Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Ändra text och färg på rubriken för alla inlägg

Ändra text och färg på rubriken för alla inlägg

Ändra färg och text för rubriken för alla inlägg på din blogg går lätt. Jag tänkte förklara för er var ni ändrar text och färg på rubriken för alla inlägg.

 • I detta blogginlägg får du lära dig:
 • Hur du ändrar färg och text för rubriker

Hitta din stilmall

Det här är något som man gör i stilmallen, så börja med att gå in till den.

Du kan redigera din stilmall på de flesta bloggportaler och WordPress. Filen kallas oftast för stilmall eller CSS-kod.

På Blogg.se hittar du din stilmall så här:

1. Gå in i din stilmall. Du hittar den genom att klicka på Alt på tangetbordet och välja Design när menyn kommer upp.

design meny

2. Klicka på redigera stilmall.

redigera stilmall

Hitta rubriker i CSS-kod

Rubriker kan vara uppmärkta lite olika beroende på vem som har programmerat stilmallen.

Sök i stilmallen om det finns en kommentar som ser ut så här /** Entry headers **/

Finns det inte så leta efter kod som börjar med H (typ H1, H2, H3). H står för heading (rubrik) och siffrar står för storleken där 1 är störst.
I detta exempel hittar vi h3 som är en mellanstor rubrik. Under h3 finns det ett antal kodrader, som ser ut ungefär så här:

h3 {
font-family: arial, verdana, sans-serif;
font-size: 13px;
font-weight: medium;
color: #ffffff;
background:#000000;

Dessa värden kan du nu ändra, till egna önskemål. Jag ska förklara vad varje rad betyder.

Hur du ändrar färg och text för rubriker

font-family – Det här är vilket typsnitt som används, dvs vilken stil texten har. Man kan lägga in flera olika, som du ser ovanför, men det är det första som används. De andra kommer till användning om det är så att datorn som är på din blogg, inte har just det typsnittet som du har valt att använda. För att se vad olika typsnitt heter, kan du gå in i word (om du har det på datorn) och kolla vad de olika typsnitten heter.

font-size – Här bestämmer du storleken på texten. Det är bara att skriva in en siffra och sen kolla hur det ser ut.

font-weight – Det här använder man för att bestämma hur fet texten skall vara. Det lättaste är att använda sig av hundratal, 100-900. (Nu står det medium, men ska du ändra, så välj ett hundratal istället)

color – Välj vilken färg du vill att texten skall ha. Ange färgen med #??????.  Där du byter ut frågetecknen mot färgkoden som motsvarar den färg du vill ha. Du kan hitta hitta färgkoder med hjälp av vår färgkarta.

background – Välj vilken färg du vill att hela rubrikraden skall ha. Ange färgen med #??????. Där du byter ut frågetecknen mot färgkoden som motsvarar den färg du vill ha. Du kan hitta hitta färgkoder med hjälp av vår färgkarta.

De övriga raderna behöver du inte bry dig om. Skulle det vara så att du undrar vad det är, så är det ju bara att testa dig fram genom att ändra värdena… glöm inte bort att spara din stilmall innan bara.

Så, nu är det bara att sätta igång att färglägga.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

280 comments

 1. Svarajojjo :)

  Entry headers finns inte på min stilmall kan det finns nåt annat namn om man har nån annan stilmall ?
  Tacksam för svar :))

  1. SvaraAmanda

   TILL ALLA SOM INTE HITTAR ENTRY HEADERS:

   kodraden: div#content h3 {

   står istället för entry headers, det är samma sak 🙂

   Det funka för mig iallafall 😀

   1. Yvonne

    Jag har SILENTIUM. Där står bara under content h3 ”font-size:28px”.
    Jag la’ till nya koder för teckensnitt, färg m.m., men det enda som ändras är teckensnittet. Fortfarande samma tråkiga färg på rubrikerna (entry headers) fast jag valt mörkrosa.

  2. SvaraEvelina

   Eller så kopierar man bara koden här på sidan, i did that, och det funkar alldeles underbart. Har dock inte minne om jag skrev om några koder eller så, gör det utav bara farten ibland när jag kommer ihåg vissa htmlkoder.

 2. SvaraZääi

  Det ska finnas med i allas stillmallar om du inte har temat Anchor.
  Har läst om det tidigare.. 🙂

 3. SvaraAnn-Kristin

  Hejhej 😀 Jag har tidigare pillat på kodraden Entry headers och det har gått utmärkt.´Men nu helt plötsligt av ingen anledning, eller jo kanske någon anledning: Jag skulle skapa en footer på min blogg, men jag misslyckades med det, så har rubriken blivit till standard rubrik, alltså den rubriken man får när man startar en blogg. Kan det vara att jag misslyckades med footern att göra? Jag vet inte vad anledningen är men det går iaf inte att ändra rubriken, jag har ändrat färg och sånt men den förblir som den är, och linjen under rubriken har blivit en slutlinje, dvs den hamnade under kommentarer och sånt, inte under rubriken. Tacksam för svar!!

  1. SvaraErica

   Du lägger till den här texten i slutet av delen ”entryheaders”:

   text-align: center; Center står för mitten. Om du vill ha den till höger = right vänster = left 😛

 4. Svarajohanna

  min rubrik syns inte? har bytt färg på den, men den syns bara om man tr på ett specifikt inlägg. går detta att läsa? hoppas ni förstår vad jag menar.. 🙂

   1. felicia

    Erat typsnitt kanske inte fungerar med stora bokstäver, det gjorde
    det inte för mig iaf,

    Det står ju: text-transform: uppercase;
    ta bort: uppercase;

    då kanske det funkar 😀 det gjorde det för mig :))

 5. Svaralisa

  som störst så kan jag bara förstora min rubrik till 14px.
  vad ska jag göra åt det och vad beror det på?

 6. SvaraLouise Johansson

  /** Entry headers **/
  finns inte i min stilmall. Jag har lusläst och det finns inte..

 7. SvaraSofie

  Hejsan! Jag har lite funderingar. Det är så att vilket typsnitt jag än har på rubrikerna så blir det bara stora bokstäver när jag srkriver. Hur kan jag göra för att få bort det? Alltså så att det blir både stora och små bokstäver?

   1. anesa

    Det står ju: text-transform: uppercase;
    ta bara bort: uppercase;

    så äre klart, det funkar för mig iaf! 😀

 8. SvaraHelen

  tjossan! /** Entry headers **/ finns inte med i min stilmall heller… har letat överallt men det finns inte. har alla olika stilmallar eller vadå? För oftast när ni skriver exempel på hur man ska göra så finns inte dom sakerna med i min stilmall, så jag får leta efter något annat och chansa hela tiden….och det är inte alltid det blir så bra. Så därför så kan jag inte få precis den bloggen som jag önskar jag kunde få:/ och om du tittar på min blogg så ser du att jag till exempel behöver hjälp med headern…att få den precis i mitten och få bort att det länkas till tinypic om man trycker på headern?
  Tacksam för svar!

  1. Svarafelicia ♥

   Anledningen till att det länkas till tinypic när du klickar på din header är att du har tagit fel  kod efter du laddat upp bilden där. Du ska inte ta den som heter HTML för webbplatser utan den som heter direktlänk för layouter 🙂 om du laddar upp den på tinypic och tar rätt kod försvinner länken 🙂

 9. Svarannnn

  Jag fixade allt och det såg jättebra ut när jag förhandganskade och sparade stilmallen, men när jag går in på bloggen så finns ändringarna inte kvar? 🙁
  vad har jag gjort?

  1. SvaraYvonne

   Om du sparat ändringarna så borde de synas … Oj, det var 19 juli du skrev det här, ser jag nu så nu lär de synas 🙂
   Men okej, när det blivit så för mig (att ändringarna inte syns) uppdaterar jag: Trycker på f5-knappen på tangentbordet.

 10. SvaraAnnafia

  När jag ändrar storlek på rubriken så är det bara det första inlägget det ändras på, resten av inläggen har mindre storlek på rubrikerna. Hur ändrar jag det?

 11. SvaraLisa

  Precis under min rubrik står det: Din text
  Jag vet inte hur jag har gjort för att få dit det och vet heller inte hur man tar bort det?.. 🙁

 12. SvaraHannah

  Hej jag har ett litet problem när det gäller rubriken.

  Jag var för några veckor sedan och fixade min design, men jag råkade göra något medans jag höll på och nu går det inte att fixa något med rubriken (inte färg eller text).

  Snälla hjälp mig! 🙁

 13. Svaraelvira

  kan du hjälpa mig genom att säga hur jag byter färg på datumet och tiden på inlägget! det är rosa nu, men jag vill ha det lila. 
  Tacksam för svar! 

 14. SvaraThérése

  Hejsan. Jag har försökt och hållt på och fixat fram och tillbaka med att försöka få rubriken till alla mina inlägg kursiv, vilket jag aldrig lyckas med. Jag vet att det ska gå, även fast att stilmallarna på designen ja har nu är som på alla andra. Tacksam för svar och gärna lite hjälp om hur man gör.

 15. Svaraalexandra

  hej . ja har fixat rubriken och allt men de finns ingenstans där de står storleken (font-size) och ja vill ha mindre rubrik hur gör jag då ?

 16. SvaraLois ♥ { Min vardag som 11-åring }

  Hej! Jag vill tipsa om att jag gör GRATIS DESIGNER på min blogg! Ni behöver bara skriva hur den ska se ut och jag fixar!

  Ha det bra och jätte bra sida! ♥

 17. Svarafelicia :)

  om man vill ha små bokstäver i rubriken istället för stora, hur gör jag? om jag ändrar stilmall försvinner ju alla ändringar jag tidigare gjort i min blogg och det vill jag helst undvika, finns det något annat sätt?

 18. Svarasanny

  det är så konstigt för jag försöker och jag vet att jag är på rätt rad men det händer inget ?? ;( det blir ingen skillnad … det hade varit jätte bra om du svarade <3

 19. SvaraNina

  Jag försöker fixa så att inläggsrubriken är svart bakgrund med vit text. Hur jag än gör så hamnar övre kanten på bokstäverna utanför det svarta bakgrundsfältet?! Snälla kan någon hjälpa mig?? Tacksam för svar

  1. SvaraNina

   Nu har jag lyckats igen..inläggsrubriken kan vara högst 15px annars hamnar bokstäverna ”utanför” fältet och skärs av. Lite svårt att förklara men nån som kan hjälpa mig??

  1. SvaraEmmy

   Jag använde den här hemsidan! Jag hittar nästan allt till min blogg här på DDB, men just hur man fick en skuggad rubrik hittade jag inte! 🙂

 20. SvaraFrida

  jag vill ha min rubriktext större. det spelar ingen roll om det står 2px eller 47px, den vägrar ändra storlek. vad är felet?

 21. SvaraMican

  Hejsan! Gjorde om min design idag och vips blir det nå fel i mina tidigare inlägg, vad beror det på och vad gör jag åt det?
  Om ni tittar under inlägget ”My new best friend” så har texten som tryckts ihop åt vänster och det blir som en vit bakgrund.
  Snälla hjälp mig någon!

 22. SvaraAmanda

  Hej! Lyckades göra så att inläggsrubriken var i samma bild som bakrunden och att texten var kvar ändå. Hur gör man för att få tillbaka det.

  Ps. Bakrunden är inte enfärgad.

  Tack i förhand !=)

 23. SvaraMarika

  Hej!
  Jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig. Min blogg har fått ett jättekonstigt utseende. Mitt personliga kort och samlingen av inlägg etc har hamnat under alla inlägg. Dessa ska vara till vänster om inläggen. 

  Vidare funkar det inte när jag skriver inlägg och ska göra ett radbyte. Jag måste gå in och skriva för att radbytet ska synas när jag sen publicerar det. Det är väldigt krångligt.

  Tacksam för all hjälp jag kan få! 

  Mvh Marika

 24. SvaraLynn

  Har lite funderingar om inläggsrubrikerna som även finns i menyn, under ”senaste inläggen” hur ändrar man färg på dessa? tacksam för svar!

  1. SvaraLinnea

   Under ”.navheader {” ändrar du det i menyn. Färg, storlek osv, går även att lägga in skuggor där också! 🙂

   1. Linnea

    Haha, såg nu att jag läste lite fel 😛

    .nav a { text-decoration:none; color: #000000 <—-; }
    .nav a:hover { color: #dcc895 <—–; }

    Där ändrar du färg på det som står under senaste inlägg osv. 🙂
    Den översta är originalfärgen eller vad man ska kalla det, den undre är färgen som blir när du håller muspekaren över meningen 🙂

 25. SvaraAlexandra

  Jag har samma problem som månnga andra över, jag vet inte hur jag ändrar strl på rubriken, jag har försökt med allt, i kodmallen, men de blir bara konstigt och sen om jag skriver ex 32px; i stilmallen så händer det ingenting!! Hur ska jag göra?

 26. Svaravikkipedia

  Jag har en riktigt viktig fråga… Jag har nedladdade fonter från DaFont, men dessa går INTE att använda så att andra ser dem, förutom jag, och jag vill veta hur jag ska göra för att de ska synas!
  Tack för en underbar blogg-design hjälp!

 27. SvaraMoa

  hur gör man för att ändra storlek på backgrunden på en rubrik? har gjort det förut, men kommer inte ihåg hur man gör det nu :/ ..hjälp?

 28. SvaraMag

  Jag kan inte ändra typsnittet på mina rubriker. Vill ha en linjär som ex. Arial eller Tahoma, nått enkelt bara, men det är en Serif/Antikva istället även om jag ändrar font-family till arial. Något förslag på vad det kan vara jag kan ha glömt?

 29. SvaraEllen

  Hur tar man bort CAPS LOCK från sin rubrik, taack för denna g´hemsida – art hjälpt mej otroligt mkt !! (:

 30. Svaratherese

  Hej! alltså, hur gör man så att färgbakgrunden i rubriken blir svart, och texten vit? Tacksam för svar! ♥

 31. Svarahanna

  hej hur gör man så att rubriken blir större, har gjort som  det står att man ska men det funkar inte.
  Vore kul om någon vet.

 32. Svaraida

  när jag ändrade färgen på rubrikerna, så flyttades min rubrik upp så den är på headern…
  vad ska jag göra?

  blir jätteglad om nån svarar.

 33. Svarar som i rebecca

  Jag behöver hjälp angående min design. Jag flyttade precis min meny till vänstersidan istället för höger, då blir helt plötsligt all text i bloggen i fel textsnitt och menyn jätte konstig. Även fast det står rätt så visas det inte rätt. Hur fixar jag till detta? Hjälp snälla!

 34. SvaraMALIN

  hur ändrar jag storlek & färg på rubrikerna?
  och hur fixar jag texten i menyn? vill ha den större!

  Någon som kan svara? 🙂

 35. Svarafelicia

  Hej jag har 5 frågor  som jag hoppas få svar på:D
  1. det blev ingen skillnad när jag försökte ändra färg på rubrikerna i själva menyn: senaste inlägg,arkiv osv.
  Vad kan jag ha gjort fel? det gick bara att ändra färg på det som stod under rubrikerna i menyn..

  2. Hur ändrar man typsnitt på texten i menyn?
  3. Hur gör jag så att jag så att jag får en rad under rubrikerna? De vanliga rubrikerna ovanför mina inlägg 🙂
  4. Sen den näst sista frågan. Hur får jag en skugga runt hela bloggen? som tex på den här bloggen: https://natdhasis.blogg.se/

  5. Kan man få en ram runt profilbilden? 😀 
  kram är tacksam för svar 🙂

 36. SvaraJosefine

  Hej hej!

  Det går inte för mig att stilen på texten blir den jag vill. Kan du hjälpa mig?

  Tacksam för svar!

  Kram Josefine

   1. Alice

    Ctrl + f, då kommer en sökruta upp.
    Skriv in koden så hittar datorn. 🙂
    så gjorde jag iaf..
    de kan ju också vara temat. ELLER JAG VET INTE.
    haha :O

   2. Julia

    om man inte har entrey headers kan man göra samma sak under headers, det gjorde jag iallafall

  1. Svarafelicia

   det måste inte stå Entry Headers, det kan stå något annat också. Men jag kommer inte riktigt ihåg vad exakt det varr…

  1. SvaraMikaela

   Jag letade oxå som en tok efter att ändra typsnittet i Author, men tillslut så!

   Leta upp avsnittet (som ligger väldigt högt upp);

   /* font & border */
   body {
   font: 13px/16px ’Times New Roman’, Arial, Sans-serif;
   border-top: 5px solid #369;
   }

   h1,h3,h4,h5,h6, div.navheader, div.default {
   font-family: ’Arial’, Georgia, Serif;
   color: #222;
   }

   Och där skriver du in ditt typsnitt mellan ’ ’, Testa och förhandsgranska!

   Den översta är för texten du skriver i bloggen. Den andra för rubrikerna.

   Lycka till!

 37. Svarakettan

  Anchor har den still mallen och det finn sinte en entry headers… hur tar jag mig till väga för att ändra texten och färgbakom =O??

 38. SvaraLisaMarie

  Hoppas att du kan hjälpa mig.
  Texten ”kommentarer” och ”allmänt” med mera ligger under mina inlägg men det syns bara om man tar pilen på dom. Jag har försökt ändra färg och leta för att få det att synas igen men det fungerar inte. Har du nått förslag på vad jag kan göra?

  Mvh Lisa Marie

 39. SvaraLisaMarie

  Hoppas att du kan hjälpa mig.
  Texten ”kommentarer” och ”allmänt” med mera ligger under mina inlägg men det syns bara om man tar pilen på dom. Jag har försökt ändra färg och leta för att få det att synas igen men det fungerar inte. Har du nått förslag på vad jag kan göra?

  Mvh Lisa Marie

 40. SvaraAmanda

  Åhhh det ända som fattas e typ rubriken….och så hittar jag inte ”Entry headers”! Någon som vet nått? Har designen anchour eller nått?

  1. SvaraBesma

   Hej Du!
   Jag har hittat ” Entry Headers” och jag skulle kunna byta åt dig eller om du går in på min blogg så ska jag nog kunna visa hur man gör idag. Hör av dig på min blogg!

 41. SvaraJulia

  Hej!
  Jag har ett problem.
  Min rubrik försvinner hela tiden. Den dyker upp en liten stund, sedan syns bara bakgrunden till rubriken. Tittar överallt för att se om något är fel… men hittar inte det!

 42. SvaraIda

  Hej!

  Jag har en fråga som jag inte hittar svaret på (och då har jag verkligen letat ordentligt först). Jag har valt att ha en bakgrundsfärg med vit text på överskriften, men går det att göra den färgade raden smalare? Så att det inte är så mycket färg över och under texten som står skrivit. Vore verkligen glad om någon kunde hjälpa mig med det här 🙂

 43. SvaraJosefine ♥

  Gud vad snyggt det blev! Men jan man göra så att HELA inläggstexten blir i ett annat format, färg och stil?

  Kramar Josefine 😀

 44. SvaraViktoria

  Hej, jag hittade inte /** Entry headers **/ men jag provade på olika ställen och det visade sig att om jag skulle ändra rubriken så skulle jag göra det på 

  div#content h3 { 

  men jag undrar en sak….
  Om jag gör en låg rubrik så det blir två rader. Så går texten i hop sig typ om jag har ett g över och ett Ä under så går dom i hop. Hur ändrar man avståndet i mellan dom?

  1. SvaraCK

   Jag har samma problem med mina rubriker! Skriver jag en lång rubrik på 2 rader så flikar textraderna på varandra! Går det att ändra på det? Har försökt testa mig fram men hittar inget som löser det.

   1. Strangerz

    Prova att lägga till ”line-height:180%;” i din h3 kod eller vad nu är för rubrikskod du vill att det ska bli mer mellanrum mellan! 🙂

  1. Svarafelicia

   Du måste leta efter Entry Headers först. Sen efter det så komemr det stå där under color: … skriv följande isåfall sedan;
   [/xml]Color: FFFFFF;[/xml]

   1. felicia

    skriv inte [/xml]… Utan jag menade att du ska skriva bara det här;
    color: FFFFFF;
    För då blir den vit (;

 45. Svaranathalie

  det funkar inte att byta stil. när jag förgranskar funkar det,men när jag sparar så finns den gamla stilen igen. vad gör jag fel ?

 46. SvaraJennie

  Hej! Jag har skrivit in att jag ska ha min rubrik i färgkoden #cccccc, men när jag förhandsgranskar eller sparar förblir den svar. Jag har provat att skriva in andra färgkoder men det händer fortfarande ingenting .. Har provat att ändra textstorleken också, men ingenting händer. Någon som vet vad det kan vara för fel? Hör gärna av er via mejl. 🙂 Tacksam för svar!

  1. Svaraelin

   hej du måste vänta tills nästa dag för du ska kunna se din förändring på bloggen.. så har det hänt för mig …! 😀 

 47. SvaraNathy DeMecho - Mamma till William ♥

  Kan man på något sätt fixa så att folk kan se typsnittet jag har i rubriken så som jag ser det trots att de inte har det installerat på sin dator?

  1. SvaraM I K A E L A

   jag tror inte det. Jag hade ett typsnitt jag hade laddat ner, men sedan när jag kollade på min blogg på en annan dator så syntes det som jag hade skrivit som nummer två.

 48. SvaraJossan

  Hej det vore jätte snällt om någon kunde hjälpa mig! Texten på min rubrik gör att varje ord börjar på stor bokstav. Alltså om jag skriver som rubrik: Jag gillar att dansa. Så blir det såhär: Jag Gillar Att Dansa. Varför blir det det? Och hur tar jag bort det?

 49. SvaraSophie

  Hej 🙂 Vill gärna veta om man vill ha en ”skuggad” text. Tacksam för länk om man hittar ett inlägg för det. Annars går det bra vilket som. Bara jag får hjälp! 😀

 50. SvaraEmma

  Jag undrar hur man får så att bara första ordet i rubriken är i en färg tex rosa och resten av orden är tex svarta?

 51. SvaraFelicia

  Hej. Det går inte ändra färg, storlek eller stil på rubrikerna. Jag fattar ingenting. Någon som kan hjälpa mig SNÄLLA? 😀

 52. SvaraJenny

  Jag kan inte ändra storleken på rubriken. Kan någon hjälpa mig!? Kan det vara något med magrin och paddning att göra?

 53. SvaraMalin :>

  När jag gjorde som de stod här i inlägget ändrades inte rubrukernas textfärg utan textfärgen i ”sidebar” :/

  Hur ska jag då får färgen i rubrikerna att ändras? :O

  Tacksam för svar 🙂

 54. Svarajulielaarsson.blogg.se

  hej! jag har en blogg och jag har en svart bakgrund och vit text på mina rubriker på alla inlägg, men den svarta bakgrunden är för smal om du går in på min blogg så ser du vad jag menar! Svara gärna mig på mail, jag skulle bli jätte glad!
  Tack 🙂

 55. Svarawilma

  hej, jag måste verkligen ha hjälp är urusel, men iallafall. När jag ändrar storlek på rubrikern så blir det typ för stort så texten åker in i varandra vet inte om ni förstår men hur gör man då?

 56. SvaraZEINAB - SSTARSTRUCKS

  hur gör man så att rubrikerna är i mitten? 
  ska göra kanske gästlösen:
  det kmr att vara då ,zeinaborfali
  lösen: vaksalaskolan xdd , om ni kan svaret 🙂

  1. SvaraJimmy

   Läs följande inlägg:

   &lt;a href=&quot;https://www.designadinblogg.se/fa-en-linje-under-rubriken/&quot;&gt;Få en linje under rubriken&lt;/a&gt;
   
 57. Svaramatilda

  asså åååååh -.- entryheaders finns ju inte och inte headers heller ! kan nån hjälpa mig, asså man ser inte rubriken typ -.-

 58. SvaraEmma

  Hej! Jag har en fråga, på min blogg är alla mina rubriker med stora bokstäver, och även fast jag skriver med små bokstäver i inlägget, blir det stora när inlägget publiceras. Hur fixar jag det? Behöver verkligen hjälp!

 59. SvaraTina

  Jag vill ha google friend connect (följare) på min blogg.se Hur gör jag? Kan jag bara klistra in koden jag skapar var som helst i kodmallen?

 60. SvaraPaulina

  det händer ingenting för mig :S och ja, jag har sparat eller förhandsgranskat!
  vad är felet ?!
  tacksam för svar!!

 61. SvaraMatilda

  När jag försöker ändra typsnittet i mina rubriker så ändras istället texten i headern?! Vad gör jag för fel? Skulle också vilja ha hjälp med hur jag klistrar in min bild till headern i stilmallen! Tacksam för svar! 🙂

 62. Svaramärta

  hur gör jag så att kursiv text i rubriken försvinner? dfr min rubriktext är kursiv men jag vill inte ha den så, och jag hittar inte hur man ändrar.. 🙁

 63. SvaraLindsey

  hur gör man om man vill få ett streck under rubriken?

  jag har också haft ett problem med att skriva under min profilbild, om jag skriver för mycket kommer allt det andra längst ner på hela sidan. hur gör jag så att det inte händer? tacksam för svar!!

 64. SvaraSara

  På mina rubriker är det liksom caps lock text. när jag förhandsgranskar är det inte caps lock på rubrikerna men när jag sparar blir det så. Hur ändrar man det?

 65. Svaranathalie

  jag behöver hjälp..
  jag försöker ändra stil på texten i inläggen men det funkar inte när jag förhandsgranskar eller sparar.
  har letat som en tok överallt men hittar inget fel… hjälp?..
  vill ha svar snarast!

 66. Svaravanessa

  jag hittar inte /** Entry headers **/ och under div#content h3 { står det inget vettigt… hur gör jag?

  1. SvaraSiri / The Lion Queen

   Men vilken sorts stilmall har du då? 🙂
   Vilket tema använde du dig av? Hur ser isf din ”side” ut?
   Eller har du någon meny ens? 🙂

  1. SvaraSiri / The Lion Queen

   du sänker antalet pixlar, har du t.ex. 16 tar du lite mindre som 13 eller så, testa dig fram. 🙂

   1. felicia

    jag tror isabella menar typ: litet a, stort A. 😉 eller kanske inte, haha 🙂

   2. anonym

    jag vill också ha små bokstäver, som lilla ”a” och stora ”A”
    hur får man det??

   3. A M A N D A

    Det beror ju på vilket typsnitt du har, vissa typsnitt har bara stora bokstäver medans de flesta andra har stora och små bokstäver 😉

   4. victoria

    Hej, min inläggstext är för långt ifrån menyn (kolla bloggen så förstår ni) och är det någon som kan svara på hur jag flyttar den närmare strecket och menyn? tack på förhand.

   1. bellaa

    Hur gör man så det blir större ?
    alltså bakgrunden för rubriken om man har en sån där färg rutan bakom, vill göra så texten inte går ihop i kanten och inte med inlägget under heller.

 67. SvaraElin

  Jag hittar inte entry headers, jag har stilmallen som är från början, alltså typ author tror jag. Och jag vill att rubrikerna ska vara feta, hur gör jag? 🙂

  1. Svarabea ♥

   Vet inte riktigt vad du menar, men pröva med att trycka på F3 och sök på Entry Header. 🙂 Och det där med att du vill ha din rubrik fet: Gå in på Entry Header (fast först måste du hitta den), sen skriv ”bold” på ”text-weight”. 😉

   Fast ifall du inte har ”text-wight” får du lägga till den själv under. 

 68. SvaraMy Vestlund

  Hej hur ändrar man så att det blir mellanrum mellan raderna i inläggsrubriken? Om jag skriver långa rubriker så lägger sig texten ovanpå varandra…

  Tacksam för svar!

 69. Svarafelicia

  hur gör man om man vill ändra rubriken helt? Alltså jag vill inte ha en bakgrund på rubriken (kolla bloggen) så hur tar man bort den? tacksam för svar 🙂

  1. SvaraEllen

   Ändra färgen till din bakrundsfär på din blogg tex om du har en vitt bakrund så tar du vit bakrund på din rubrik! 😀

 70. SvaraJulia

  Hej! Jag har fixat textsnitt och färg i Stilmallen och jag har sparat. När jag förhandsgranskar kommer min nya ”rubrikstil” upp, men sen när jag går in på min blogg så är det min gamla rubrikstil som är där. Hur ska man göra så att rubrikstilen sparas och visas på bloggen?

  1. Svaranina

   funka inte för mig heller! rubriken fick inte en ny färg! skulle vara lila men de är bara samma gråa färg, och jag klickade på ”spara stilmall” och det funka inte! 🙁

 71. Svaramatilda

  Hej! Jag har inte den stilmallen med ”ENTRY HEADERS”, jag har den som det står ”div#header” och ”div#content” osv. Så vad ska jag göra då?!! jättejätte tacksam för svar, :))

 72. SvaraFrida Gunnarsson

  Hej! I min meny har jag skrivit en personlig text men texten står ”för nära” kantlinjen. Svårt att förklara men om du kikar in på min blogg så kommer du se det. Hur gör jag för att flytta texten längre ifrån kanten?
  Tacksam för svar! 🙂

 73. SvaraFrida♥

  Vet du hur man centrerar texten? Eller hur man får bort stora bokstäver ifrån inläggets rubrik? Sjukt tacksam för svar! 🙂

  1. Svarabea ♥

   Skriv såhär:

   text-align: center;
   

   Ifall du inte har den där ”t e x t – a l i g n” så lägg till den under Entry Headers. 🙂

 74. SvaraMoa

  Jag har försökt ändra textstilen på rubriken flera, flera gånger men det går inte! vad ska jag göra?

 75. SvaraMaja

  Jag har ett ”sträck” under min rubrik och när jag skriver långa rubriker hoppar en rad ner under ”sträcket”.. Vet du hur man fixar det? Skulle vara väldig tacksam för svar 🙂

 76. Svarafilippa

  Tack för alla hjälp! Jag har bara en fråga. Det är hur man ändrar radavstånd i rubriken? När rubriken blir för lång och blir två rader så överlappar texterna varandra. Thanks

  1. SvaraElin

   du lägger till ”line-height: 120%;” i Entry headers. Sedan ändrar du procentantalet efter hur stort avstånd du vill ha mellan raderna 🙂

 77. SvaraAniss

  Hur ändrar man storleken på  texten i kommentarerna permalink och de ?? ;/ Tacksam för svar, Min blogg heter Anisspaniss.blogg.se

 78. Svarafilippa

  Hej, snälla, jag behöver verkligen hjälp. Det är jag som skickade kommentaren två snäpp ovan, men det lyckades jag lista ut hur det funkar. Nu har jag däremot letat i timmar efter hur jag ska ändra färgen på texten på kommentarerna jag får. Jag har svart bakrund och de syns därför inte. snälla hjälp!

 79. SvaraLouisa

  alltså jag vet inte om jag är blind eller något men jag satt här o kollade på de olika designerna för 15 min sen. sedan tryckte jag ner fönstret o nu kan jag inte hitta dom igen :O va fan har de olika designerna gömt sig är de någon som kan förklara vart jag ska gå in för att hitta dom :O

 80. Svara- M a r i a

  Hur gör man för att få rutan där rubriken står större? Alltså.. när jag skriver en lång rubrik så hamnar rubriken på inlägget och då försvinner rubriken under bilden som jag har lagt in i inlägget. Vore sjukt tacksam för svar, kika gärna in på min blogg och kommentera om ni vet hur man gör! Ni blir länkade som tack!:)) 

 81. SvaraMalin

  Jag hittar inte entry headers, jag har prova söka på de och allt asså på F3, men den hittar inte… jag har de där temat från snyggareblogg.se , eller den vanliga tror jag! tacksam för svar.

 82. SvaraElvira

  Hej designadinblogg! Jag har ett problem. Min rubik är jättetjock! Och jag har ingen aning om hur det hände. Vet du hur man gör den smalare? Alltså det är som om jag har tjock stil på rubriken, men inte kan ta bort det. Snälla hjälp mig!! Tack på förhand, du är bäst! 

  Kram

 83. Svarajosse

  hej ! kolla på min blogg, jag får även färg bakom rubrikerna på menyn, jag vill ej ha det ! och jag vill få så att färgen på rubrikerna över inläggen går upp till kanten ! snälla hjälp mig!
  kram

 84. SvaraLollo

  Mina rubriker blir med stora bokstäver även fast jag skriver dom med små, det är inte min text-stil som bara har bokstäver (har Courier New) utan något annat men vad, någon som vet varför??

 85. Svaralouisebiszczak♦

  kan an hitta något inlägg hur man flyttar upp Komentarslänken & kategorilinken & allt under rubriken,

 86. SvaraHanna

  okej, jag har inte något du skriver om! inget funkar för mig och jag har precis startat min blogg och vill bara ha det stilrent och enkelt.. min stilmall är jättekort och ser jättekonstig ut! Ska den vara så eller? Jag har stilmallen Author.

 87. SvaraDenise

  BEHÖVER VERKLIGEN HJÄLP!!! Min rubrik är lite för mycket åt höger och mina inlägg åt vänster. Jag vill alltså att dom ska vara paralella med varandra. Har försökt ändra koder hit och dit men det är ju omöjligt. Har letat hur länge som helst efter någons hjälp men hittar ingen som kan. Snälla svara.

  1. Svaraj

   ta det bara lugnt, du kan ju alltid googla om du behöver hjälp. det är ju liksom inte livet som står på spel, det är en blogg.

 88. Svaracamilla

  Hej! jag bara undra hur man gör så att rubriken kommer i mitten och in på sidan, hoppas du förstår vad jag menar! ^^

 89. Svarasoder

  Hej, hur ändrar jag färg och font på en rubrik? jag vill ha olika på färg på olika rubriker som speglar innehållet.

 90. SvaraLINNÉA DAHLGREN

  Hejsan! Alltså jag måste råkat ta bort någonting i mina koder. För jag kan inte göra fet stil i mina inlägg. Det står på koderna att texten är fet, alltså men det blir ingenting? Vet någon vad som är fel? /Linnéa

 91. SvaraErika Pettersson

  Skulle väldigt gärna vilja ha ett inlägg om hur, eller i alla fall svar på hur man ändrar radavståndet i rubrikerna och i menyn? Samt hur man ändrar arkivlistan till versaler.

 92. Svaramanda

  Hej, skulle gärna vilja ha ett svar på hur jag skulle kunna få rubriken i mitten. Jag har fått för mig att jag ska skriva centrera någonstans.. Men jag har försökt och det går inte som jag vill. Skulle vara tacksam för hjälp 🙂

  1. Svaraemma

   /** Entry headers **/h3 {font-family: georgia, century gothic, impact, arial;font-size: 16px;font-weight: bold;background: transparent url(klistra in din här) no-repeat;padding:255px 0px 0px 0px;margin: 0px 0px 0px;color: #ffffff;text-transform: normal;text-align:center;}.navheader {font-family: Arial, Helvetica, Sans-serif;font-size: 14px;font-weight: bold;color: #ffffff;padding:5px 5px 1px;margin-bottom:0px;text-transform: uppercase;}.nav {font-family: Arial, Helvetica, Sans-serif;font-size: 12px;font-weight: normal;color: #ffffff;margin: 0px;text-align:left;}.nav ul {margin: 0px 0px 12px;padding: 5px 10px 10px;font-weight: normal;}.nav li {list-style: none;padding: 0px 0px 6px 0px;font-weight: normal; color: #ffffff;}.nav a { color: #ffffff; text-decoration: none; }.nav a:hover { color: #deb0ff; text-decoration: none;}

 93. SvaraTove

  Hur gör jag för att få den första bokstaven stor?
  Längst ner står det ju uppercase men om jag skriver Lowercase så blir ju alla bokstäver små.

 94. SvaraRebecca

  DE FUNKAR JU INTE ATT ÄNDRA STORLEK! Jag gör precis som det står att man ska ändå funkar det inte, vad gör jag fel?! 🙁

  1. SvaraStrangerz

   Du måste skriva länken till din blogg. Annars så kan vi inte se varför det inte funkar för just dig. Och då kan vi inte hjälpa dig.

 95. SvaraEvelina

  Min rubrik är en annan stil på olika datorer, vet du hur man fixar det så att det är likadant på alla. Vill ha typsnittet Little Days men på andras datorer är det Calibri….

  1. SvaraStrangerz

   Japp, det är så det är. Du kan tyvärr inte göra något åt det. Typsnittet blir olika för olika datorer och webbläsare. Eftersom du har 3 typsnitt i din kod. ”font-family: little days, calibri, calibri;”
   Detta menas med att i första hand så ska den välja ”little days”. Men om någon annan inte har det typsnittet installerat på sin dator, så kommer den försöka sig på calibri istället – eftersom du har satt in det som andra val.

 96. SvaraSaga

  Hej! Jag har precis bytat från bloggplatsen till blogg.se. Och jag har bara lagt in ett testinlägg och ändrat i färgerna. Men jag vill inte ha stora bokstäver i rubrikerna på mina inlägg. Hur gör jag då?

  1. SvaraFelix

   Johanna – I denna kod så ändra du på det som står efter ”font-family” till det typsnitt som du vill ha. Rekommenderar att kolla upp först vad det finns för typsnitt.

   .navheader {
   font-family:  Courier New, Ebrima, sans-serif;
   font-size: 14px;
   font-weight: normal;
   color: #FC2366;
   padding:10px 10px 0px;
   margin-bottom:0px;
   background-color:#FFFFFF;
   text-transform: uppercase;
   border-bottom: 1px dotted #cccccc;
   }
   
 97. SvaraTherese

  sedan designkodstilmallenbajset ändrades så ändrar man ju textstilen i inläggen och länkarna vid sidan samtidigt. jag vill inte ha samma textstil på dom, hur gör jag då? 🙁

 98. Svarakicki

  vad ska man göra om man har devote, jag menar det där liknar ju som till blogg.se :s å på devote.se finns de inte eller?

 99. SvaraLisa

  det blir ett stort mellan rum mellan rubriker och inläggen hur ändrar jag det? och hur gör jag så att texten blir från kant till kant, nu slutar den där min meny satt men den har jag flyttat på ( texten är inte i hela rutan…. 😉
  tacksamm för svar!

 100. SvaraStina

  Heej, jag har ett problem och det är att när jag skriver långa rubriker så hamnar de ju självklart på två rader, men de två raderna sitter liksom ihop och jag undrar om man kan få mellanrum mellan rubrikens rader liksom? För man ser knappt var det står för texten ligger för tätt på varandra, vore tacksam för svar! 🙂

  1. SvaraFelix

   Lägg till ”line-height:120%;” här i (öka ifall du vill ha mer avstånd):

   h3 {
   text-align:right;
   font-family: times new roman,century, georgia, sans-serif;
   font-size: 18px;
   font-weight: normal;
   color: #929292;
   padding: 14px 0px 0px 20px;
   margin: 0px 0px 0px 20px;
   vertical-align: top;
   border-bottom: 0px solid #3d3d3d;
   width: 650px;
   }
   
 101. SvaraAnna

  Hej!
  Jag skulle vilja att min rubik kom lite närmare inlägget, jag lägger ofta upp bilder och då blir det ett ganska stort mellanrum? hur ändrar jag det?

 102. SvaraDainty

  Jag får det inte att fungera…
  Har försökt hur länge som helst men hur jag än gör så blir rubrikstexten den samma – JÄTTETRÅKIG.

  Såhär ser min mall ut:

  /** Entry headers **/
  h3
  { background: #FFFFFF
  font-family:Lucida Blackletter, Lucida Calligraphy, Lucida Handwriting, Sans-serif;
  font-size: 30px;
  text-align:
  center; font-weight:
  padding:10px 10px 10px 0px;
  color: #A4A9BF;
  margin: 0px 0px 0px;
  text-transform: }

  Hittar ni ngt fel?
  Har testat miljontals olika typsnitt också…

 103. SvaraYvonne

  Jag har inget kodavsnitt som heter ENTRY HEADERS i min stilmall för Silentium.
  Heter det något annat i Silentium?

 104. SvaraYvonne

  Jag har mallen SIMPLY BLACK. Jag har letat i både stilmall och kodmall efter koden där jag ändrar i rubriken (entry headers) så att jag slipper ha raderna ligga omlott när det blir många ord i rubriken, som det t.ex. blivít i denna rubrik:

  Jag har inte hunnit ändra några villkor för rubrikerna, det var så här från början.
  Blir glad om jag kan få hjälp med det här …

 105. SvaraMoa

  Hej, har gjort som du sa men ingenting händer? Hur ska jag göra för att det ska ändras? Svara gärna på min blogg! 🙂
  //Moa

 106. SvaraElsa

  Jag har en annorlunda stilmall, så jag har inte ”spalten” /** Entry Headers **/. Men jag skulle ändå vilja byta typsnittet på rubrikerna utan att behöva ändra hela designen. Kan någon hjälpa mig med det och komma på en lösning hur jag ska göra?

 107. SvaraAnna

  Det går inte att ändra på färgen på rubrikerna? Vad beror det på? jag har color: #000000; men den är fortfarande grå. 🙁

 108. SvaraAnna

  när jag har spara/tryckt på förhandsvisa det jag fixat med rubriken så kommer det inte fram något nytt? det är bara den gamla rubriken som är kvar, varför är det så?

  1. SvaraSanna

   I din stilmall ligger alla h-taggar på samma rad och de finns under hr-stycket:

   h1, h2, h3, h4, h5, h6 {
    font-family: &quot;BebasNeueRegular&quot;, Arial, Sans-serif;
    font-weight: normal; }

   Där får du då lägga till color: #hexkod; (med valfri färg istället för ”hexkod”)
   .post i din stilmall tror jag syftar på inläggstexten 🙂 Lycka till!

 109. SvaraTherese Gustavsson

  När jag försöker ändra färgen på rubrikerna svarar det inte utan förblir svart.. kan det vara något annat som styr?:)

  1. SvaraSanna Preifelt

   Om rubriken är en länk så är det länk-stycket du får ändra 🙂 Alternativt skriva ett eget länkstycke för just h3 🙂

 110. SvaraMikaela

  Hej!
  Jag försöker ändra typsnittet i rubriken till ett eget typsnitt efter instruktionerna här:

  Men det händer ingenting? Såhär ser min kod ut: (försökt både med och utan ’ innan länken)

  @font-face { 
  font-family: &amp;quot;Comfortaa&amp;quot;; 
  src: url('https://static.tumblr.com/ugyompc/8FFnfb2cl/comfortaa-bold.ttf); 
  }
  
  /** Entry headers **/
  h3 {
  font-family: Comfortaa;
  font-size: 35px;
  color: black;
  text-transform: uppercase;
  margin: 10px 0px 5px 0px;	
  font-weight: normal;
  }
  

  Testade även att sätta ”” runt typsnittets namn under h3, hände ingenting då heller. Vad gör jag för fel?

   1. Sanna Preifelt

    ttf fungerar inte i alla webbläsare tyvärr. För att det ska funka i alla webbläsare så får du följa detta tips:

 111. SvaraMikaela

  Okej koden ser konstig ut, det står ”Comfortaa” inte "Comfortaa";
  Det som stämmer är:
  font-family: ”Comfortaa”;

 112. SvaraTherese Gustavsson

  Det vanliga problemet, när jag centrerar headern åker menyn ner, vore jätte snällt om nån kunde se felet :/
  Mvh Therese

   1. therese

    Oj glömde jag att nämna min blogg 😉 På theresegustavsson.se kan du se vad som hänt, menyn syns inte alls men den är där nere- under allt.
    /Therese

   2. Sanna Preifelt

    Du centrerar din header i CSS:en, inte med en <center>-tagg. Så lägg in width under #EmilyPictureBackground som är lika bred som #wrapper och därefter får du centrera #EmilyPictureBackground i CSS:en helt enkelt. Du borde också ta för vana att göra dina ändringar på en testblogg och inte direkt i din blogg, så slipper det se dumt ut för dina läsare.

 113. SvaraTherese Gustavsson

  Min wrapper är över 1000 och ska jag då ladda in en header går inte det eftersom man endast kan ladda upp en bild som är max 1000px. Då blir det konstigt iallafall 🙁
  Ja, de skulle förstås vara smart, gör man bara en till blogg då med exakta koder som min ”normala”?

  1. SvaraSanna Preifelt

   Japp, då gör du ändringar där och när du är färdig flyttar du över det till din vanliga blogg.
   Nej, alltså för att centrera headern så får du göra det i CSS:en, du kan inte lägga in center-taggar för det är inte korrekt. Är tanken att ha en lika stor header som wrappern annars? För i så fall får du nog skippa bildspelet, alternativt göra wrappern mindre helt enkelt. Men center-taggar ska du inte använda om det inte är nödvändigt, och speciellt inte för att positionera script eller div-ar.

 114. SvaraTherese Gustavsson

  Nej det förstod jag, tog bort center taggarna i kodmallen och satte dit center som du beskrev: ”Du centrerar din header i CSS:en, inte med en center;-tagg. Så gör headern så bred som din wrapper, och lägg sedan in center innan no-repeat i background-raden.)

  För mig spelar det ingen roll hur stor headern är, bara det att jag vill ha den centrerad. Du sa att jag skulle göra den lika bred som wrappern och då försökte jag med det. Men problemet uppstår då man endast kan ladda upp en bild som är max 1000px samt att min wrapper ”måste” vara över 1000px med tanke på att bilderna jag laddar upp är 800px (alltså måste content också vara minst 800px) och att menyn ”måste” vara 200px för annars ser det jätte konstigt ut om jag t.ex. tar bort 20px från menyn, allt hamnar snett osv och det verkar svårt att fixa 🙂 Det blir 1000px ihop så det skulle såklart fungera men då kommer det inte vara ett mellanrum där emellan vilket jag tycker är snyggt.
  Vad blir skillnaden om jag skippar bildspelet? Det blir väl samma bild som sitter där ändå, förutom att jag inte har flera bilder som rullar? :/

  1. SvaraSanna Preifelt

   Om du gör #EmilyPictureBackground lika bred som wrappern så påverkar inte det din storlek på bilder eller bildspelet, det påverkar bara diven som det ligger inom. Så därför ska du göra den selektorn lika bred som wrappern = då kan du centrera.

   Om du inte har ett bildspel kan du ladda upp headern på en annan uppladdningssajt och därmed få den bredare. Det går dock inte med bildspel.

 115. SvaraTherese Gustavsson

  Ändrade vidden på #EmilyPictureBackground nu. Så nu är wrappern 1060px och #EmilyPictureBackground är också det. Ser väldigt konstigt ut, hackar fram och tillbaka så jag måste göra något fel ändå. 🙁

  1. SvaraSanna Preifelt

   Okej, prova att lägga ytterligare en div utanför det då, och lägg bredden på den till lika bred som wrappern. Eller så lägger du bara margin och/eller padding på #EmilyPictureBackground

 116. SvaraTherese Gustavsson

  Känner mig så trög men vad är ”en” div och hur gör man detta?
  Ska jag fortfarande ha kvar 1000px i kodmallen eller ska den också ändras till 1060px? Och den ”vanliga” headern, ska den vara 1000 eller 1060? :/

  Finns det inget annat sätt att centrera header’n på? Om man t.ex. har en header som är mindre än wrappern, kan man inte få bilden i mitten då?

 117. SvaraTherese Gustavsson

  Provade det.
  Headern ska 25px åt vänster eftersom wrappern är 1050 och headern endast 1000.
  Men när jag försöker med margin så hoppar menyn ner/försvinner..?
  Med padding så flyttas headern fram och tillbaka på ett ställe? (se bloggen)

 118. SvaraTherese Gustavsson

  Varför följer content med headern när man flyttar den? Det är därför menyn inte får plats väl? 😮
  Skapade en testblogg där du kan se, den heter theresegustavssontest.blogg.se

  1. SvaraSanna Preifelt

   Troligtvis för att du inte avslutat header-taggen med en /div. Det är vad som orsakar problemen med din meny.

 119. SvaraTherese Gustavsson

  Satte dit en och då funkade det (att content stannar), men istället hoppar menyn ner 😉 Haha det tar aldrig slut!

  1. SvaraSanna Preifelt

   Ja, men då har du ju löst problem nummer ett. Då får du ta nästa problem, att menyn hoppar ner. Saknas det möjligtvis ytterligare /div innan <div id=”side”>? Jag gissar på att det gör det. Du måste vara noggrann med att avsluta dina taggar om du ska bygga en bloggdesign.

   1. Therese Gustavsson

    Jag testade att sätta dit en efter en (tills de var fem stycken div-taggar). De hände inget, sen provade jag att ta bort alla utom en och då fungera det 😀
    Tack för all hjälp och bra tålamod!

 120. SvaraIsabelle

  Vad innebär H1, H2, H3 osv. Får ingen klarhet i det hela.

  Min stilmall saknar entryheader, navheader osv. är det under H som rubrik- och textstorlekarna ändras?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *