Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Använd HTML & div-klasser i inläggen

Ett schysst sätt att styla sina inlägg så att de blir både snyggare och fångar läsarnas uppmärksamhet mer. Det går att styla dessa precis hur man vill, alltså CSS-klassen som är i första koden här nere (den du klistrar in i stilmallen) – låt fantasin flöda helt enkelt. Tänk bara på att det är otroligt viktigt att man alltid avslutar en div-tagg (alltså inte glömmer </div> när man ska sluta anropa klassen).

Lägg in detta i din stilmall och justera så som du vill ha det:

.dinclass {
background: #fff;
color: #000;
font-family: arial, sans-serif;
}

Lägg detta i ditt inlägg (när du är i text/html-redigeraren, alltså inte den visuella):

<div class="dinclass">Text här</div>

divklasser

 

Från filmen:

Använd div-klasser i inläggen

Hej.

Det är väldigt många som har frågat hur jag har gjort det här på min bloggtipsblogg, att det är som en liten ram här runt och så här. Det har jag gjort genom att använda div-klasser i mitt inlägg när jag skriver det i html. Så jag tänkte visa er idag hur man kan använda div-klasser i inlägget helt enkelt.

 

Jag visar detta på en testblogg som jag har med namnen gratis designer. Så det man gör det är att man går in i stilmallen och så bläddrar man förslagsvis längst ner i stilmallen så att man vet vart man har den här koden, sen kan man flytta om den som man vill. Här skapar jag en ny div-klass som ska ha en punkt och det betyder ju att den förekommer flera gånger för jag kan ju vilja använda detta i flera inlägg och då förekommer den flera gånger i källkoden för den har ju samma sida. Därför så har jag en punkt och sen så kanske jag döper den då till box eller entry-box eller nåt sånt där.

 

Sen så börjar jag helt enkelt att modifiera den här boxen. Jag lägger en bakgrund på den, background, och så tar jag 7f7f7f, vet jag är en grå färg. Sen color så kanske jag vill ha 333 och sen så kanske jag vill ha border runt. Då väljer jag 4 pixlar double 333. Sen så vill jag ha lite padding också så att inte texten ligger precis ute i kanten, för det vill vi ju aldrig att det ska göra. Lägger jag 20 pixlar där. Det här är bara ett förslag liksom. Så sparar vi.

 

Ni syns det ju ingenting här, vi har ju aldrig använt den här klassen utan det vi får göra det är att vi skriver ett testinlägg och ser hur det blir. Då skriver jag Testar entrybox här bara och för att komma åt html:en så behöver man trycka på ändra redigerare som ligger här nere och då skriver man sitt inlägg i html. Då måste man skriva hela inlägget i html för om jag gör som så att jag skriver <div class=”entry-box”> här och sen så skriver jag hej hej hej hej, och så måste man ju givetvis avsluta med en div-tagg också. Så skriver jag allt det här och sen så trycker jag på ändra redigerare igen. Då händer det liksom ingenting. Jag måste vara här inne och jag måste publicera inlägget från den här redigeraren.

 

Vi trycker på förhandsgranska, ser vi hur det ser ut. Ja, men då blir det ju liksom en trevlig liten box där och så får man ju då modifiera den precis hur man liksom så att den passar ens egen blogg. Man kan även göra det här med texter till exempel, så att om jag skulle vilja, eller på min blogg som jag har nu då till exempel så har jag något som jag kallat för entry caption tror jag, eller nåt sånt där. Det är liksom att jag har entry, alltså att jag har smårubriker i mina inlägg för att liksom visa att här har jag ett stycke och här står det och så liksom underrubriker i mitt inlägg.

 

Då gör man helt enkelt samma sak i stilmallen fast istället för att lägga till border och background och sånt så lägger jag liksom till en font och hur stor jag vill att fonten ska vara. Då kanske jag skriver entry-caption eller vad man nu, entry-title eller vad man nu vill döpa det till. Så skriver jag font-family: Georgia och så skriver jag font-size: 20px. Color, och så lägger jag den som svart bara för att liksom illustrera för er men ni får ju göra hur ni vill. Då kan man göra hur många såna här olika som helst. Det är bara att man håller koll så att man vet vilken man använder sen i sitt inlägg.

 

Då så skriver jag här Testar entry caption och även här, ändra redigerare. Så skriver jag <div class=”entry-caption”> underrubrik i inlägget </div>. Som sagt, väldigt väldigt viktigt att man avslutar de här div-taggarna också så att det inte blir kaos i designen. Ja, då ser ni, då hamnar det liksom en underrubrik i inlägget där. Man får ju modifiera dem i css precis som man vill.

 

Det var det som jag tänkt visa er idag så får ni ha det så gott. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.