Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Ändra utseende på länkarna i inlägg

Vill du ändra utseende på länkarna i dina blogginlägg utan att förändra alla länkar på din blogg? I dagens video visar Sanna hur du ska göra för att enbart förändra utseende på länkarna i dina blogginlägg.


.entrybody a {
color: #565656;
background-color: #ffffff;
text-decoration: none;
border-bottom: 1px dotted #d1d1d1;
}
.entrybody a:hover {
color: #ffffff;
background-color:

Koden ovan ger prickar under länken. Vill du istället ha annat utseende kan du testa att byta ut dotted mot solid, double eller dashed.

Transkribering av film:

Ändra länkar i inlägget

Hej hörni.
Jag fick en fråga om hur jag har gjort så att det är en prickad border under mina länkar i inläggen och det ska jag visa er nu. Det är faktiskt ganska enkelt men i en vanlig stilmall så har man oftast inte ett stycke som ser ut såhär, alltså ett entry body-stycke, utan entry body styrs ofta utav ett annat, alltså länkarna i entry body styrs ofta av de allmänna länkarna som ofta ligger längst upp i stilmallen och dem så är a link och a hover, men lägger man till detta då så som är entry body a och entry body a hover, då så kan man styra bara inläggslänkarna till att bli på ett speciellt sätt så då blir det liksom ingen, det inkräktar inte på de andra länkarna som du har på din sida utan dem kan du styra med hjälp av andra stycken som nav a till exempel, det styr menyn då, som här har vi dem.

Jag kan säga det också att man kan faktiskt lägga till sådana här överallt. Har du liksom ett stycke som du har lagt till som kanske heter .kommentera, som jag har här, då kan du alltid lägga till .kommentera a och sen .kommentera a hover om det är någonting i den delen som ska styra det i kodmallen som är en länk.

Men i alla fall, det som jag har skrivit här i min sådan här, ska jag förklara lite snabbt, det är färgen på länken, det är bakgrunden på länken. Det behöver man inte ha med egentligen. Det är text decoration, här kan man ha none eller så kan man ha underline. Om det är underline då blir det en vanlig streckad linje under och sen då givetvis en border bottom och då har jag lagt den på 1 pixel, dotted och så en färg och sen på entry body hover så har jag lagt färgen vit och när man drar med musen över så blir det vitt, men den består därför att jag har inte lagt till i den här koden om det hade varit så att jag inte, att jag vill att den skulle försvinna också då hade jag ju gjort så här och så hade jag tagit bort den och satt dit en nolla istället och text decoration none och background color.

Det stycket har jag lagt här i min stilmall, man kan lägga den längst ner om man vill. Så och sedan är det bara att spara. Om jag nu uppdaterar så kommer ni se, då försvinner själva den här understreckade linjen också helt enkelt. Man kan ju göra vilken färg som helst på länken om man vill det eller på, det här går ju att använda på alla olika sätt liksom. Det här stycket som jag länkar eller som jag lägger här nedanför alltså ni kan göra precis vad ni vill med det. Ni kan göra att det är bold eller ni kan göra att det dras isär eller att det blir en annan färg eller vad som helst liksom så det här tycker jag verkligen att det är ett jättebra stycke som ni bör ha i eran stilmall. Det var det jag skulle visa er idag så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.