Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Bakgrundsbild på bloggen

Bakgrundsbild på bloggen

Dags att ta tag i lite uppdateringar av inlägg igen.

Om du tycker att det är lite knepigt, kika då på videoinstruktionen här intill där jag förklarar steg för steg och där du kan följa med hela tiden.

Jag ska visa hur man på ett enkelt sätt kan lägga in en bakgrundsbild på din blogg, dvs på allt som är runt om bloggen.

Så här gör du:

1. Börja med att ladda upp en bilden du vill ha som bakgrund på din blogg. Hur du gör det, kan du läsa här: Ladda upp en bild på din blogg

2. Se till att spara adressen till din bild så du har den tillgänglig till senare.

3. Gå in till din stilmall.

4. Leta upp kodavsnittet som heter body{
(Tänk på att på anchor som stilmall, så finns det två kodavsnitt som heter body, och det är den nedersta som du ska använda, som redan har en background.)

5. Om du har en rad som heter background under din body, så tar du bort den. Lägg sedan till följande kodrad:

background: url(adressen till din bild) repeat;

Där det står adressen till din bild, där lägger du upp adressen till bilden som du laddade upp på din blogg i steg ett.

Nu kan du förhandsgranska och se hur det ser ut.

Om du inte vill att din bakgrundsbild ska upprepas, så ändrar du repeat, till no-repeat i slutet av koden (kolla videoinstruktionen för mer info).

Svårare än så är det inte att lägga in en bakgrundsbild.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

334 comments

 1. SvaraFelicia

  hej, jo det är det när man gör detta så blir det över en hel sida, tex om man vill ha en blommig ”bakrund” men då blir hela min blogg med en ”blommig bakrund” alltså inte så som du har gjort blev det med en röd bakrund och vit där du skriver. Kan du hjälpa mig för jag vill ha en vit ”ruta” där jag skriver texten..hoppas att du fattar vad jag menar..

  1. SvaraSandra

   kolla så att bakgrunden på side och content står på vit, om inte.
   lägg till:
   backgrund: #fff;

   precis under

   #side (lr div#side)

   #content (lr div#content)

   kolla så att wrapper oxå har vitt 😀

   1. anna

    det funkade inte för att det egentligen ska stå

    background: #fff;
    hon glömde ett ”O” 🙂

 2. SvaraAndrea

  Hur gör man om man vill att bakgrunden ska sitta fast och inte rullas bort när man rullar ner?

   1. Sandra

    men jag tror inte det är så hon menar Angelica.

    (sök i designa din blogg lr googla -.-)

  1. Svaraanonym

   jag har också undrat det, fråga ssopphiie.blogg.se hon har en fast bakrund, hon kanske kan hjälpa dig 🙂

   1. Bubblipop

    Man skriver helt enkelt:
    background-attachment: fixed;
    På raden under ”background: url ( )”! 🙂

 3. Svaraanna

  hej ! kan du hjälpa mig med min blogg ? något har gått fel och min header, bakgrundsbild, bubbla runt inläggen och en lite bild under ”bloggsvar” rutan har gått bort / visas inte. har försökt att fixa det men funkar inte. skulle vara jättesnällt om du kunde hjälpa !

 4. SvaraSofia

  Hallå!
  Jag skulle vilja veta hur man lägger in två bakgrundsbilder på bloggen. Hade tänkt att göra en PNG-bild som ska sitta fast i det nedre högra hörnet, PNG för att den andra bakgrundsbilden ska kunna synas igenom (vet inte om det funkar dock…).
  Ha det bra!

 5. SvaraAnna

  Precis som Felicia skriver blir HELA min blogg som bakgrunden – dvs även där man ska skriva sina inlägg… Jag vill helst bara ha bakgrunden BAKOM rutan där man skriver… Snälla, kan du förklara hur?

 6. SvaraMATHIZ

  hej jag har problem med med bakrundsbilden till bloggen kna du hjälpa mig!
  har redan kollat på videon du gjort och läst hur man ska göra men det går fortfarande inte!
  HJÄLP!
  MATHIZ

 7. Svarahelena

  hej!
  jag ville ha en fast bakgrund och följde instruktionerna och använde en annan server att ladda upp bilden på men då ja skriver in url:n i background så blir min bakgrund HELT VIT!
  Hur ja än gör så blir den bara VIT å inget annat så snälla någon hjälp mig!!!

  1. Svarafrida

   Jag skulle kunna hjälpa till men det är lite svårt att förklara. du skulle inte våga lämna ut kod elr så? för det skulle blir så himla mycket lättare. du behöver ju absolut inte, men det blir ju lite lättare . annars kan nog inte jag hjälpa dej.. :/ Lycka till!

 8. SvaraCariiin

  Hej:) 

  Jo asså jag kan inte spara min stilmall. När jag klickar på ”spara stilmall” så händer det inget med bloggen! snäll hjälp mig:D

 9. SvaraEvelina

  De funkar men det blir ingen ”body” kvar utan bara bakgrund med texten direkt på, vad gjorde jag för fel? 🙂

 10. Svaraelin

  Hej! jag fattar inte vad jag gör för fel, men jag får inte till någon bakgrundsbild, även om jag härmat din kod flera gånger och sett ditt videoavsnitt. Hur stor betydelse har ”margin” för det fanns inget sånt kodord när jag tittade under body på min stilmall.
  mvh Elin

 11. SvaraHeidi

  Hej, hur kan ja ändra bredden på min blogg? alltså inte bakgrunden utan de i mitten? måste man byta tema för att de ska ändra?

 12. Svaraelin

  hej,

  precis som några innan mig undrar jag hur jag får bakgrunden bakom det jag skriver. Jag vill alltså att det jag skriver på ska vara vitt. Följde en person ovan och deras exempel, jag ändrade bakgrundens färg på ”wrapper” content och side, men inget händer, vad ska jag göra?

  mvh

 13. SvaraIda

  Hej. Angående något helt annat… tänkte om du skulle veta hur man gör utrymmet att skriva inlägget på bredare? Jag bloggar på blogg.se och när jag lägger upp en bild som är t ex 900px stor, så blir det beskärd på hälften. Tack på förhand!

 14. SvaraMini

  När jag lägger upp en bakgrunds bild å skriver no-repeat så blir hela bakgrunden vit i explorer men tar jag bort no-repeat så syns bakgrunden men då upprepas den å de är just precis de jag inte vill att den ska göra :S Så vad är de som blir galet när jag skriver no-repeat? finns de ngn annan kod för att få bakgrunden att inte upprepas?

  1. SvaraMyy ♥

   Jag har samma problem! jag har gjort en större bild också. men den förminskas och det blir flera 🙁 är det någon kod man måste ändra??

 15. SvaraJohanna

  När jag har testat det här så bli bara bakgrunden vit? Vad är det jag gör för fel? Snälla svara!

 16. SvaraKiwi

  Hej! Om man repeatar bilden i bakgrunden, så hur får man det så att det INTE är ett litet mellanrum mellan bilderna?

 17. Svaraalice

  När jag lägger till en bakgrund så visas den bara där upee, asså nedanför så är det vitt istället. Hälp mig hur ska jag göra?:)

 18. SvaraEmelie

  Hej!
  Jag vill ha sådär som han hade på videon, asså det man skriver och arkiv och sånt är vitt och sen bara det dära, som inte är nått är en själva bakgrunden. Jag får över hela, asså, över alltihopa. Och jag har testat med repeat och no-repeat och allt. Tacksam om du svarar 🙂

 19. SvaraMadelene

  Hej!
  Jag försöker få till en fast bakgrundsbild med ett eget foto. Men bilden som jag vill använda går inte att få tillräckligt stor så den repeteras liksom. Inte lika snyggt. Kan den göras snyggare(större)? 
  Tack på förhand 🙂

 20. SvaraQueen

  Det står ”så här gör du:”
  1.Börja med att ladda upp en bild du vill ha som bakgrund på din blogg. Hur du gör det, kan du läsa här: Ladda upp en bild på din blogg.
  Men det gick ej för mig att komma in där, är det någon som vet det eller en annan bakgrunds sida som mankan ha sombakrund på sin blogg?

 21. SvaraHannah

  Det går ju inte? Laddade upp en bild,kopierade länken där det står det där ” spara bil ” sen gick jag till stilmall,kopierade in länken men bloggen blir helt fail istället.
  Och jag kan inte se på videon? Mejla snabbt! Det e AKUT.

 22. SvaraL I N N E A

  Hej!
  På min blogg finns det inget som heter :
  Body {
  margin: 50px 50px 0px 0px;
  Background: ****
  } och de där, istället står det:
  body {
  background-position:
  0% 0%; margin:20px; padding:0px; background-repeat: repeat-x; background-color:#7f7f7f; background-attachment:scroll
  } och jag fattar inte hur jag ska göra då. har provat på massa olika ställen och hållt på men de vill inte funka 🙁 snälla, hjälp mig! 🙂

  tack på förhand!

 23. SvaraElin

  Alltså jag vill ha kvar mitt tema ( Anchor) men jag vill inte ha vågorna där uppe, utan där vill jag ha en färg, sen ska headern sitta på, men det blir bara fel, så headern kommer på sen är det vågor runt, snälla hjälp mig, den är jätteful!

 24. SvaraMatilda

  Hej! Älskar din blogg! Men jag har ett litet problem. Igårkväll fixade jag till bloggen lite, och då fanns min bakgrund där, men idag när jag kollade så finns den inte längre! Jag har försökt lägga in den igen men det går inte D: HJÄLP!

 25. SvaraMatilda

  Okej, det är jag som hade problem med att bakgrunden bara försvann, har hittat mer som är fel nu! Jag hade en ram runt mina inlägg och den är försvunnen, designen på sök rutan och kommentar rutan är också ändrade och texten i inläggen med! Vad har hänt? 

 26. SvaraMoa

  Hej!
  Hur får man så att när man rullar ner så sitter fortfarande bakgrunden ”fast”, alltså inte att det kommer ny likadan bild hela tiden när man rullar ner? Hoppas du fattar vad jag menar :p

 27. SvaraYvonne

  Hej, hej!

  Det här med en webbsidas bakgrund kan vara direkt avgörande för om besökaren stannar kvar en stund eller drar direkt.
  Och var hittar man bakgrunder som är gratis?! ”Free backgrounds”, står det ofta, men så kan det vara något klurigt man först inte ser. Jag brukar i alla fall hämta grejer på den här sidan:

  Nu har jag inte haft min blogg hos Blogg.se längre än några dagar, men kunde ändra bakgrunden när jag hittade den här tråden 🙂

  Underbart att ’Designa Din Blogg finns’!!

  // Yvonne

 28. SvaraMalin

  Måste ha svar på detta, tack 🙂 Jag gjorde som det stod, siper enkelt, men när ja satt in bilden, så blev det helt knasigt, (vill ha ränder som bakrund) Men vilket mönster jag än tog så blev det ojämt, som att mönsret inte hängde ihop. Men måste man ha nån spc bredd osv på bilden som man gör? För det blev inte bra alls, man såg att en ny bild började en bit ned :s

 29. SvaraNaemi fotografi ♥

  När jag fixar en bakgrundsbild, så kommer den bara på ena sidan av bloggen, bara på halva, hur gör jag så att hela bakgrundsbilden kommer på hela bloggen? :s
  ska det vara en speciell storlek på bilden? :s

 30. SvaraJulia

  Hej!
  jag har hittat en bakgrundsbild/design på en sida men jag förstår inte hur jag ska kunna lägga in den. Det är en massa kod att kopiera men vart ska den in någonstans?
  Tack på förhand!

 31. Svaraelina

  det funkar för mig, men min header blir längre liksom, och halva headersaken blir vit .. kolla själv 😮 fattar inte haha

 32. Svaraalexandra

  Hej! Jag har gjort som du säger, men alltid haft ett problem när get gäller bakgrunder. Det går inte hela vägen ut (som du kan se om du klickar på länken) och jag vet inte hur jag ska göra för att få den göra det. Ska jag ändra storlek på bilden eller på något annat i stilmallen?
  Tacksam för svar!

 33. SvaraLina

  Hej! Där mig går det inte att ändra bakgrunden vare sig jag använder mig av samma tema sig dig eller inte. Det förblir bara vitt.. 

 34. SvaraYvonne

  Det här kanske är en dum fråga, men jag frågar ändå:
  Om jag byter bakgrund på min blogg så ändras väl inget annat och återgår till ursprunget?
  Visserligen har jag sparat både kod- och stilmall i word-dokument, men i alla fall … Bara bakgrunden ändras?
  / Yvonne

 35. Svarahildah

  Men om man vill ha en bild som bakgrund då?

  som ?

  Då vet man väl inte vad man ska ha för storlek på bakgrunden, för då blir det flera bilder av samma bild..?!

  Hoppas nån förstår ….

 36. SvaraLillannillan

  Hejsan! Har lite problem med bakgrunden, skulle vilja ha en bild från men bilden lämnar liten och täcker inte hela bakgrunden. Problemet är antagligen det att jag bloggar med blogg.se, och deras koder inte funkar här. Skulle du kunna hjälpa mej? Skulle vara mycket tacksam! 🙂

  //Lillannillan

 37. SvaraEvelina

  Funkar det på bloggo.nu? Skulle vilja ha en bakgrund jag gjort som är jääätte fin (enligt mig), blir nöjd med ett svar!

 38. SvaraSandra

  hur gör man för att få en bakgrundsbild på bloggen som liksom ligger kvar  trots att man scrollar ner?

 39. SvaraYvonne

  Det skulle inte förvåna mig om det gjorts några vetenskapliga undersökningar på vilka bakgrundsfärger/mönster som passar våra ögon bäst när vi är ute på nätet.
  Någon som känner till någon sådan undersökning?
  Länka gärna i så fall 🙂
  / Yvonne

 40. SvaraJohanna

  det har funkat för mig förut. men nu så blir bakgrunden för inläggen i samma bild som när jag laddar upp det här, även fast jag ändrat färgen till inläggen. hur får jag olika färg på innläggen & ”bakgrunden” ?

 41. SvaraSatanja

  Hej!
  Hur ”låser” man sin bakgrundsbild? Jag vill alltså att bakgrunden ska täcka hela skärmen och finnas på samma plats hela tiden, även när jag scrollar. Svårförklarligt, men kolla in så förstår du kanske hur jag menar?

   1. Satanja

    Jag kan inte hitta något 🙁 vad ska man söka på? Har provat med ”bakgrund”, ”låsa”, och ”vattenstämpel”…. hittar nada!

 42. Svaraem

  Hej! 🙂 Jag bara undrar om det är något speciellt mått på bakgrunden, jag lyckas aldrig få ett bra mått så det ska se bra ut.. Jättejobbigt! Jag har fast bakgrundsbild men antingen så ser man bara halva (uppifrån och ner) eller blir den för kort.. Eller på bredden, antingen för kort eller så ser man för lite där också. Ser helknäppt ut! (Den jag har nu är ganska okej, men det saknas ca 100 px på den.. :s) 

 43. SvaraJenny

  Hejsan!
  Jag har en riktigt störigt problem. Jag använder mig av Google Chrome hemma på min dator. Lägger jag in en bakgrund på min blogg hemma fungerar den inte i Explorer. Den fungerar dock jätte bra i Chrome och Firefox men bakgrunden blir bara helvit i Explorer…
  Det hjälper inte om jag lägger in den på en dator med Explorer som standardewebbläsare. Dock fungerar bakgrunden på alla andra bloggdesigner jag gjort, på min dator (med Chrome), till andra personer. Använder dessutom i grunden samma ”mall” till alla mina designer….
  Detta är himlans irriterande och jag undrar om någon kan förklara varför det blir såhär och hur jag fixar det?

 44. Svarahanna

  hej jag gör precis som i beskrivningen men hela bloggen blir svart (den färg jag vill att bara bakgrunden ska vara i) , alltså inläggen och allting jag tror att jag har anchor som stilmall men jag hittar bara ett ställe där det står boy. Tacksam för hjälp!

 45. SvaraJenny

  Kan någon tala om för mig varför min bakgrundsbild inte fungerar i Explorer?
  Har gjort andras bloggdesigner och deras bakgrunder fungerar i explorer men inte på min egen blogg.
  Som jag frågade först, VARFÖR fungerar inte min bakgrundsbild i Explorer?

 46. SvaraEsmeralda Edenberg

  Men det går ju bara att ladda upp bilder som störst i 1000px , men då täcker ju inte bakgrunden hela skärmen ? ;s , Hur ska man göra då? 😀

 47. SvaraAlicia

  Hejsan!

  Nu är det ju så här att jag vet inte hur stor jag ska göra min bakgrund till bloggen? Om jag gör den förliten tar den bara upp en liten del av bloggen och om jag gör den förstor så försvinner, samma problem med bredden! Jag vill inte ha någon tråkig bakgrund som t.e.x bara är rosa? Jag vill ha flashiga saker utplacerade där jag vill ha dom, har jag gett mig ut på djupt vatten här eller kan det gå? HJÄLP. Mvh// Alicia

 48. Svaradinmamma

  asså det här sög! när jag lägger in bakrundsbilden på min blogg försvinner headern och alla inlägg ligger på en radda under varann och längst ner på hela bloggen kommer alla namn på inläggen (fast jag sparade inte). snälla, hjälp mig!!!

 49. SvaraPameee♥

  hej  jag har gjort som ni säger men min background bild det finns inte i mitt blogg för när jag ta spara stilmall så finns det vara vit i background kan ni hjälpa mig? snälla svara.. tack

 50. SvaraCamilla

  det fungerade för mig! Skönt!
  Så nu har man en lite uppsnofsad sida även om headern ser lite konstigt ut. det får stå så än så länge!
  Tack för en bra förklarning!

 51. SvaraFrågvis

  Det fungerar för mig, förutom att när jag lägger in en bild som bakgrund så finns inte den där vita saken i mitten kvar, utan bilden tar över hela sidan.. Tacksam för svar!

 52. SvaraSofie

  Hej, här kommer ännu en som möjligtvis har gjort fel 😛 Men jag är ganska säker på att jag gör rätt.
  För mig blir det så att bloggen delar upp sig om jag lägger in bakgrunden på det sättet du gör. Nedanför ”Background” har jag dock margin, padding osv. Min ena halva hamnar längst till vänster och min andra halva längst till höger,

  Hade vart tacksam om du kunde svara. Blir tokig på detta..

 53. SvaraLouise

  hej, hej… det funkar för mej när jag förhandsgranskar, men sen helt plötsligt så går den bort, så när jag sparat den, så försvinner den!! vad ska jag göra?

 54. SvaraGustav

  Hur byter man färg på texten? min bild är ganska mörk, så jag skulle vilja ha typ röd färg på texten så att den går att läsa.,

 55. SvaraJennifer

  Jag gjorde precis som det står. Och ja, det funkar. Bakgrunds bilden kommer fram exakt som jag vill ha den. MEN… Då jag besöker min blogg så är nog bakgrunds bilden där, men mitt gamla hemska fula tema är där istället för det andra! :O Hjälp mig! Är det nått fel på inställningarna? Gör jag fel? Hur gör jag för att få så att mitt gamla tema inte kommer fram igen?

 56. SvaraEve

  Hej jag har en fråga 😛

  Jag har gjort en bakgrund till min blogg och laddar upp den så stor som det går, men den är fortfaraden för liten, vill inte att den ska upprepas och så når den inte ut i alla kanter, hur gör jag? 🙂

 57. SvaraEvelina

  Hej!
  Hur lägger man in så man får en skugga runt hela bloggen?
  Alltså ingen djup eller stor skugga men lite runt själva bloggen? 🙂 Ganska många lite mer avancerade bloggar som har det nu. 

 58. Svararoniaekman

  Funkar alldeles utmärkt !! men det största problemet är att själva bloggen är vit, och bakgrunden är den bakgrund jag valt… Vet inte om du lagt ut något inlägg om detta. drf ska jag kolla mer på din sida !! 
  Tycker om det du gör, det är verkligen bra för nybloggare som jag !! 😀 

 59. Svaranina

  den bakgrunden som du har som exempel är ju en sån där upprepande bild, asså ”seamless pattern”. går det bara att ha sånt som bakgrund eller går det oxå att ha en enda STOR BILD som bakgrund. HUR GÖR MAN DÅ, så att den anpassas och sånt!? 🙂

 60. SvaraKajsaNatalie

  Hejsan! Våran blogg har blivit knasig! Vi kan inte lägga upp bilder/videoklipp eller något annat! Det funka förut men sen la det bara av. Våra inställningar när vi ska fixa texten i ett inlägg eller lägga ut något annat i inläggen är bara helt borta! Hur ska vi göra? 🙁 vi behöver hjälp! 🙁

 61. Svarahelenlarssonhanson

  JAG BLIR GALEN :O
  hur ändrar jag bakgrunden ”bakom” inläggen & ”bakom” headern om du fattar?
  har letat & letat men hittar ju inteeee 🙁

 62. Svarafred

  Varför kan man inte få en bild att passa på bloggen? Jag laddade ner standardbakgrunden från min blogg (en bild som sträcker sig hela vägen från höger till vänster, uppåt och neråt) sen skapade jag en ny bild med exakt samma upplösning och pixelstorlek och laddade upp den men då blir det en marginal på x-antal pixlar på höger och vänster sida… har letat efter svar men ingen verkar veta hur man gör…

 63. SvaraOlivia

  Det funkar inte på min blogg, den upprepar sig bara även fast jag skrev no-repeat. Var det det ; tecknet elelr det : tecknet efter no-repeat??
  Måste få svar! :O

 64. SvaraMadde

  Inga problem att hitta koder eller förstå hur jag ska göra. När jag förhandsgranskar är alla ändringar där, men… När jag söker på min blogg är det gammla headern och gammla bakgrunden kvar???

 65. Svaratove

  det funkar inte, det blir bara vitt som det alltid varit. men förut hade jag en bakrund men nu så går det varken ha header eller bakrund..

   1. Emelie
    #wrapper {background: #333;width: 750px;padding: 8px;position:absolute;left: 60px;top: 40px;border:1px solid #000000;overflow:visible;z-index:1;margin-bottom:10px;}
    p {padding: 0px 0px 0px 0px;margin: 0px 0px 0px 0px;}
    #header { background: #FFFFFF url(Din bild)no-repeat right  ;padding-right: 0px; padding-bottom:0px; padding-top:0px; margin: 0px 0px 20px; width: 700px; height: 280px;

    om du testar att kopiera de och lägga in så fungerar de nog, jag fick göra de 🙂

 66. Svaratea

  Hur ska man göra om man vill ha en stor bild som bakgrund. Som alltid ligger där? för man kan endast ha 1000px på storleken?

   1. B E C C A

    ÅH TACK FÖR ATT DU SVARADE PÅ DET! Haha även om det inte var jag som skrev frågan, så har jag testat allt.. TACK TACK TACK 🙂

 67. SvaraFrida

  Hur gör man om man vill göra så att bakgrundsbilden hamnar liksom BAKOM allt annat? Dvs så att man kan få en färg som bakgrund på blogginläggen och över allt annat där det är text och sen ha bakgrundsbilden bakom detta? Haha hoppas nån fattar vad jag menar?

  1. SvaraMartina

   Om du vill ha bakgrunden UNDER själva där du skriver, allstå, att bakgrunden bara finns på sidorna, så bläddra ner till 

   div#content {  float: left;  clear: left;  display: inline;  padding:0 20px 20px 10px;  width: 700px;

   Alltså, bläddra ner till div#content {
   Den finns under div#header.

   Om du vill ha vit bakgrund, klistrar du in background: #FFFFFF;
   under div#content {

   Då ska det se ut såhär:

   div#content {  float: left;  clear: left;  display: inline;  padding:0 20px 20px 10px;  width: 700px;
   background: #FFFFFF;
   
 68. SvaraMalin

  om man vill att bakgrunden ska vara stilla men det i mitten vara still (där alla inlägg osv är) hur gör man då? för ingen verkar riktigt veta det…

   1. Michaela

    om man vill att ha både fepeat fixed; no-repeat;
    skriver man dom efter varran då ?

 69. Svaramatilda

  det går inte att göra det jag har försökt 3 gånger nu och det går inte!!!!!! vad är det som jag gör för fel????????? skulle bli tacksam för svar

 70. SvaraKim

  Jag är inte alls bra på det här, men när jag väl fått till bakgrundsbilden på min blogg ja då syns den bara överst. Scrollar man ner följer den inte med :S Kan nån hjälpa lite?

 71. SvaraMoa

  hej jag har gjort exakt som du skriver, sen klickar jag på förhandsgranska och då blir det jätte bra!

  Sen klickar jag på spara stilmall men det är en då samma gamla vanliga!!!

  vad gör jag för fel?

  skulle bli tacksam för svar 🙂

  1. SvaraVictoria

   Du är helt enkelt lite för snabb. 😉
   Den segar lite med att uppdatera. Det är bara att trycka F5 nästa gång det händer så uppdateras sidan.

 72. SvaraFrida

  Hej! Har gjort precis som det står att man ska göra, och bakgrunden funkar, men den blir lixom över hela sidan, över inläggen också, om man säger så. Hur gör man så att rutorna med inläggen är vita och bakgrunden stannar lixom bakom allt? (Så som det blir då man ser resultatet på videon som visas)
  Tacksam för svar 🙂

  1. Svaraemmalundblad

   Ledsen att jag inte kan hjälpa dig för det har aldrig hänt mig men om ingen mer svarar så kan du testa med att byta tema;)

 73. SvaraSara

  Jag har en blå linje i övre kan längst hela min blogg. Jag förstår inte var den kommer ifrån och hur jag får bort den. Tips!?

 74. Svaraamelia

  jag försöker skapa en header men de går inte:(
  jag gör allt som står och när jag trycker på förhandsgranska så har jag headern där men sen om jag trycker på spara stillmall och går in på min blogg så finns de ingen header:( 
  fattar ingenting

  1. Svaraebbba :D

   jo kolla härr ….

   först då laddar du upp en bild på bloggen och sen så tar du exempel 400px tror jag hade jag på min iallafall . och sen a ladda upp bilden men sen högerklickar du på bilden du har laddat upp och så står det öppna i ny flik oh så klickar du på den sen kopierar du den texten a duvet där uppe där dman skriver typ facebook.com och sånna hemsidor . a den går du in på ”stimall”och så skriver du bara in den grejen du har kopierat på en som heter #header{ men om du inte har den kan du bara kopiera denna och lägga nån stans det spelar ingen roll alls , såhär gjorde jag iallafall . hoppas det var till någon hjälp 😀

   aja men här är den du kan kopiera om du nu inte har den :

   #header {

   background: #FFFFFF url(din bild då) no-repeat right center;

   padding-left: 30px;

   padding-bottom:15px;

   padding-top:30px;

   margin: 0px 0px 20px;

   width: 775px;

   height: 350px;

  2. SvaraWilma

   det finns ett enklare sätt gör såhär kopiera url på din bild som du vill ha som header sedan går du in på inställningar där finns det en liten vit ruta där lägger du in url sedan sparar du den jag sedan är det klart 🙂

  1. Svaraemmalundblad

   Det är ganska så lätt när man väl vet, först så väljer du bilden du ska ha och lägger in den på spara som och väljer ett namn så att bilden är sparad i din dator:)
   Sen så går du in på översikt för din blogg du vet där man gör allt)
   Sen så klickar du på ”BILD” Som ligger precis under ”NYTT INLÄGG” och sen när du är innte där du ska ladda upp den nya bilden så klickar du på bläddra, du skrivet in namnet du valde åt din bild och så tar du öppna elelr vad man nu klickar på.
   Sen så skriver man in storleken på bilden på bilden som till exempel 400 whigt och 600 hight (stavning) sedan så klickar man på spara bild, efter det så ska du klicka på din bild som du presis har laddat upp, när du har klickat på bilden så kopierar du addressen i vänstra hörnet av skärmen (du vet där man skriver in addressertill hemsidor oftast) sen när du har kopierat addressen så går du in på design och sen stilmallen, du letar upp, du letar upp stycket där det står backround…. om du inte kan hitta det så kan du kopiera detta : background: url(adressen till din bild) repeat;

   Och där det står ”adressen till din bild” skriver du in addressen du nyss kopierade:)

   HOPPAS JAG VAR TILL HJÄLP!:)

 75. SvaraLinn

  Men när jag gjorde detdär vart allting brunt, jag ville bara ha bakgrunden inte där själva inläggen ska vara, för där vill jag ha vitt, snälla hjälp?
  hjälphjälphjälphjälphjälphjälphjälphjälphjälp 🙂

 76. Svarakasandra

  jag har temat fashion,när jag ändrar bakgrundbilen ändras ALLT i bloggen och jag har ingen aning vad jag ska göra..

  1. Svaraemmalundblad

   Jag har också temat fashion men för mig funkar det kanon, du kanske borde testa med ett annat tema da? kanske food elelr nåt? hoppas det löser sig:)

 77. SvaraLisa

  alltså, när jag gjort allt som det står osv så vill jag ha no-repeat. men när jag väl skrivit in de och förhandsgranskat så finns bilden bara jättelitet i vänster hörn högst upp och inte över hela sidan? jag förstår inte! 🙁

 78. SvaraJosse

  detta går inte, jag gör som det står men jag fattar inte det där med adressen till bilden, vart ska jag ta adressen ifrån vilken adress?! Jag blir knäpp.

 79. SvaraEbba

  Hur gör man om man vill göra så att bakgrundsbilden hamnar liksom BAKOM allt annat? Dvs så att man kan få en färg som bakgrund på blogginläggen och över allt annat där det är text och sen ha bakgrundsbilden bakom detta? Haha hoppas nån fattar vad jag menar?

  1. Svaraemmalundblad

   Jag tror inte jag fattade riktigt men om du vill byta färg vidd inläggen och allt där man har text (eller tje, hela bloggen) så kan jag tipsa om detta inlägget 🙂

 80. SvaraJonesy

  Min bakgrundsbild syns inte.. Det blir bara vitt. Har aldrig haft det problemet tidigare så jag förstår ingenting alls.

 81. SvaraAnneli

  Min bakgrundsbild ”laddas” inte. Hittar inte vad som är fel har fungerat perfekt förut. Så här ser koden ut:

   body {
  background: url(https://mittilivets.blogg.se/images/2010/cloth029_82275606.jpg)no repeat;
  margin:0;
  padding:0px 0 14px;
  text-align:center;
  color:#000000;
  }
  

  Väldigt tacksam för hjälp!

 82. SvaraMarie

  =( har haft bakrundbild på min blogg innan.. men nu när jag skulle byta fungerar det inte. Vill ju att bilden skall lägga sig bakom allt (alltså bakom min vita ruta där inläggen är) nu lägger den sig framför allt.. Vad gör jag för fel??
  Tacksam för snabbt svar

 83. Svarafelicia

  hej, jag hade lagt in min nya header och fixat till nästan allt, sen skulle jag byta bakrundsbild på bloggen, och när jag gjorde det så försvann allt! ;( Headern försvann helt och hållet, och menyn blev ”genomskinlig” och hoppade ner längst ner, 🙁 det ser helt kaos ut :'( Buhu, snälla hjälp mig! jag använder blogg.se och vet inte vad jag ska göra nu ! 🙁

 84. Svarasara

  hur får jag den bredare?!
  har en vit kant som är ganska stor längst ut till höger som är jätte irriternade!!!!!

 85. SvaraErikaAnnaMaria

  HJÄLP!
  På min blogg så har alla mina inlägg blivit dubbla! :O
  Jag kan inte förstå vad jag gjort! Den som vet hur man fixar så det blir normalt igen kan väll svara! Antingen som en kommentar på min blogg:
  Eller mejla till: eamnilsson@hotmail.com

  Tack sam för alla svar!

 86. Svarajaaag

  hej!

  JAG FÖLJER VIDEO INSTRUKTIONERNA TILL ”GÖR DIN EGEN BAKGRUND”, MEN DET FUNKAR INTE ÄNDÅ! KAN DU HJÄLPA MIG???

 87. Svarafrida

  Vet någon hur man kan få 2 bakgrundsbilder? Letade exempel och hittade denna nevnarien.se det är som både en genomskinlig och en ”vanlig”..någon som vet koderna?

 88. SvaraWilma

  alltså jag har satt in och gjort allt flera gånger o jag vet inte vad jag ska göra jag har skrivit det där i slutet men jag fattar inte vad jag gör för fel snälla kan någon förklara tydligt? 🙁 <3

 89. SvaraHanna

  Hur ska man göra om man vill att bakgrunden ska ”stå still”
  alltså att det bara är en bild som ”sitter fast” och inte rullar ner när man scrollar? 🙂

 90. SvaraEvelina

  Funderade på hur man får bakgrunden att stå stilla när man bläddrar ner på bloggen? Nån som kan hjälpa mig?

  1. SvaraElin

   Du börjar med att gå in på stilmallen
   sedan ”Klistra in detta under Background: #C9000;”

    background-attachment: fixed;
   
   
 91. SvaraMikaela

  Är det någon som kan svara på varför mina ändringar syns i explorer men inte google chrome? Har haft problem även med inlägg, ibland tar det flera dagar innan man kan se dem i google chrome.. Blir tokig snart!

   1. Mikaela

    ja kanske det. jag sparade min nya stilmall igår vid 22, och fortfarande i chrome är det samma som innan. Men inlägget jag publicerade efteråt syns dock. ? hmm

 92. SvaraHilal

  Jag testar och testar men när jag trycker på förhandsgranska så är det jätte fint men sen när jag sparar den så funkar det inte det är mara min gammla fula tema då!! Skulle gärna vilja ha hjälp!

 93. SvaraSara

  kan man separera rubriken på inlägget och själv texten? tycker att texten börjar för långt ut och det ser inte bra ut och vill flyta in den lite in under rubriken hur gör man? 🙂 pöss <3

 94. SvaraMalin

  jag har den där pinkwall grejen men jag kan inte göra så att det står malincute som rubrik vad ska jag göra!

 95. SvaraAnna

  hej
  på glitterfy.com kan man göra fina texter som glittrar, när man har gjort sin text kan man kopiera en html kod, borde man inte kunna lägga in htlm koden i stilmallen så man kan få det som text i kanten, där det står ”senaste inläggen”… erl nån annanstans, det hade blivit jätte tufft i så fall, annars kan du nån sida där det finns fina text ”typer”(textsnitt)  jag använder mig just nu av picnik och picasa, men dom har inte så fina textsnitter. 
  jättetacksam för svar, den här sidan äger !

 96. SvaraLovisa

  jag har testat men det funkar inte jag ser ingenting och jag fattar nästan inget på den där redigera stillmall

 97. SvaraAdam

  Hej jag vill ha en vit ruta där alla inlägg ligger men jag får bara bakgrunden där så man ser inte texten.

   1. linn

    min mää när jag gjorde zebra ränder och sen skulle byta till baka så försvann allt 🙁

 98. SvaraNike

  Hej! Hur ska jag göra för att få bilder på sidan av själva saken i mitten på bloggen om du förstår vad jag menar. För just nu så upprepas bilden flera gånger och det blir bara stökigt. Jag skulle villja ha en bakgrund som är lika dant kodad som den som https://twilightmovie.blogg.se har. Hur kodar man så? Och en fråga till. På min blogg så kommer det en tomat frammför rubriken till mina inlägg. Hur får jag bort den? Tacksam för svar!

  1. SvaraKes

   Det vill jag också veta!? Hur gör man så att den liksom inte upprepar sig men att den följer med när man skrollar?

   1. A

    Leta upp i kodmallen;

    body {
    margin: 0px;
    padding:0px;
    &lt;strong&gt;background: #313131 url();&lt;/strong&gt;

    Där finns sedan 4 olika värden man kan sätta in som bestämmer hur bakgrunden ska visas.

    &lt;strong&gt;repeat, repeat-x, repeat-y och no-repeat&lt;/strong&gt;

    repeat – Då upprepar bilden sig självt så den täcker hela bakgrunden

    repeat-x – Då upprepar sig bilden enbart efter x-axeln.

    repeat-y – Upprepning enbart efter y-axeln.

    no-repeat – Ingen upprepning utan visar bara en bild i bakgrunden så som den är.

    Vill du sedan att bakgrunden ska följa med när man scrollar så finns det 2 olika värden att ange;

    &lt;strong&gt;background-attachment&lt;/strong&gt;

    Kan du lägga in under kodsträngen jag visade längst upp här inlägget.

    Värdena är;

    &lt;strong&gt;fixed&lt;/strong

    och

    &lt;strong&gt;scroll&lt;/strong&gt;

    Alltså blir slutligen kodsträngen för ditt önskemål;

    &lt;strong&gt;background-attachment: scroll;&lt;/strong&gt;
 99. SvaraEvelina

  Jag får inte till en bakgrund på min blogg. Jag har försökt med alla koder som finns men ingenting händer..

  1. Svaramona

   jag med! Men på min stillmall så står det:

   body 
   Background

   Grejen imellan fattas!
   och jag har inte tagigt bort nåt

   1. Linnea

    Mona! Samma här! Det funkar inte och grejen imellan body och bacground. Hjälp mig någon vettig person! :,(

   2. Hannah

    Ta bort hela body; och klistra in det här så blir det som det ska vara:

    body {
    margin: 0px;
    padding:0px;
    background: #FFFFF; }

 100. SvaraTezz

  Jag har provat med många olika bilder och lagt in koden så som det visas men jag får ändå ingen bakgrund på min blogg.
  Utan jag måste använda mig av de färdiga teman för att få något vettigt, men det är ju inte så kul då jag vill ha en ”egen” personlig bild.

  1. Svaratea

   För att det är kul att bestämma själv hur man vill att ens blogg ska se ut 😉 På devote kan man inte gör så mycket ändringar!

 101. SvaraNathalie

  Det funkar inte att sätta in bakgrunden. jag skriv in koden och så men den syns inte. Jag har provat flera gånger.

  Sen till en annan sak, på min första sida så har jag punkter innan namnet på mina inlägg, kategorier osv. hur får jag bort dem?

  Tacksam för svar! 🙂

 102. Svaramatilda

  hall¨å, hur gör man om man vill ändra det där som är vitt med nån blomma eller vad det är ?
  asså inte det som blir rött, utan det innanför där man skriver inläggen. för min sån är helsvart, jag vill ha den vit, annars blir bloggen så mörk.. men iaf, är det nån som vet ? 😮

 103. SvaraEmma

  Hej!

  För det första, dina tips är jätte bra och enkla att förstå, så tack för det. Men jag har en lite fråga. Kanske jag är dålig på att söka men när man laddar upp en bakgrundsbild är största talet 1000 och om man vill ha fast bakgrund skulle jag helst ha 1200, hur fixar man det? 🙂

  Mvh. Emma Storvall

 104. SvaraJojjooooo

  men jag när ja trycker på förhandsgranska så funkar allt bra – men om jag går neråt i bloggen så blir de ett ”streck” mitt i allt och texten syns knappt.. HJÄÄÄÄLP

 105. SvaraTea

  Men hur ska man kunna få en bakgrundsbild tillräckligt stor för bloggen när man bara kan ladda upp bilden med högst 1000px?

 106. Svaraalva

  jag vill ha min bakrund still asså så att det bara är en bild Då skulle men skriva no-repeat men det funkar inte snälla hjälp mig

  1. SvaraOlivia

   det problemet har jag också :S jag vill liksom ha repeat till sidorna, så att den fyller hela bakrunden, men man kan ju inte ta större bild än 1000px när man laddar upp en bild, det är ju nästan halva. Och sen vill jag att när man scrollar ner, så är den kvar, exempel som på https://micah.blogg.se/ sidorna är liksom kvar.

 107. SvaraEmma

  Heej !
  Hur får man bort det där strecket som är under texten i menyn? Har provat hur mycket som helst men inget funkar! Snälla hjälp!

 108. SvaraA
  &lt;strong&gt;Lari,
  
  Om du behöver hjälp här med support och dylikt så kontakta mig! Jag hjälper gärna de som behöver hjälp. Intresserad av ett samarbete?
  
  PS. Jag satte detta meddelande såhär så du kan se det då jag ej hittar någon kontakt-info på sidan.
  
  Mvh
  Alex&lt;/strong&gt;
 109. SvaraZimone

  taaaaack så himla mycket för alla superbra inlägg jag har fått en enligt mig i alla fall superfin blogg tack vare dig!! ha det superbra tills jag måste gå in här igen 😛

 110. SvaraEmma

  Hej när jag klickar på förhandgranska igenting händer:S.Vet nån hur man gör då?.Tacksam för svar;).

 111. SvaraMalin

  Hej! Hur gör man så man fortfarande har t.ex vit bakgrund bakom inläggen när man ändrar bakgrund ? För jag får ju bara en och samma bakgrund över hela sidan, och då ser man ju inte texten .. ??+ hjälp snälla..

  1. Svaramatilda

   Det är precis samma för mig!

   Bakgrunden kommer över HELA bloggen. Där det ska vara vitt, där inläggen och menyn är kommer bakgrunden också! Jag vet inte heller vad jag ska göra…SNÄLLA SNÄLLA HJÄLP!! jag har sökt på google men jag hittar ingenting, snälla, snälla hjälp oss!!

 112. Svarasalle

  Hej, jag laddade upp min bild i 1000 och satt in den som bakgrund men jag vill ha så hela bilden blir hela bakgrunden. Inte som det är nu, att bilden typ repeats i bakgrunden. HJÄLP

 113. Svarasummergirl

  Det funkar ALDRIG för mig! Jag vet faktiskt inte hur stor min bild är hur vet man det på mac……

 114. SvaraTowe

  hej! jag har ett väldigt stort promblem.. jag fattar typ ingenting när det gäller att fixa till sin blogg.. är det någon som kan hjälpa mig? 🙁

 115. SvaraAlice [FOTO]

  Kan man göra typ så att man har bilder av bakgrunde bredvid varran? och sen är det inget under dom? 😀

 116. SvaraRiina

  Hej, om ni letar efter bakgrundsbilder så kolla in min blogg. Jag lägger upp nya bakgrundsbilder dagligen, finns både mönstrade bilder och foton. 🙂 See you!

 117. Svaraewelina

  Skulle vilja ha hjälp med en sak, jag vill ha bredare inlägg att kunna skriva i? typ som isabelles.nu om du vill ha ett exempel, hoppas du förstår. Men då försvinner min meny längst ner, hur gör jag utan att de blir så?

 118. SvaraLavin

  Heej! Snälla snälla snälla kan du eller någon hjälpa mig med att lägga in en typ ”äldre inlägg/nyare inlägg” längst ner i bloggen?<33333333333333333

 119. SvaraGloria

  För er som inte orkar fixa bloggen utan vill ha en färdig. 
  gå in på https://www.pimp-my-profile.com/

 120. SvaraAlice

  hej, kan man lägga in bakgrunden i kodmallen? för skulle gärna vilja ha olika färger på bakgruden i de olika kodmallarna!! SNÄLLA, kan man ha så?

 121. SvaraJulia

  Om jag vill ha hela min bakgrund i en enda bild för hela bloggen , hur gör jag om jag ska göra en bakgrund själv i ett fotoprogram. Alltså vilken storlek skulle det vara??

 122. SvaraVeronica

  Hej! Det funkar för mig när jag trycker på förhandsgranska och jag har sparat och allt, men när jag går in på bloggen är allt author-vitt som den färdiga mallen! Jag har tom testat att logga ut och in igen… HJÄLP!

 123. SvaraMaria

  hur gör man bakgrunden smalare? för just nu är den för bred så att ”profil,arkiv, tidigare inlägg” spalten ligger under alla inlägg.

 124. SvaraVera

  Hej! Någon som vet om man kan ha ett mönster på borden runt t ex rutan där dt står arkiv, senaste inägg etc.?

  i sånna fall, hur gör man? Skulle vilja ha blåa rosor som en ram runt rutan! 😛

 125. SvaraSanna

  Jag fattar inte vad som blir fel. När jag försöker lägga upp en bakgrundsbild så visas den när man förhandsgranskar, men då är den också över hela bloggen. När man kollar på andra bloggar så ser man att bakgrunden är ”utanför” bloggen. Men min bild hamnar överallt. Det är inte speciellt fint & man ser jättedåligt vad som står. Men sen när jag bestämde mig för att ta det för tillfället medan jag letade efter hur jag skulle fixa det andra, så syntes den inte på bloggen!
  Man kan se den när man förhansgranskar, men inte på bloggen.

  HJÄLP!!

  1. SvaraYvonne

   Har du lagt in bakgrundsbilden i kodavsnittet CONTENT/inläggsytan (sitlmallen)?
   Om du vill ha bilden som bakgrund utanför content ska du lägga in den endast i stilmallens BODY/BACKGROUND.

   1. Sanna

    Den ligger/låg (tatt bort det nu när jag inte fick den rätt) i body/background. Fast jag skulle vilja byta stilmall eftersom den jag har saknar en hel del. Fick skriva dit background url () själv. Det hittade jag ingenstans i stilmallen. Samma sak när jag skulle lägga in headern.
    Men jag vet inte ens om man kan byta stilmall, men kompisarna har ju mycket mindre komplicerade & där ligger allt i ordning.
    Allt för headern där & där är allt för bodyn, där har du wrappern också. Jag har lite utav headern där & sen har jag lite om wrappern för att det sen ska komma ett litet avsnitt av bodyn. Sen kommer en massa som man inte förstår & sen kommer en annan del av headern längre ner.
    Vet du hur man byter stilmall?

 126. Svarafanny

  Hej jag försöker få in min bakgrundsbild så att den är lika bred som själva skärmen, eller så att den täcker hela bloggen. Det funkade på längden, men inte på bredden, även fast jag väljer 1000 och så…. och jag vill inte att den ska vara på repeat så hur gör jag? 

 127. Svaraemilia

  Hajar ingenting, försökt med allt men det händer inget?
  Vad är det man ska klippa ut och vart ska man klistra in.
  FATTAR INTEE

 128. SvaraHanna :)

  Jag har nu lagt in bakrund på min blogg och är jätte nöjd! Men jag har vit vid själva inläggen men de vita slutar ungefär efter ett inlägg och jag vill att de ska varar vit hela vägen ner. Hur gör jag? 🙂 

 129. SvaraLinn

  det gick jätte bra kolla precis som hon har hjort så går det skit bra 😀 lycka till 🙂

  ps: i början när man lagt in bakrunden så står det : url ( sen bilden

 130. SvaraFrida Björck

  Fungerade direkt för mig och jag blev supernöjd! Kollar alltid in här efter bloggtips och blir alltid nöjd! 🙂

 131. SvaraAlexandra

  hej, jag har en bild som jag vill ha som min bakgrund på bloggen, men jag vill ha hela bilden över hela sidan, hur gör man då?
  tacksam för svar 🙂

 132. SvaraAlina

  När jag skriver en text och ska skriva en rad ner trycker jag på ENTER. Men när jag publicerar inlägget så blir det ingen rad mellanrum! Det sjunker ihop! hur får jag bort det?! Väldigt tacksam för svar!! :))

  1. Svaraniki wallberg

   testa att hålla in ”pilen som gör att man får stor bokstav” samtidigt som du trycker på enter 🙂

 133. Svaraellen

  hej, tacksam för svar! jag håller på att starta en helt ny blogg. när jag gör en bakgrund som du visar ovan så kommer den över hela bilden, alltså på det man ska skriva inläggen på också, så vill jag inte ha det om du förstår hur jag menar. jag skulle vara väldigt tacksam om du kunde svara mig på min mail, så slipper jag titta in här, tack i förhand!

 134. SvaraAmanda

  Jag håller med Ellen.. Hur gör man så att det inte blir över heeela bilden? Dvs, jag vill att det ska vara helt vitt där jag skriver inläggen, hur gör jag det? Snälla svara!

 135. SvaraJenka

  Hej! På Förhansgranska syns bilden jag vill ha men när jag sparat och går in på själva bloggen är det som förut ;'(
  Vad är fel?

 136. SvaraAida

  Jag behöver verkligen hjälp nu..
  Jag har gjort som det står, och det fungerar ifall jag sätter min bakgrund på repeat. Men det vill jag inte ha för det passar liksom inte, utan jag vill ha den fast. Så då skriver jag typ no-repeat osv, men då hamnar bilden uppe i vänstra hörnet bara…. HJÄLP!!

  1. SvaraElin

   Din bild har dock samma storlek oavsett om du har på repeat eller no-repeat. Så om du bara vill at bilden ska visas en gång och du vill att den ska vara lika stor som skärmen så måste du ha en väldigt stor bild.

 137. Svarasophia

  jag undrar hur man gör en design på bloggo.nu ?? han någon maila mig om ni kan hjälpa mig?? bara.for.bin.blogg.live.se 

 138. SvaraCaaaaaaaaaaajjj

  hej!
  jag undrar hur man får samma färg på bakgrunden som man har på sin header ? 
  t. ex. om min header e blå o jag vill ha exakt samma färg på bakgrunden hur gör jag då?

  :D<3

 139. SvaraElsa

  Hej! Jag har valt en bakgrundsbild från blogg.se men problemet är att den inte syns på min blogg! Vad är felet? Jag kan se den på min iPod men jag ser den inte på datorn.

 140. SvaraElin

  Hej! När jag väljer bakgrund så kommer bilden över hela sidan (förutom över headern.) Och efter som att bilden är mörk och texkten är svart så ser man typ ingenting och det är inte snyggt… Hur gör man om man vill ha vitt där man skriver??

 141. SvaraKinga

  Hej Lari och ni andra på DDB!

  Jag har varit aktiv här i några år och kan det där med bloggdesign… trodde jag.

  Jag har skapat en blogg för the sims3, som är sammansatt av olika designer som jag hittat inne på er gratisdesignsida. (Dem är moddade och tveakade, men är länkade till alla inblandade i sidomenyn såklart!) Det är fortfarande lite slö eftersom allt inte är på plats ännu, men det är inte problemet:

  MEN jag har stirrat mig blind på designen, för jag vet inte varför bakgrunden bara slutar några inlägg ifrån botten på bloggen. jaghar försökt fixa det på alla möjliga sätt men det vill sig inte bara.

  Hjälp?

   1. Kinga

    Men gud vad konstigt!!

    Det ser ut som det ska nu, det måste vara min laptop det var fel på, för jag har tittat med alla familjens datorer och det var bara på min egna laptop som den vita bakgrunden inte gick ända ner.

    Skumt, men de e ju jätte bra att det inte var något, och jag kan slappna av efter 3 dagars hår-utdragande 😛

    Take Care!

  1. SvaraIda Mattila

   Om det är som jag tror så:

   Tryck på tangenten F5 ( den finns ungefär strax över R och T på tangentbordet) Hoppas det löser sig! 🙂

 142. SvaraLouise

  Allting funkar jättebra för mig, men bakom headern så blir det bara grått, så bakgrunden syns inte där, jag misstänker att jag måste sätta in koden/länken till bakgrunden någon mer stans men har ingen aning alls var?

  1. SvaraStrangerz

   Menar du att det är ingen vit bakgrund, fast du vill ha det? För att den bilden har ingenting som vitt. Det är bara den där runda bilden och texten. Bakgrunden är transparent. Menas med att i tex photoshop så kan man ta bort själv bakgrunden och bara ha själva objektet med. Hoppas  du förstår vad jag menar?

 143. Svaravicki andréa olofsson

  hur gör man om man bara vill att bakgrunden ska kopieras likadan där uppe men inget där nere ?

  1. SvaraFelix
   background-image:url(dinbakgrund.jpg);
   background-repeat:repeat;
   height:600px; //Ändra hur hög bakgrunden ska vara.
   
 144. Svaraelina

  Hej, jag har en bakrund som jag vill ha, den är inte så hög så att den täcker hela sidan (har ställt in så bakgrunden fryser fast när man scrollar,
  men jag vill inte att den ska upprepas neråt, och när jag sätter in norepeat blir bakgrunden vit istället.

  Något förslag på vad som kan vara fel/hur man ska göra :)?

 145. SvaraSara

  Hej! varje gång jag försöker att göra en bakgrundsfärg annat än vitt så försvinner som styckesbakgrunden. alltså den som håller i själva texten

  NÅGON SOM FATTAR? annars kan ni ju ba kolla bloggen!

 146. SvaraCamilla

  Jag vill att min bild ska vara end enda stor bakgrund och inte gå på reprit och den ska vara mitten men ändå täka hela sidan?
  hur gör man då?

 147. Svaraanneli mendez

  Jag fixade min header och helt plötsligt försvann hela bakgrunden, hur får jag tillbaka den?

 148. SvaraNomi

  Jag har rätt kod inställd på min header. no-repeat top left; Men den repeteras ändå! länk:
  jag har hållt på jätte länge med design och sånt i mina dagar. Men jag vet verkligen inte vad jag gjort för fel den här gången.

 149. SvaraYvonne

  Har SILENTIUM:
  Jag har aldrig tidigare haft problem med att lägga in bild som bakgrund hos andra bloggar/teman hos Blogg.se, men nu hittar jag inte VAR jag ska lägga in URL. Hittar inget ”background” i någon av mallarna.

 150. SvaraYvonne

  När jag hade temat FASHION funkade det hur lätt som helst att lägga in och ändra bakgrund. Nu har jag SILENTIUM och hittar inte var i stilmallen jag ska lägga in koden.

 151. SvaraMalin

  Hur gör man detta för temat Simply Black?
  Står såhär i kodmallen och om man ändrar background eller color så händer inget:

  hr {
  background: #dadada;
  color: #dadada;
  clear: both;
  float: none;
  width: 100%;
  height: 1px;
  margin: .75em 0;
  border: none; }

 152. SvaraTherese

  Går verkligen inte,. har försökt med ALLT möjligt men måste nu fråga om det ens går att göra på ”egen mall”? Eller måste man välja en färdig design?
  Såhär ser det ut när jag är klar, händer ingenting:

  body {
  font-family: ”Tahoma”;
  color: #222;
  margin 50px 50px 0px 0px;
  background: url(`https://cdn2.cdnme.se/4345118/6-3/emelies_bakgrund_by_ohstlin_90204739_52ed21a3ddf2b3517fde30c8.jpg´) repeat;
  }

  a {
  color: #555;
  text-decoration: none;
  }
  img {
  max-width: 680px;
  }
  h1 {
  font-size: 60px;
  }
  h3 {

 153. SvaraFilippa

  jag laddar upp min bild till max men den blir inte stor nog så att den täcker hela min sida. Jag vill inte göra så att min bild fortsätter jag vill ha den stor och över hela sidan. snälla svara!

  1. SvaraSanna

   Det bästa är att göra en bild som man kan upprepa neråt och åt höger. Men om man har en bild som är större än 1000px (den måste vara det, man kan inte ladda upp en bild som är 800px till 1000px) så får man ladda upp den på extern sida, då blogg.se inte tillåter större bilder än det. Förslag på sidor att ladda upp kan vara tumblr, tinypic, imageshack osv. 🙂

 154. SvaraAlyssa

  När jag skriver i no-repeat; slutar bakgrundsbilden bara och det som är nedanför blir vitt… Hur ”låser jag fast” bakgrunden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *