Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Bygg en blogg från grunden

Kolla gärna på videon ovan för att lära dig mer om hur HTML & CSS fungerar.
Att bygga sin helt egna design, helt från grunden är lättare sagt än gjort. Vi som har hyfsad koll på hur man bygger en blogg på till exempel blogg.se kan HTML & CSS, två språk. Precis som med engelska, franska eller spanska så gäller det att lära sig språket, som kallas för syntax. När man väl klarar av grundläggande delar utav språket kan man bygga själv, men då gäller det också att man har koll på vad man har att göra med. På blogg.se finns det redan selektorer (i CSS:en) och det är dem man bör rätta sig efter till en början när man lär sig. När man sedan bygger något från grunden, med tomma dokument framför sig, så kan man börja döpa sina egna delar, men vi utgår från blogg.se i denna guide. Ett tips är att ladda ner en övningsmall för blogg.se där det mesta redan är förklarat. Den kan ni ladda ner gratis här.

Vad finns då på blogg.se som man bör känna till innan man ger sig in i djungeln av koder & tecken? Vi går nedan igenom de allra vanligaste, som finns i de flesta blogg.se-mallar och om de inte finns i din får du gärna ladda ner övningsmallen ovan och utgå från den när du ska bygga ditt tema.

Vanliga CSS

Nu har du nog ett hum om vad som är vad av de stora delarna. För att sedan kunna ändra och modifiera dessa delar så behöver man ha lite koll på CSS-syntax och hur man gör saker och ting. Vi håller på att jobba på en förklaring av alla CSS-egenskaper som finns, men i dagsläget så får du helt enkelt använda Google och då googla på engelska vad det är du vill göra. Om du inte hittar hur man lägger till skugga på menyn; googla ”CSS shadow” eller något liknande. Att inkludera vart du ska göra det i din sökning är inte nödvändigt (ex; ”CSS shadow menu”) då CSS fungerar likadant på alla selektorer och regler. Sedan får du helt enkelt prova dig fram om hur du gör saker och ting. Nu har du nog koll på det vitala, och vad alla små grejer är får du luska ut på egen hand. Kom ihåg att man lär sig mest genom att testa själv!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.