gott att vissa bloggare, som oftast har ett högre läsarantal värderas högre utav redaktionen på blogg.se, de hamnar på startsidan oftare vilket ger mindre bloggar mindre chans att synas. I den bästa av världar tycker jag att alla skulle behandlas lika.

Sammanfattning

Då designmöjligheterna och även utbudet av gratisdesigner, tutorials och hjälpbloggar är stort för blogg.se skulle jag säga att det är en av de bättre portalerna när det kommer till att skapa en personlig blogg. Plattformen har fortfarande vissa brister som jag själv skulle önska åtgärdades så fort som möjligt. Dock skulle jag vilja påstå att detta är den bästa portalen om man vill kunna synas, då möjligheterna till detta som bekant är många och stora via många funktioner som blogg.se har tagit fram. På det sättet är jag mycket imponerad av vad de har skapat, och efter min egna flytt från portalen så saknar jag det mest. Trots allt detta väljer många att lämna blogg.se ändå, till förmån för andra portaler, och favoriseringen tror jag inte alls att de vinner på med tanke på att det är en såpass stor och ständig ruljans på topplistan. Det har sagts att blogg.se inte kan erbjuda större bloggare plats då deras server inte räcker till, men det stämmer inte – storbloggare väljer bara att gå någon annanstans för att möjligheten till att tjäna pengar är små på blogg.se. Jag skulle säga att blogg.se är en bra portal om man vill utveckla sin blogg, men i längden är det ingen portal som man väljer att stanna kvar på.

Dela gärna med dig om vad du tycker om blogg.se!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.