Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Animerad bild i Photoshop

Animerad bild i Photoshop

I det här inlägget tänkte jag visa hur du på ett enkelt sätt kan skapa en animerad bild i Photoshop med hjälp av flera olika bilder.

ani1

Det första du behöver göra är att öppna de bilder du vill göra om till en animation som lager i Photoshop För att göra det enkelt att beskriva hur man animerar en bild i photoshop har jag valt att ta ha en och samma text i fyra olika färger – orange, blå, grön och rosa.

ani2

Steg två är att i översta menyraden klicka på >>-symbolen och välja”Motion” i rullgardinsmenyn.

 

ani3

Då kommer en rad som ser ut ungefär såhär att dyka upp längst ned på skärmen. Räkna hur många lager (bilder du har) och klicka på papperssymbolen som heter ”Duplicates selected frames” så att det dyker upp lika många lager på raden. Råkar du klicka en gång för mycket så klickar du på papperskorgen bredvid.

 

ani4

Välj sedan varje lager för sig och ”göm” de bilder du inte vill se. Alltså, på lager ett låter jag den orangea vara högst upp och synlig. På bild två döljer jag den orangea bilden genom att klicka på ögat bredvid lagret. Bild tre döljer jag både det orangea och blåa lagret, och så vidare.

 

ani5

På pilen brevid 0 sec kan du klicka för att ändra hur länge varje bild ska visas. Väljer du Other i menyn kan du skriva in själv hur länge du vill att den ska visas. För att byta tid på många bilder kan du hålla in shift och klicka på den första och sista bilden du vill ändra tiden för. Då kommer du att markera alla. Sedan är det bara byta tiden för en av de markerade bilderna, så kommer alla att ändras.

 

Untitled-2

När du känner dig nöjd med din bild är det dags att spara. Välj File > Save for web & devices eller klicka Ctrl + Alt + Shift + S. En animation kan du inte spara i formatet JPEG eftersom den inte kommer röra sig då, utan du måste spara den som en GIF. Välj GIF i den inringade dropdownmenyn och tryck sedan på spara. Klart!

ani6

Klicka på bilden för att se hur mina animation blev, och lycka till med era egna!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.