Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Dagens namn – ändra datumformat

Vill du ändra formatet på datum och tid som anges när dina blogginlägg publicerats? Det är inte speciellt svårt.

Sanna har skrivet ett inlägg med koder för att byta format på datum. Kolla in det inlägget och kopera kod därifrån rakt in på din blogg!

 

dagens namn datum

 

Transkribering av film:

Dagens namn i tid och datum

Hej hörni.
Idag ska jag visa er hur man gör för att lägga till namnet på dagen i datumet. Som ni ser så har jag lördag 27 april eller, ska vi se, tisdag 23 april till exempel, så att man lägger till tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag och då så har vi två koder som båda ska in i kodmallarna och då är det givetvis alla kodmallar de ska in i.

Vi kan göra som så att jag visar detta på min bloggtipssida så att ni verkligen ser, så då går vi in i kodmallarna, sen har ni den första kodmallen eller den första koden som ska in i kodmallen, det är den översta som jag har lagt här då nedanför. Har lagt den här så att jag kan använda den sen. Den ska in precis efter det första stycket här, alltså doctype, så vi lägger den där så och så kan vi spara, för säkerhetens skull.

Så där och sen har vi den andra koden. Det är alltså den första koden här som styr vad dem heter så här kan du ju ändra. Det står söndag, måndag, tisdag och så vidare och så vidare så vill du att det ska stå på engelska till exempel så kan du ju skriva Sunday, Monday, Tuesday, Wednesday och så vidare. Vill du att det bara ska stå sön eller mån eller tis då är det bara att ändra det också, det gör man precis som man vill och sen så det som är här borta också det är också att det styr vilken månad det är, alltså att det står typ 1 januari, 2 januari och så vidare och så vidare. Så här kan man ju också ändra om man vill att det ska vara på engelska så är det bara att ändra dem January, February, March och så vidare. Vill man att det bara ska stå jan, feb, mar, apr och så vidare då är det bara att ändra det också så i de här koderna kan ni ändra hur, alltså namnen på dem så det som står inom citationstecknena.

I alla fall, sen bläddrar vi neråt i kodmallen för att tittar var tid och datum är någonstans och då ska vi se, nu tror inte jag ens att jag har tid och datum på min bloggtippssida därför att jag tycket att det är väldigt överflödigt. Ja, precis det har jag inte där utan då gör jag som så att jag bara helt enkelt klistrar in den här bara för att ni ska se hur det ser ut. Då ska vi se här det är alltså kod numer två som ligger här nere. Så! Sen trycker vi på spara och det här ska jag alltså göra i alla, göras i alla kodmallar, startsida, inlägg, arkiv, kategorier. Då ska vi se här om något händer och för att styra de här koderna, antingen så kan ni använda vanlig HTML och det hittar ni bland mina HTML-grunder eller så kan ni göra som så som jag har förklarat här med att man styr ett stycke med ett stycke ur stilmallen och det har jag visat i en annan video så det får ni jättegärna kolla på,

Men då ser ni att då står det söndag 28 april klockan 13:08 och det är alltså så man gör så om det skulle vara så att ni redan har tid och datum leta upp det stycket och, vad heter det, byt ut det mot detta helt enkelt så får ni ett lite snyggare kanske eller om ni nu vill ha med onsdag, torsdag, fredag och så vidare. Det var i alla fall det jag skulle visa er idag så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.