Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Bloggheader – Tips för att byta header

Vi får många frågor kring bloggheaders och hur man bytar headern på bloggen.

I princip alla vår 300+ gratis bloggdesigner har en header. Och även om du inte är expert på att designa bloggar, så kommer din bloggheader säkert att vara en av de första saker som du vill göra mer personlig.

Ibland har du kanske redan en bloggheader färdig och vill lägga till den i bloggdesignen. Det är dock oftast svårt eftersom personen som gjort designen oftast har en bestämt storlek på header i bloggdesignen för att det ska bli snyggt.

Det enklaste är att göra din bloggheader utifrån bloggdesignen du valt.

bloggheader

Byt bloggheader i gratisdesign

Steg 1: Börja med att gå in i stilmallen och sök upp: #header
Hittar du inte #header så kan söka i din stilmall med Ctrl+F
Steg 2. Markera bildadressen som står någonstans under #header och kopiera in i ett nytt fönster på din webbläsare, och spara sedan bilden genom att högerklicka – spara bild som
Steg 2: Öppna den sparade bilden i valfritt bildprogram, tex PhotoShop.
Steg 3: Redigera bilden, men ändra INTE filformatet (jpeg, png, gif – png)
Skapa – Bild – Välj fil (leta reda på bilden och välj den) – Bildstorlek (välj rätt antal pixlar) -> Ladda upp!
Dubbelklicka på bilden och kopiera adressen.
Steg 5: Gå sedan in i stilmallen, leta upp samma ställe och kopiera in din nya bild-adress.
Steg 6: Förhandsgranska gärna!

Vi har även ett annan guide som stegvis visar hur du byter header på Blogg.se.

(transkribering av film)

Byt bilder i headern på gratisdesignerna

Hej hörni.
Idag så ska jag visar er hur man byter bilder i mina gratis-designer och det är samma princip på varje design, men jag kommer bara visa på den här då. Man höger klickar på, nej det gör man inte alls det. Man går in i sin stilmall, då går jag in så här för jag har det uppe. Bläddra ner till header och så tar man den här URL-koden som ligger efter background så, kopierar den, öppnar en ny flik och klistrar in den och då får man ju själva headern liksom framför sig. Sedan kopierar man eller sparar ner den beroende på vad man vill göra, så öppnar man den i Photoshop, GIMP, Photoshop elements eller något annat.

De här designerna som jag har gjort nu det går inte att ändra bilderna om man inte har ett bildredigeringsprogram. I alla fall, ni öppnar den i Photoshop, så. Det jag brukar göra för att det ska bli exakta mått nu på de nya bilderna, det är att jag zoomar in till en av bilderna här, tar markeringsverktyget som ni har där och markerar den här inre bilden då och så kopierar jag den, control-c eller command-c, sen trycker jag command-new eller n menar jag och då får jag ju ett nytt dokument som kommer upp och då ser jag, de här bilderna är 182 centimeter breda, nej förlåt, pixlar. 182 pixlar breda och 120 pixlar höga. Då brukar jag göra så att jag öppnar en sådan, sedan så öppnar jag mina andra bilder som jag vill ha, ska vi se här vad man kan lägga. Vi går in på weheartit och bara tar någon bild bara för att visa lite. Ojdå,  nej den tycker inte om mig idag, så, vi gick in på min tumblr istället och så tar vi bara en bild här.

Kopierar jag den bilden och gör samma sak att jag öppnar den då. Man kan spara ner den och öppna den i Photoshop också. Så och då gör jag så att jag trycker command-alt-i och då får jag image-size. Man kan också göra så att man går in på image och så tar man Image Size som ligger där eller bildstorlek heter det givetvis på svenska då. Jag provar med 182 i bredd och då ser jag att höjden blir 121 så det är ju helt okej för då blir det en pixel neråt som försvinner men det gör ju ingenting. Det som hade hänt om jag hade tagit, att jag istället hade tagit 120 då som det ska vara på höjden då ser ni att då saknas det helt plötsligt en på bredden och det är och så kan det inte vara utan antingen så får det vara så mycket som det ska vara på höjden och en för mycket eller två för mycket på bredden eller så tvärtom då. Det kan inte vara för lite på den ena och exakt på den andra då. Så, ok och sen så markerar jag den, kopierar den och klistrar in den här.

Gör så med alla de andra bilderna som du vill ha också då, så det är fyra bilder man ska ha. Så, sen tar jag crop-verktyget som ligger här och så cropar jag helt enkelt så att de här en centimetrarna här nere försvinner och nu klistrar jag in den där. Ska vi se så att den ligger rätt så, och då har jag ju då bytt en bild helt enkelt. Sedan är det bara att spara, spara jättegärna i PNG, då blir det finast. Det var det jag skulle visa er idag så får ni ha en fortsatt trevlig dag helt enkelt. Ha det så bra, hej hej.

Hoppas du fått värdefulla tips om hur du byter bloggheader – kommentera annars, så kommer vi göra vårt bästa för att skapa nya guider som hjälper dig att byta bloggheader.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.