Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Använd Google Fonts på din blogg

Google Fonts

Transkribering av filmen:

Google Fonts

Hej hörni.
Sedan blogg.se gjorde den nya versionen av sitt publiceringsverktyg så fungerar ju inte de här gamla videosarna och koderna som jag har gjort om hur man lägger till ett annat typsnitt i menyn så att alla ser det. Men det finns ett annat sätt man kan göra, det finns ju tyvärr inte lika många typsnitt att välja mellan men det är i alla fall någonting tänker jag.

Då är det som så att det är på Google web fonts och jag tänkte att jag lägger den länken här nedanför så att ni ser den så är det bara trycka på den och då kommer ni in här då som det ser ut här.

Då kan man välja kategorier här. Söker man till exempel en handwriting, ett handwriting typsnitt som är lite kursivt och det ser ut som att någon liksom har skrivit lite, så trycker man på handwriting då och så kan man välja thickness, hur tjock vill man att den ska vara, hur tunn vill man att den ska vara och så vidare och här kan man hitta lite olika.

Det man gör då när man har hittat någonting som man tycker om det är att trycka på quick use. Då kommer man in här och då rullar man ner litegrann och då kommer man till den här blåa koden, eller den här blåa rutan. Den här rutan, i den så finns en länk, eller en kod en länk-kod som ni kopierar. Sedan går ni in på er blogg och trycker här på det lilla kugghjulet och går till design. Trycker på redigera kodmallar och i alla kodmallar så klistrar ni in den här koden precis innan /head. Där har ni /head och hittar ni inte den så kan ni alltid trycka control-f eller command-f om ni har Mac och söka på /head. Så lägger ni in den här då, så och publicera.

Sen går ni tillbaka till Google web fonts och då går ni ner lite till och så här är själva css-koden ni ska lägga in. Då kopierar ni den, font-family, devonshire, kopierar och så går ni in i stilmallen och det ni då vill ska se ut eller ska ha det här typsnittet, det här då som jag har valt här så vackert. Det lägger ni till denna koden istället för den font-family som redan ligger där. Säg att jag vill ha min rubrik som den här då går jag ner till h3 här då eller entry-headers och så letar jag upp font-family, där ligger ned och så byter jag då helt enkelt ut den mot den som låg på Google web fonts. Så där.

Alltså jag byter ut font-family, det som ligger där. I mitt fall nu så var det font-family: Georgia; och så tar jag då den här koden och klistrar in det istället för det som stod där. Sen när jag sparar, då ska vi se här om min dator kan skynda på lite, så ser ni att då lägger den sig där på alla. Det här kan man då, det här är ganska lätt att göra med flera grejer så säg att jag till exempel skulle vilja att alla grejer eller alla rubriker i menyn också skulle ha den här då är det bara att rulla ner till nav-header då som är menyn och göra samma sak där. Byta ut font-family som redan ligger där till den font-family som jag kopierade från Google web fonts. Då ska vi se här, det blev lite knas här, så. Då kommer den att lägga sig där och sen är det bara att ändra då font-size, hur stor ni vill att den ska vara och allt annat färg och allting så blir det som vanligt och då får ni alltså ett annat typsnitt.

Det är det som jag har liksom luskat fram nu som ni kan göra istället för den här …. som var här innan som egentligen inte fungerade så bra, men här kan man hitta lite grejer så det är bara att ta sig tid och kolla igenom och se om man hittar någonting och använda det istället. Det var Google Fonts jag hade tänkt visa er idag så får ni ha det så bra. Hej då.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.