Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Byt profilbild och ändra profiltext

Vi får många frågor om hur man byter profilbild i våra gratisdesigner och hur man ändrar profiltexten. I dagens film visar Sanna några exempel på hur du kan göra för att byta profilbilden. OBS – alla gratisdesigner är inte uppbyggda på samma sätt, så du kommer inte kunna göra exakt som i videon, men på ett ungefär.

Vi har även publicerat en film om hur du byter header.

Gemensamt för alla gratisdesigner är:

1. Ska du byta profilbild eller profiltext så gå till ”Redigera kodmallar” på Blogg.se.
2. Tryck Control + F för att söka i kodmallen.
3. Testa att söka efter ”profil”, ”om” eller efter ”http”. Du bör då hitta någon eller några webbadresser.
4. Verifiera att webbadressen verkligen är profilbilden genom att kopiera adressen och klistera in den i webbläsaren.
5. Klistra in webbadressen till din nya profilbild istället
6. Spara.

Transkribering av filmen:

Byt profilbild på gratisdesign

Hej hörni
Idag så ska jag visa hur man ändrar profilbild och profiltext i mina gratisdesigner. Det är väldigt enkelt, det är samma princip på alla mina gratisdesigner så gör man detta på denna så kan man det på de andra också.

Det man går in på det kugghjulet, Design och tar redigera kodmallar, där kan man göra som så att man trycker control-f och så går man in och kollar här på den här första sidan så står det, skriv text om dig själv här Då kan man helt enkelt söka på skriv text om dig själv här och då ser ni att då kommer det upp här helt enkelt och allt som ligger inom div class profiltext, alltså skriv text om dig själv här tills det kommer en punkt och det blir / div, det kan du tar bort helt enkelt. Så då tar vi bort det och så skriver man någonting istället typ, Hej och välkommen till min blogg. Hoppas att du ska trivas här, till exempel och sen så publicerar vi och ser vi vad som händer. Då ändras den här helt enkelt.

Vill man göra lite olika färger och sådana saker, den här styrs ju som sagt av profiltext, vill man ändra färg och vilket typsnitt det är och vilken storlek det är på texten det gör man i stilmallen och då går man, då bläddrar man ner till det stycket som är profiltext och sen ändrar man helt enkelt typsnitt, färg och så där. Vill man att vissa ord ska vara feta eller kursiva eller liknande då har jag Photoshop, nej förlåt, HTML-tips, lätta HTML-tips bland mina grundtips så det är bara att gå in och kolla där.

När vi sedan då ska ändra bilden, den här bilden då, då har vi den här istället. Det är den som heter image-source. I mitten av den här image-source så finns det en länk så kopiera den länken och så och då ser ni att då kommer profilbilden upp. Är det så att man inte har tillgång till ett bildredigeringsprogram så som GIMP eller Photoshop eller liknande så kan man ta vilken bild som helst. Gå in på tinypic, det är det jag brukar använda för att ladda upp bilder, välj bild och då ska jag bara ta en bild på mig själv här då. Vi tar en som ser hyfsat bra ut i alla fall. Så, vi tar den, så och så laddar vi upp den och då måste man ju fylla i en sådan här för att visa att man inte är spam och så är det den som är längst ner här som ni ska använda, direct link for layout. Ni ska alltså inte ta den som är högst upp som är HTML för websites utan ni ska ta den som ligger här som heter direct link for layout.

Kopiera den och så klistrar ni in den här istället för den som redan var där, publicera ändringar, nu kommer det se helt galet ut troligtvis, ah den blev hysteriskt stor. Hur gör man då om man inte har ett bildredigeringsprogram för att ändra detta? Jo, man går ner till den här lilla koden och så hade man ju klistrat in den här inom de här citationstecknena, efter kaninörat och innan den pilen som pekar åt höger gör du ett mellanslag och så skriver du width och det stavas w, i, d, t, h och så gör du ett likamed-tecken, kaninöra och sen så väljer vi då hur bred den här ska vara. Då får man räkna lite mellan tummen och pekfingret, hur mycket det här skulle kunna vara. Jag gissar på att det kanske är 180 pixlar. Då skriver jag 180 pixlar, pixlar förkortas alltid i CSS och HTML sammanhang som px, p som i pappa och x som i Xena och sen gör vi ett kaninöra, alltså ett citationstecken så och så publicera ändringar. Då blev den ju lagom stor där och sen är det ju bara då som sagt att spara och det är så som du ändrar profiltext och så som du ändra profilbild på mina gratisdesigner. Det var det jag hade tänkt visa idag så får ni ha en bra dag. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.