Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Design guide

Design guide

Hej! Det är jag som är Astrid och är ny skribent här på DDB. Jag tänkte som mitt första inlägg prata om blogdesign och förklara i några enkla steg hur man kan gå till väga.

Det jag kommer prata om är att skapa design med html och CSS, vilket betyder att man startar med en tom sida. Man kan även ladda ner en design och ändra koden tills man blir nöjd. Är man nybörjare kan det vara det bästa. Innan man börjar koda är det viktigt att man har en grundidé över hur man vill ha sin design, vill man ha den enkel eller kanske mycket färger? Har man ingen idé alls när man börjar kan det bli krångligt längre fram.

Mitt första tips är att börja med headern, där finns många möjligheter även där men det är en bra start. Det behöver inte nödvändigtvis vara en bild men i vissa fall passar det bäst som om din blogg handlar om dig själv är en bild på dig med ditt namn på ett bra val. Med en bild som header är det bra att sedan anpassa färgshemat i hela bloggen efter vilka färger som finns med i bilden, då blir det en bra röd tråd.

På en blogg kan det också vara bra med en sidruta  med en presentation av bloggen och dig själv. Vissa väljer att ha den längst ner eller något annat ställe vilket man kan välja själv helt hur man vill ha det, det beror på vilken sorts struktur man vill ha på bloggen. Rutan bör iallafall vara synbar så läsarna uppmärksammar den och läser där.

När det kommer till färger finns det två bra sidor att ta hjälp av:

Paletton.com; Denna sidan kan du hitta vilken färg du vill och få färgkoden som du behöver skriva in i din CSS men även komplementfärger och alla nyanser av färgen du valt. På detta sättet blir det mycket lättare att hitta ett bra färgschema till sin blogg.

Skärmklipp1

Adobe Color CC; Denna sidan är ungefär likadan som Paletton men lite mer avancerad.

Skärmklipp

Typsnitt är också viktigt att tänka på i bloggdesignen, det som blir snyggast är när man använder samma typsnitt i HELA bloggen. Sedan kan man ändra storlek och fet/kursiv såklart men det kan se förvirrat ut med olika typsnitt på tex inläggstexten och inläggsrubriken.

Det var alla tips jag hade med mig denna gången!

/ Astrid B

 

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.