Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Test: Skillnaden mellan olika program för bildredigering

Test: Skillnaden mellan olika program för bildredigering

Hej! Idag tänkte jag prata om bildredigering i olika sorters program. De program som de flesta känner till är photoshop men dock kostar det pengar och alla har inte möjlighet till att använda det. Jag själv har lärt mig det i skolan och har en del tips att dela med mig av.

Jag börjar med photoshop tipsen, här har jag en och samma bild men den ena har jag redigerat i photoshop. Jag har ändrat nivåerna lite och färgmättnaden, man ser readan skillnaden på det lilla jag gjorde. Jag suddade även bort några småsaker som är lätt att göra i photoshop med något som heter lagningspensel, den tar färg från runtomkring det du vill sudda ut och ersätter det med de färgerna. Detta är lätt att göra med småsaker men när det blir större objekt får man ta hjälp av fler avancerad verktyg.

Redigerad i Photoshop:

strandPS

Orginal:

stranden

Redigerad i Picasa:

strandenPA

Ett annat väldigt bra program som är mycket mindre avancerad än photoshop är Picasa som ägs utav Google. Programmet är gratis och är ett förenklat program där du kan beskära dina bilder, sätta olika filter, lägga till texter och göra kollage. Till sin blogg är det viktigt att leverera roliga och bra bilder och därför är det bra att ta hjälp av olika program när man ska redigera. En tråkig och suddig bild kan sänka bloggens standard rätt så lätt tyvärr. Speciellt när man inte har en bra kamera kan redigering hjälpa till mycket.

/ Astrid B

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.