Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Årsuppdelat arkiv Blogg.se

Många har frågat efter tips på hur man delar upp arkivet i år istället för en hel ocean av rader med varje månad för sig. Så här kommer tipset och koden, det sköter sig själv så man behöver inte sitta och uppdatera det varje månad, utan byt bara ut din nuvarande arkivkod mot den nedan så är det färdigt.

{% set swe_months = ["", "januari", "februari", "mars", "april", "maj", "juni", "juli", "augusti", "september", "oktober", "november", "december"] %}
<ul>
{% for group in archive_months|groupby('year')|reverse %}
<li>
{{ group.grouper }}:
{% for a in group.list|reverse %}
<a href="{{ a.link }}">{{ swe_months[a.month] }}</a>
{% endfor %}
</li>
{% endfor %}
</ul>

 

Tips:
{{ group.grouper }} är årtalet, du kan modifiera det hur mycket du vill så länge du inte pillar i själva koden ({{ group.grouper }}). Det går alltså att lägga en <div class=””>, lägga fetstil, kursiv text eller ändra färg (förslagsvis med hjälp av en div-class då).
Det översta stycket, där alla månader står går också att modifiera, men ja, ordet januari representerar ju januari, men det går till exempel att ändra så att det är på engelska (ersätt varje ord med engelska motsvarigheten, men se till så att du inte tar bort ””,), lägga en stor bokstav i varje månad, ändra till siffror (01 för januari, 02 för februari) eller vad man vill. Men koden fungerar helt enkelt som så.

 

Transkribering från filmen:

Årsuppdelat arkiv / blogg.se

Hej!

Vi tänkte att vi skulle göra en ny film här om hur man ändrar arkivet då det var dålig kvalitet på den andra. Så i vanliga fall eller på gamla blogg.se bloggar så ser ju arkivet ut som så här att nu det här är ju en testblogg så den är ju inte såhär skitsnygg men i alla fall, då är det ju liksom arkiv högst upp här sen kommer varje månad som man har bloggat och har man bloggar några år då så kan det bli en rätt lång lista där och vi vill ju och vi vill undvika att ha en så lång meny som möjligt. I menyn ska det bara vara det allra viktigaste och som folk är intresserade av och därför så kan man då komprimera ihop arkivet så att det blir lite mindre och det är det vi ska visa idag då.

 

Det man gör det är att man går in på design och om man nu inte tycker om att redigera i blogg.se:s nya redigare som ser ut såhär så kan man alltid trycka control eller command beroende på om man har PC eller om man har Mac och så tycker man sen alt så kommer den här upp och då är det bara att tycka på design där och då kommer man till den gamla, skulle man göra. Så och då är det bara att gå in här på redigera kodmallar, så kan vi zooma in lite här också så att ni ser ordentligt, oj det var lite mycket.

 

Så och det man letar upp då det är alltså arkiv i kodmallen och det här gör man på alla sidor. Man gör det på startsida, inlägg, arkiv, kategorier om man nu har arkivet visat på alla de här och vi bläddrar alltså ner till arkiv som ligger här nere. Där har vi det, det är ett klass arkiv och då kan man göra som så att man trycker command eller control beroende om man har Mac eller PC och så söker man bara på arkiv, då får vi zooma ut lite igen och då hittar man det där, om man nu inte hittar det då.

 

I alla fall så har vi en liten kodsnutt här då som är under den här då, den med <div class=”navheader”>arkiv</div> och den går från <ul> till </ul> och det är den som vi ska ta bort. Så, och sen så har vi den här koden då som man kan modifiera själv så jag gör som så att jag lägger in den i ett redigeringsprogram här så att vi kan kolla lite på koden. Så där. Så. Det här är ett textredigeringsprogram som jag använder i skolan som heter sublime text som är jättebra om man om man vill, om man kodar längre dokument då som inte ska vara på till exempel blogg.se eller så. Då har vi, oj, då har vi lite här så vi gör, jag gör som så att jag strukturerar upp koden här. Så. Kan börja med att säga det att allting som är en måsvinge och sedan ett procenttecken ska vi inte röra för det är logiken. Om man förstår logiken och kan programmera enligt blogg.se:s syntax, alltså språk,  då kan man gå in och ändra på det men om man inte har koll på hur det här, hur den här syntaxen fungerar så ska man helst inte röra det. Bortsett från de här som är högst upp då som heter set swe_months och sedan så har vi alla månader här då.

 

Så gör jag så att jag zoomar in lite här så att vi ser lite bättre och då är det ju den här jag syftar på högst upp då och den här är vad det är som sedan visas på bloggen. Så om jag gör som så nu att jag sparar detta, publicerar det så ska vi se hur det blir här. Nu har inte jag gjort så många inlägg här så det kommer inte att synas så mycket. Men då ser ni ju då står det augusti, september och det står med små bokstäver och det är för att i koden helt enkelt har små bokstäver här uppe. Om det inte hjälper att ändra det här så kan det bero på att man har lagt in i css:en att text transformen ska vara lower case och då får man gå in och ändra det men det får vi visa i någon annan video. Men i alla fall, här så kan man då gå in och ändra och då kan man ju ändra då så att det står med stora bokstäver eller så kan man till exempel ändra så att det står med engelska eller så kan man skriva typ 1, 2, 3 och så vidare.  Det viktiga är bara att man inte tar bort de här citattecknena. Allting ska stå inom citattecken så var noga med att ni inte ta bort det för då kommer det inte att fungera. Sedan så har vi <ul> här och ul är en tagg som står för Unordered List den behöver vi inte heller pilla på egentligen. Sen så har vi ett ytterligare programmeringsavsnitt och det ser vi ju här då igenom att det är en måsvinge och sen så är det ett procenttecken och så står det for group in archive_months|groupby(’year’)|reverse och igenom att vi inte vet hur blogg.se:s syntax ser ut så kan vi inte gå in och ändra detta.

 

Sedan så har vi <Li> och li betyder list item och det betyder då att allt som är här inne är en list item och det är också därför som de här grupperas i, i årsvis liksom. Hade vi som vanligt som det var innan då hade inte det här året legat här till exempel. Men det här som är här där det står group.grouper och sen så är det två stycken måsvingar på vardera sida det är året så där kan man gå in och så kan man lägga in kursiv text eller man kan lägga in fet text eller man kan lägga in div class här till exempel då kanske jag döper den till archive-headers eller archive eller bara years eller något sådant där och sen så får man ju då gå in och skapa i css:en style.arkiv.css då får man ju helt enkelt gå in och skapa en class i css:en som heter years och så får man där då deklarera men hur man gör det, det har vi visat i ett annat tips så det får ni kolla på där. I alla fall så nu har jag liksom stylat det här man kan också lägga style direkt där, oj, så deklarerar man direkt här. Eller så kan man helt enkelt bara som sagt lägga bold eller cursive eller italics och den här som är a href här betyder ju att det är en länk så det här är själva det som displayas alltså det som visas i, på bloggen och det här a href är själva länken i sig så att man kan tycka på varje månad. Jag vet inte riktigt vad man skulle lägga in här men kanske så vill man ju lägga in typ en punkt mellan varje eller något sådant där men då rekommenderar jag personligen att man istället lägger det här uppe så att man liksom skiljer dem åt där och fördelen med det då är att man kan lägga en punkt i slutet av november men det kommer liksom inte upp en punkt i slutet av december också för lägger jag en punkt här bara då kommer ju den punkten synas även på december i, men lägger jag den här då syns den ju bara på november så då skulle man kunna lägga liksom så här och då blir det ju ett mellanrum mellan varje månad och sen så blir det en punkt. Eller så kan man lägga ett streck eller så kan man lägga ett hjärta eller vad man vill liksom. Det får man välja själv och det var väl egentligen det som vi hade att visa här idag så får vi önska er en fortsatt trevlig onsdagskväll här. Ha det så gått. Hej hej.

 

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.