Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Bakgrund på menyrubriker går ända ut i kanten

Relaterade inlägg:
» Vad är margin och padding?

I gamla stilmallar är det .navheader som man justerar, men på nya är det troligtvis #side h4.
Om du tycker att de nya stilmallarna och kodmallarna på blogg.se är svåra att förstå kan du alltid ladda ner denna övningsmall (den är helt gratis) som är mer som den gamla strukturen av koder och är byggd utifrån gamla mallen Orange City som både jag och Lari använde när vi bloggade och designade på blogg.se.

När du ska justera så är det detta du behöver använda (och det är i stilmallen under något av ovanstående som du lägger in dem under):

margin-left: 0px;
margin-right: 0px;

Du behöver troligtvis justera siffrorna, och kom ihåg att du kan använda negativa tal (alltså minus) när det är margin.

Detta justerar bakgrunden på överskriften, men också texten. Om du däremot vill att texten inte ska börja ända ut i kanten (rekommenderas att den inte gör det!) så använder man detta i samma stycke:

padding-left: 10px;
padding-right: 10px;

 

(Transkribering från film:)

Ändra menyrubriker

Hej allihopa.
Jag tänkte visa hur jag har gjort det här med, vad ska man säga, överskrifter i menyn. Alltså att det står till exempel, senaste inlägg, sök i bloggen och sådant för det går ju enda ut i kanten och det här får man ju liksom sitta och trixa med men så som jag har gjort det i alla fall, jag tänkte visa det på den här bloggen, här har jag gjort det. Så är det som så att jag visar då att först för att lägga in bakgrund och sådant på en sådan överskrift eller vad man ska säga.

Då bläddrar man ner till navheader och det är den som bestämmer den här då, själva, vad ska man säga, överskriften. Det här är en navheader liksom, det är en menyrubrik eller vad man ska säga. Så här får man sitta och bestämma hur man vill att den ska se ut och jag har lagt in en bakgrund som är orange och så har jag gjort att texten är vit och då så ser det ut så här.

För att jag ska få den att gå hela vägen ut i kanten så bläddrar jag upp till #side och där står det margin-right oftast och då tar jag det till 0, det står 12 där och padding i mitten så tar jag står det 12 pixlar och då tar jag 0 där också. Då så blir det så här, då kommer den enda ut i kanten men den minskas även bredden så då kan man öka bredden litegrann också så att den inte blir för smal för det är ju inte så snyggt med så här jättesmala menyer.

Då kan man ju, sen så såg ni ju att då hamnar texten enda ut i kanten här och jag har inte riktigt kommit på hur man kan göra det i stilmallen men då brukar jag gå in i kodmallen och så brukar jag bara lägga in så här en mellanrumskod som jag har. Man går in på foto eller nej, tips och så tar man bloggtips och så tar man HTML-grunder och här finns en mellanslagskod. Där ligger den, kopierar den och så lägger jag in den liksom innan varje grej här. Kan lägga den så typ och så kollar vi hur det blir. Oj, nu kanske jag inte sparade den, jo det gjorde jag. Då ser ni att du blir det liksom ett mellanslag där, då blev det visserligen inte där uppe nu då.

Men då är det så att den här mellanslagskoden måste ligga i själva den andra koden, så här till exempel så står det div class navheader sen senaste inläggen /div och om jag då vill använda den har mellanslagskoden så måste jag använda den precis innan senaste inläggen. Alltså innan de här orden, senaste inläggen, så jag lägger den här då och sen då om man vill lägga in själva länken då till exempel det första senaste inlägget då så måste man lägga det innan den här dollartecknet och entrytitle men jag kan lägga det här nedanför så att ni förstår liksom. Det är i alla fall så jag har gjort det. Alltså det är ganska krångligt att sitta och hålla på så men det är ju den lilla lösningen jag har gjort just nu och om jag kommer på något nytt så kommer jag självklart det för er. Det var det jag hade att visa er idag så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.